Tehlikeli kadın

Güncelleme Tarihi:

Tehlikeli kadın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2011 00:00

Yıllarca sunucu ve oyuncu olarak ekranlarda boy gösteren Seray Sever, şimdi de yapımcı kimliğiyle karşımızda. Hafta Sonu dergisine konuşan Sever’e göre henüz yeni olduğu bu sektörde çok büyük bir rekabet ortamı var: “Göz önünde olduğum için herkes beni tehlike olarak görüyor.”

Haberin Devamı

SERAY SEVER FOTOĞRAFLARI

Yapımcı olmaya nasıl karar verdiniz? 
 
- 18 senedir televizyon sektöründeyim. Ekran önünde çok iş yaptım. Ekran önünü çok seviyordum ama “Daha farklı bir şeyler yapmalıyım” diye düşünüyordum. Eğitimim sağlam, finans kafam iyi, organizasyon yeteneğim de iyidir. O nedenle yapımcılık yapmayı doğru buldum. Demet Akbağ ve Ragıp Savaş’la 140 bölüm “Sen Harikasın” dizisini yaptım ve yapımcılık işine aşık oldum. Sonra “Seray Sever ve Erkekler” programını, Dünya Kupası Advertorial’larının yapımcılığını üstlendim. Şimdi de “+18” devam ediyor. Yıllardır yapmak istediğim bir gençlik komedi dizisiydi.  

Yapımcılık sektöründe nasıl bir rekabet yaşanıyor?

- Çok büyük bir rekabet yaşanıyor. Bir de ben göz önünde olduğum için herkes beni tehlike olarak görüyor. Çok büyük bir pasta var. Ne kadar çok yapımcı olursa, pastanın bir dilimi daha gidiyor diye düşünüyorlar sanırım. Düşmanlıklar da yapıldı. Ama kendi yolumda doğru dürüst bir şekilde yürüdüğüm için bana birisi kötülük yapsa, kendine geri döner ve onun bitişini görürüm. Çok iddialı konuştum ama görürüm.

AKLIMI GÖRMELERİ İÇİN GÜZELLİĞİMİ KAPADIM

Kendi içinize döndüğünüz bir dönem olmuştu. O sürece nasıl girdiniz?

- “Yaşama neden geldik?” diye küçüklükten beri hep sorgulardım. Ama beş yıl önce Mevlana’yı okumaya başlamamla birlikte bir içe dönüş başladı. Tek başıma kaldığım, kendimi ve hayatı sorguladığım bir dönem yaşadım. Yapımcılık kararım da o içsel dönüşün sonunda oldu. Özgürlüğüm çok kısıtlıydı, kendimi geriye çekme kararı aldım. Görsel olarak dikkat çeken bir kadındım. Sarışındım, saçlarımı kumrala boyadım. Betül Mardin’le çalıştım. Kıyafetlerimi boğazımdan ayak bileğine kadar kapattım.

Neden?

- Betül Mardin, “Kızım senin aklını görmeleri ve sözünü dinlemeleri için güzelliğini kapatmak zorundasın” demişti. İki sene bunu uyguladım. Yapımcılığını üstlendiğim ilk işe, önyargı olmasın diye adımı yazmadım. Sonra insanlar beni kabul etti ve saygı duydu. Geçen sene umreye gittim. Bu sene de ailemle gideceğim. Maneviyatımı koruyarak yürüyorum. Maneviyatta eksikliğin varsa, huzursuz oluyorsun.

SABAH NAMAZI KILIYORUM

Tekrar gidecek misiniz umreye?

- Evet, mayısta inşallah.

Hacca gitmeyi düşünüyor musunuz?

- Umreye sekiz gün gidiliyor. Hacda 15 gün kalınıyor. Ben İstanbul’dan o kadar uzak kalamam. Ama ilerleyen zamanlarda giderim.

Hac dönüşü başlar kapatılıyor. Siz de kapanır mısınız?

