Tanyeli belgeselinde

Güncelleme Tarihi:

Tanyeli belgeselinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2007 00:00

BBC televizyonunun ünlü belgeselcisi Michael Palin, "Palin's New Europe" adlı yeni belgeselinin çekimleri için Türkiye'ye geldi. Tanyeli ile buluşan Palin, ünlü oryantalin dansına hayran kaldı.

Haberin Devamı

BBC televizyonunun ünlü belgeselcisi Michael Palin, "Palin’s New Europe" adlı yeni belgeselinin çekimleri için Türkiye’ye geldi. Avrupa Birliği’ne yeni giren ve girmek için sıra bekleyen ülkeleri kapsayan bir program hazırlayan Palin, Türkiye ayağında Tanyeli’yle de buluştu.

BBC’de belgesellere imza atan Michael Palin, "Palin’s New Europe" adlı yeni bir belgesel çekimleri için geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye geldi. 21 ülkeyi dolaşan ve o ülkelerin tarihi ve kültürel özelliklerini çeken ünlü belgeselci, Türkiye ile ilgili çekimlerine oryantal dansını da ekledi.

/images/100/0x0/55ea968bf018fbb8f889c2f3
Türk kültürüne ait çeşitli  gelenekleri inceleyen, turistik mekan olarak da Kapadokya’da çekimler yapan Palin, bir hafta süren çalışmalarının ardından Türkiye çekimlerini İstanbul’da tamamladı.

Haberin Devamı

Tanyeli’nin Acarkent’teki "Tanyeli Dans Akademi" adlı dans okulunda gerçekleştirilen çekimlerde Tanyeli, Palin’e, Sezen Aksu’nun ’Dansöz Dünya’ şarkısıyla bir gösteri yaptı. Dansçılarıyla birlikte bir şov gerçekleştiren Tanyeli, gösterisinin sonunda Michael Palin’le de dans etti... 10 kişilik İngiliz BBC ekibinin ayakta alkışladığı bu gösterinin ardından ünlü oryantal, Michael Palin’le çok özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Oryantal dansının tarihinden söz eden Tanyeli, röportajın finalinde tüm ekiple fotoğraf çektirdi. Michael Palin, Tanyeli’yi öperek teşekkür etti.

Yönetmenliğini John Paul Davidson, sunuculuğunu Michael Palin’in yaptığı "Palin’s New Europe" belgeselinin çekimleri haziran ayında tamamlanacak. 4 aydır çekimleri süren belgeselin bir yıl sonra yayına gireceği belirtildi.

Tanyeli belgeselinde

Kitabı da ses getirdi

İngiliz BBC televizyonunun belgesellerinde sık sık rastladığımız, İngiliz mizah grubu Monthy Python üyesi Michael Palin, BBC için "Around the World in 80 days", "Pole to Pole", "Hemingway Adventure" gibi dizi belgesellerde oyunculuğunun da yardımıyla sunuculuk ve anlatıcılık yaptı. Belgesel gezilerini kitaplaştıran Michael Palin, Himalayalar yolculuğunda karşılaştıklarını esprili bir dille anlattığı kitabıyla da ’bestseller’ unvanı kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!