Tam not

Güncelleme Tarihi:

Tam not
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tiyatroculardan Avşar'a

Hülya Avşar’ın tek kişilik oyunu ünlü simaların katıldığı gala gecesinde büyük beğeni topladı.

HÜLYA Avşar, ilk kez tiyatro sahnesine çıktığı ‘‘Bugün Benim Doğumgünüm’’ isimli tek kişilik oyununun galasını önceki gece Muammer Karaca Tiyatrosu'nda yaptı. Bugüne kadar albümleri, televizyon şovu ve çevirdiği sinema filmleriyle adını duyuran Avşar, tiyatroculardan da tam not aldı. ‘‘Bizimkiler’’ dizisindeki Dumkof'un sevgilisi rolüyle tanınan ve 10 yılı aşkın süredir tiyatro sahnesinde olan Binnur Şerbetçioğlu'nun 11 yıl önce yazdığı oyunda Avşar, bir kadının dramını canlandırıyor. Yönetmenliğini Mazlum Kiper'in, müziklerini Levent Çoker'in, koreografisini Oktay Keresteci'nin ve sahne tasarımını Tuğrul Arsever'in yaptığı oyunda Hülya Avşar, eşinin ilgisizliği yüzünden bunalıma giren bir kadını oynuyor. Avşar, kimi zaman öfkeli ve isyankar, kimi zaman üzgün ve bezmiş bir eş olarak izleyicisinin karşısına çıkıyor. Galaya iş ve sanat dünyasından pek çok ünlü isim katıldı.r katıldı. Oyunun sonunda Hülya Avşar, ‘‘Ne kadar yetenekli olduğumu biliyorum ve bir zoru başarmanın mutluluğunu yaşıyorum’’ dedi.

ÇOK YETENEKLİ

Gencay Gürün: Tiyatrocuların para yok diye oturmayı tercih ettiği bir dönemde, bir sinemacının tek başına böyle bir başarılı oyun gösterebileceğini ummuyordum. Alkışlamak gerekir, çok yetenekli...

ÇOK İYİYDİ

Gazanfer Özcan: Tiyatro bir disiplin işidir. Hülya Hanım'ın böylesi bir disiplinli oyun çıkaracabileceğini ummuyordum. Çok güzel bir oyun çıkardı.

SAHNEYE YAKIŞIYOR

Göksel Kortay: Tek kişilik oyunlar çok zordur. Hülya Hanım herşeyi başarabilecek güçte çalışkan ve yetenekli birisi. Sahneye çok yakışıyor. Ufuk tefek hataları var ama onlar da kolaylıkla halledilebilir.

GEÇ BİLE KALMIŞ

Nurseli İdiz: Hülya tiyatroya geçmekte geç bile kalmış. Bundan sonra daha iyi oyunlar oynayacaktır. Çok başarılı buldum, kutluyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!