Tatilde güzel olun

Güncelleme Tarihi:

Tatilde güzel olun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tatil planları yapmak, tatile hazırlanmak neredeyse tatile gitmek kadar keyiflidir. Yılın stresinden sizi uzaklaştırabilecek bu birkaç günde gerekli önlemleri alarak iyi ve güzel günler geçirmek sizin elinizde. Tatil günlerinde de güzel ve sağlıklı kalmak için Naturel Dergisi temmuz sayısında size ayrıntılı ipuçları öneriyor.

UÇAK YOLCULUĞU

Uçak yolculuğu vücudunuzda bir takım değişikliklere neden olabilir. Ama bu değişikliklerden rahatsız olmamak için önlem almak sizin elinizde. Bol bol su için. Hafif yiyin. Uçak havalandıktan sonra kalkın ve koridor boyunca yürüyün. Böylece oturmaktan oluşabilecek kramp ve kas sıkışmalarını azaltabilirsiniz. Otururken eklemlerinizi ve özellikle boynunuzu küçük daireler çizerek hareket ettirirseniz tutulmayı ve sertleşmeyi önleyebilirsiniz. Eğer uçak korkusu sizde stres yaratıyorsa doğal yöntemlere başvurun. Suya karıştırılmış birer tutam limon, lavanta ve biberiyeden oluşan losyonu bileklerinize sürerek rahatlayabilirsiniz.

PARLAK VE CANLI SAÇLAR

Saçlarınızı kestirecekseniz bunu tatile gitmeden önce yapın. Böylece tatildeyken saçlarınız modelini korur. Saçlarınız boyalı ise güneşe çıkarken mutlaka şapka kullanın. Uzunsa at kuyruğu yapın, böylece uçları güneşte kalıp rahatça kurur. Saçlarınızı güneş, deniz suyu ve klorun yıpratıcı etkilerinden korumak için güneş ışınlarını bloke eden şampuanlar, kremler ve spreyleri kullanmaya özen gösterin. Saçınızın elektriklenmesini önlemek istiyorsanız bol nemlendiricili bir şampuanı tercih edin.

YUMUŞAK BİR CİLT İÇİN

Soğuk kış günlerinde ihmal ettiğiniz bacaklarınızın bakımına özen gösterin. Tüylerinizden kurtulduktan sonra bacaklarınızın kurumasını engellemek için Aloe Vera içeren ürünlerle nem dengesini düzenlemeyi ihmal etmeyin.

GÜNEŞLENİRKEN DİKKAT

Sabah 11.00 ve öğleden sonra 15.00 saatleri arasında asla güneşlenmeyin. Güneşin sudan ve kumdan yansıyarak sizi gölgede bile yakacağını da aklınızdan çıkarmayın. Güneşe çıktığınız ilk günlerde güneş altında kalma zamanınızı hergün 10 dakika arttırarak dengeleyin. Ten renginiz ne kadar koyu olursa olsun ilk günlerde bir saatten fazla güneşte kalmayın. Koruma faktörü SPF 15'ten az olan bir ürünü hiçbir zaman kullanmayın. Bu kremi de mümkün olan sıklıkla cildinize uygulayın. UVA ve UVB ışınlarına karşı cildi koruyan ürünleri tercih edin. Çünkü UVA ışınları yaşlanmayı hızlandırdığı gibi uzun vadede kansere de neden olabilir. Ayrıca UVB ışınları da cilt yanıklarına sebep olabilir. Güneş sonrası ise formülünde Aloe Vera içeren ürünleri kullanın. Yüzünüzü güneşten mümkün olduğu kadar koruyun. Güneşin bıraktığı bronz rengi yoğunlaştırmak, eve döndüğünüzde de kalıcılaştırmak için bronzluğu arttıran kremler kullanın.

PLAJDA YEMEK

Diyetisyenler güneş ışınlarının kaybettirdiği antioksidanları tekrar kazanabilmek için özellikle C vitamini içeren meyveler yenmesini ve bol sıvı alınmasını tavsiye ediyor. Ayrıca bol bol dondurma yiyin, öğle yemeğini kaçırdıysanız meyve salatası ile idare edin.

DOĞAL İYİLEŞME YÖNTEMLERİ

Eğer gözleriniz güneşte çok hassaslaşıyorsa, beş dakika ılık suya batırılmış papatya çayı poşetlerini gözlerinizin üzerinde tutun. Daha sonra kalan suyu alın ve gözlerinizi 5-10 dakika dinlendirin. Güneş yanıklarını da banyonuza papatya koyarak hafifletebilirsiniz. Bunun için iki-üç poşet papatya çayını banyo suyunun içine koyun ve suda iyice dağılmalarını sağlayın. Sonra güzelce bu banyonun içine girin ve rahatlamaya çalışın. Lavanta, çay kökü ve biberiye de güneş yanıklarına iyi gelebilir. Bunun için üç-dört tutam bu maddelerden banyo suyunun içine katın ve suda dinlenmeye çalışın.

EN İYİ SEYAHAT ÇANTASI

Seyahat çantanızın içine uyumanızı kolaylaştıracak, alerjiye karşı sizi koruyacak ilaçların yanısıra, dudak koruyucusu ve sivilce önleyici kremleri koymayı sakın unutmayın. Bunun yanısıra saçınız, cildiniz ve ayaklarınız içinde yoğun nemlendiricili ürün, sabun ve bakım sağlayacak (temizleyici, tonik ve nemlendirici) kremlerin de bulunmasında yarar var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!