- Benim giden ve kapatmayan çok hacı arkadaşım var. Normal hayatlarına devam ediyorlar. Allah’la kul arasında olan bir şey bu... Senede bir gün ailemle umreye gitmek bana çok iyi geliyor, her şey buradaki hayat değil. En son Defne Joy’u kaybettiğimizde gördük. Hayat pamuk ipliğine bağlı. Bugün varız, yarın yokuz.

Umreyi turistik gezi olarak görenler de var...

- Ben gittiğimde beş vakit namazımı kılıyorum. Bir kere camiye inip otelde odaya kapanmıyorum. Dini yükümlülüklerimi yerine getiriyorum. Manevi anlamda çok büyük doyum sağlıyor. Kendi imkanlarıyla gidemeyenleri gönderiyorum. İstanbul’da katıldığım dini sohbetler var. Üzerimde koruma dualarıyla dolaşıyorum. Umreden döndükten sonra sabah namazımı devamlı kılıyorum.

ERKEK GİBİ YETİŞTİRİLDİM

Erkeklerle ilgili birçok program yaptınız. Bu da şöyle bir imaj oluşturdu: “Seray Sever erkekleri çözdü.”

- İnsanları çözebilen bir yapım var. Ama erkek dünyasını iyi bilmem çocukluğuma dayanıyor. Erkek gibi yetiştirildim. Devamlı bisiklet tepesindeydim, tavla oynardım, kot pantolonlu bir çocuktum. Babam beni çok sıkı yetiştirdi. Şoför olmasına rağmen, araba bozulunca tamire beni yollardı, onu da öğreneyim diye. Şu anda bile evden hazırlanıp çıkmam, duş, makyaj dahil 15 dakikamı alır. Güzel olduğumun farkına ancak 19 yaşında vardım. Lisede annem “Bu çok erkek çocuğu gibi oldu” deyip mankenlik ve zarafet kursuna gönderdi beni.

İlk flörtünüzle kaç yaşında çıkmıştınız?

- 18 yaşındaydım. Üniversitedeydim.

İlk flörtünüzle evlendiniz mi?

- İkinci flörtümle evlendim.

Çok evlenme teklifi aldınız mı?

- Çok güzel evlenme teklifleri aldım, hem yurtiçinden hem yurtdışından. İstesem elimi sıcak sudan soğuk suya sokmazdım, çok rahat bir hayat yaşardım. Ama hiçbir zaman hazıra konan bir tip olmadım.

Haberin Devamı

BENİM O BAKANLA DİYALOĞUM BİLE YOK

Kıbrıs Dışişleri Bakanı ile beraber olduğunuz konuşuluyor. Doğru mu bu?

- Yedi yıldır Siyaset Dergisi’nin gecelerini sunuyorum. Dört yıldır da orada köşe yazıyorum, ev sahibi sayılırım. Yılbaşında derginin yayın yönetmeni beni Kıbrıs’a davet etti, birlikte gittik. Tarkan ve Ajda Pekkan sahne alıyordu ve bütün medya oradaydı. Sadece Kenan Erçetingöz internet sitesinde böyle bir şey yazdı, sonra da kaldırdı. Benim o bakanla diyaloğum bile yoktur.

Haberin Devamı

2012’DE ANNE OLMAK İSTİYORUM

Ne kadar zamandır hayatınızda kimse yok?

- Çok uzun zaman oldu. Yaşadığım şeylerde artık ne istemediğimi gördüğüm için ne istediğimi biliyorum. İstediğim şey de o kadar kolay değil.

Ne istiyorsunuz?

- Doğru dürüst bir adamla hayatımı birleştirmek ve artık çocuk doğurmak istiyorum. Flört ederek enerjimi harcamak istemiyorum. Değecek insana emek harcayacağım. 2012’de anne olmak istiyorum, çok niyetliyim. Allah inşallah sesimi duyar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!