Tasmacı da Vadi’de

Güncelleme Tarihi:

Tasmacı da Vadi’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 00:00

Kurtlar Vadisi Irak, geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar’daki galayla basına tanıtıldı. Tasmacı er olarak bilinen Lynndie England’ın benzerinin yer aldığı işkence görüntüleri ve canlı bomba sahnesi çok konuşulacak.

Hummer jipli gala

"Kurtlar Vadisi Irak" filmi geçtiğimiz akşam Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Hummer jipler ve Saddam’ın resminin yer aldığı devasa dekorların arasında yapılan galayla basın ve izleyicilerle buluştu. Sanat ve medya dünyasından birçok ünlü ismin izlediği film, yarın 470 salonda gösterime girecek.

Sadece çuval yok

nKuzey Irak’ta Amerikan askerlerinin 11 kişilik özel Türk timini, başına çuval geçirip gözaltına almasıyla başlayan film ilerleyen bölümlerde "çuval olayı"nın intikamının alınmasıyla sınırlı olmadığını gösteriyor. Tıpkı dizide olduğu gibi "Kurtlar Vadisi Irak" filmi Irak Savaşı’na dair tartışma yaratacak sentezlerle dolu.

İşte bu sahne var

Bağdat’taki Ebu Garib Hapishanesi’nde Amerikalı kadın asker Lynndie England’ın Iraklı mahkumlara yaptığı işkenceleri konu alan sahne, filmin en dramatik bölümlerinden birisi. Çıplak bir tutukluyu tasmayla çektiği için ’tasmacı er’ olarak anılan Lynndie England, üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!