Tangonun her haliyle tanışın

Güncelleme Tarihi:

Tangonun her haliyle tanışın
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 00:00

Yüzlerce tangocu ‘Tango to İstanbul’ kapsamında 6-10 Mart tarihleri arasında İstanbul’da buluşacak. Etkinliklerin sürpriziyse dünyanın yaşayan ‘en iyi tango orkestrası’ olarak kabul edilen ‘Color Tango de Roberto Alvarez’.

Haberin Devamı

İstanbul Tango okulunun bu yıl beşincisini düzenleyeceği ‘Tango to İstanbul’ buluşmasında hem dünyaca ünlü eğitmenlerle çalışma fırsatını
yakalayabilir hem de farklı tango gösterilerini izleme fırsatı bulabilirsiniz. Festivalde bu yıl Buenos Aires’ten dünyanın en iyi iki tango orkestrası ‘Color Tango De Roberto Alvarez’ ve 2Sexteto Milonguero’, milonga ve ayrı konser performanslarıyla büyüleyecek. Ayrıca iki orkestra ilk defa, cumartesi gecesi milongasında (Milonga Grande) tek bir orkestra gibi beraber çalacak.
‘Color Tango De Roberto Alvarez’, bugün Ankara Sanatolia, yarın Antalya Kültür Merkezi, 5-8 Mart’taysa Şişli Kent Sineması Kültür Merkezi’nde konser verecek. Ekibe festival için gelen dünyaca ünlü Arjantinli ve yerli çiftler danslarıyla eşlik edecek.
Arjantin tango müziğinin en büyük efsanelerinden sayılan Osvaldo Pugliese’nin başyardımcısı ve baş bandoneon sanatçısı Maestro Roberto Alvarez tarafından kurulup yönetilen orkestra, Pugliese gibi güçlü, dramatik ve dinlerken tüylerinizi diken diken edecek bir sese sahip.
Orkestra, 1920’lerin ortalarında ortaya çıkan, daha sonralarındaysa Alfedo Gobbi ve özellikle Osvaldo Pugliese gibi büyük ustaların da katkılarıyla gelişimini sağlayan Decareana isimli ekolün ustalarından oluşmaktadır.
Orkestraya danslarıyla eşlik edecek isimlerse şöyle:
Javier Rodriguez - Virginia Pandolfi (Arjantin), Sebastian Achaval - Roxana Suarez (Arjantin), Javier Antar - Kara Wenham (Arjantin), Tanju Yıldırım - Türkan Bulut Yiğitdinç (Türkiye), İlkan Aydın - Buket Akdöl (Türkiye), Eşref Tekinalp - Vanessa Gauch Arabacıoğlu (Türkiye), Akın Gökkaya – Gülşen Gökkaya (Türkiye), Murat Gürmen – Ayşe Karaoğlu (Türkiye), Alper Ergökmen – Selen Sürek (Türkiye), Erkan Kılıç – Özge Atalay (Türkiye), Aydın Arslan – Burçin Arslan (Türkiye), Alper Keleş – İzel Yelken (Türkiye), Murat Elmadağlı – Mine Akkoyun (Türkiye).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!