"Tanıtım filmi mi sandınız?"

Güncelleme Tarihi:

Tanıtım filmi mi sandınız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2012 09:12

Büyük bölümü İstanbul’da çekilen ve Türkiye’yi geri kalmış gösterdiği yönünde eleştiriler alan "Takip: İstanbul" hakkındaki tartışma sürüyor.

Haberin Devamı

İzleyici, filmde görülen şehrin İstanbul olmadığını söylerken, filmin Türkiye’deki yapımcısı Diloy Gülün “Luc Besson’a parasıyla İstanbul tanıtım filmi mi yaptırıyoruz” diyor.

TAKİP: İstanbul (Taken2), Türkiye’de gösterime girdiği 5 Ekim’den bu yana eleştirilere maruz kalıyor. İzleyicinin itirazlarını şöyle sıralamak mümkün: İstanbul’u geri kalmış gösteriyor. Türkiye’yi Arnavutluk ile sınır komşusu yapmışlar. Polis araçları ve taksiler 1970’lerden kalma. Ekrana yansıyan tüm kadınlar çarşaflı.
Ünlü Fransız sinemacı Luc Besson’un yapımcılığını üstlendiği, Oliver Megaton’un yönettiği filme gelen bu eleştiriler karşısında, Karma Film yapımcısı Diloy Gülün ise “Art niyeti bence tüm yabancı film insanlarının görünce aşık olduğu, İstanbul’un kendine özgü o şahane mekanlarını, Eminönü’nü, Balat’ı, Süleymaniye’yi hakir görüp, o hiç gidip görmeden karaladıkları güzelim İran’a benzetip, güzelliği sadece Nişantaşı-Bebek hattında tasavvur eden kişilerde aramak lazım. Arnavut mafyası, Bryan Mills’i ve karısını kaçırıyor. Bizim bazı seyircilerimiz de sırf İstanbul’un tanıtımı olsun diye Arnavutköy’e kaçırsın istiyor ya da Kanyon’a" diyor.

Haberin Devamı

30 araç parçalandı

Peki ya çekimlerde kullanılan, bundan 40 yıl öncesine ait otomobiller? Gülün bu eleştiriyi de bütçe ve görsel yönetim tercihleriyle açıklıyor:

"Sponsorlar sebebiyle markası bilinmeyen, hali hazırda üretilmeyen ve parçalayacağımız için ekonomik araçlar olması gerekiyordu. Ayrıca yönetmen ve yapım tasarımcısı, bu araçların görsel olarak atmosfere daha uygun olduğuna karar verdi."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!