Tam umudu kesmişlerdi

Güncelleme Tarihi:

Tam umudu kesmişlerdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 15:16

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde 38 yaşındaki Halime ve 41 yaşındaki Sıtkı Ramazan Aksan, 20 yıl sonra bir erkek çocuk sahip oldu.

Haberin Devamı

Girne Mahallesi’nde oturan 20 yıllık evli Halime ve Sıtkı Ramazan Aksan çocuk sahibi olmak için birçok tedavi yöntemini denedi. Bu istekleri bir türlü gerçekleşmeyen çift tedavilerden olumlu sonuç alamayınca umutlarını kaybetti. Artık çocuklarının olmayacağına kanaat getiren Aksan çifti tedaviden de vazgeçti. Çocuk umudunu kalbine gömen Halime Aksan, kendiliğinden doğal yollardan hamile kaldı. 20 yıl sonra gelen müjde aileden bayram havası yaşatırken, Halime Aksan geçtiğimiz gün sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğe Halil Çınar adı verildi.

Eşinin hamile olduğunun müjdesini vermesi ile bütün dünyalarının değiştiğini belirten ve bir petrol istasyonunda market sorumlusu olarak çalışan Sıtkı Ramazan Aksan, "Önce şaka sandım. Ancak ilerleyen günlerde yaptırdığımız kontrol ve testlerde eşimin hamile olduğunu anlayınca inanabildim. Evlendiğimiz günden bu yana çocuk sahibi olabilmek için çaba gösterdik. Çeşitli tedaviler gördük. Hatta tüp bebek bile düşündük. Aşılama yönetimi ile çocuk özlemimize kavuşmak için adım attık. Her seferinde kötü sonuçlar aldık. Çocuk sahibi olamayacağımızı düşünerek tedavileri kestik. Ama hiç ummadığımız bir anda eşim doğal yollarla hamile kaldı ve çocuğumuz dünyaya geldi. Allah bu mutluluğu çocuğu olmayan her çifte nasip etsin" dedi.

Halime Aksan ise, çocuğunun olmaması başta kendileri olmak üzere akrabalarını da üzdüğünü ifade ederek, "Neyse ki 20 yıl sonra bebeğimize kavuştuk. Artık çektiğimiz üzüntü geride kaldı, çok mutluyuz. Allah bu sevinci tüm çocuksuz çiftlere nasip etsin"diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!