Taksicide sarhoşla tartışma sıkıntısı

Güncelleme Tarihi:

Taksicide sarhoşla tartışma sıkıntısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2008 00:00

Dün resmen başlayan sigara yasakları en çok taksicileri endişelendiriyor.

Otomobillerinin camlarına ve iç mekanlara "Sigara içmek yasaktır" ibaresi koyan taksiciler müşteri kaybetmekten ve yolcu ile tartışmaktan çekiniyor. Müşterinin daha taksiye binmeden önce "Sigara içiliyor mu" diye soru sorduğunu söyleyen taksiciler, "Özellikle kadın müşteriler taksiye bindiği gibi sigarasını yakıyordu. Şimdi arabanın camına bakıyor yasak yazısını görüyor ve binmiyor. Kadın müşterilerimizin yüzde 70’i takside sigara içerdi. Müşteri kaybetmekten korkuyoruz" dedi.

Alkollü müşteri

Gece geç saatlerde alkol alıp taksiye binen müşterilerin de kendilerine zorluk çıkarma ihtimali bulunduğuna dikkat çeken taksici Osman Turan, şöyle konuştu: "Öncelikle müşterilerden anlayış bekliyoruz. Artık takside sigara içmek şoförün inisiyatifinde olan bir şey değil. Sigara yüzünden bir taksiye ceza kesilmesi 1 günü kaybetmemiz anlamına gelir. Özellikle gece alkol alıp taksiye binen müşteriler bizi korkutuyor. Çünkü bu müşteriler gideceği yere kadar takside sürekli sigara içer. Şimdi ceza yemeyelim derken bir de müşteri ile kavga mı edeceğiz."

Yasağa destek de var

Taksicilerin bir kısmı ise getirilen yasakları olumlu karşıladı. Özellikle taksilerini yenileyen şoförler sigara yasaklarından çok memnun. İstanbul’daki taksicilerden biri olan Atıf Adıgüzel getirilen yasaklarla ilgili olarak şunları söyledi: "Eskiden müşteri sormadan sigara içiyordu. Bizde bir şey diyemiyorduk. Ancak artık yasal bir yasak söz konusu. Artık müşteri sigara içerek araca zarar veremeyecek."

Taksilere 100 bin ’sigara içilmez’ çıkartması

İSTANBUL Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Semih Kaçanoğlu, taksilere yapıştırılmak üzere 100 bin adet "Sigara içilmez" yazısı bastırıldığını bildirdi. Kaçanoğlu, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunca (TŞOF) taksilere yapıştırılmak üzere 100 bin adet "sigara içilmez" yazısı bastırıldığını, bu konuda gerekli hazırlıkların yapıldığını ve bugün merkez odaların eline geçmek kaydıyla bu yazıların dağıtılacağını kaydetti. Bu yazılar olmadığı zaman polisin ceza yazabileceğine işaret eden Kaçanoğlu, bu konuda gecikme olmaması için tüm gayretin gösterildiğini, yetkililerden de bu konuda yardımcı olmalarını beklediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!