Survivor için 5 kilo aldım

Güncelleme Tarihi:

Survivor için 5 kilo aldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 06:00

Merve Büyüksaraç, “Survivor” yarışmasına katılmadan birkaç gün önce Formsante dergisiyle bir araya geldi. “Zor koşullara dayanıklı biriyim ve iddialıyım” diyen tescilli güzel, incecik vücuduna rağmen tek korkusunun açlık olduğunu söyledi: “Açlık dışında hiçbir şey beni korkutmuyor.”

Haberin Devamı

* Sağlıklı yaşam sizin için ne anlama geliyor?          
      
- Benim için sağlıklı yaşam; bol bol su içmek, dengeli beslenmek anlamına geliyor. Dengeli demek protein, karbonhidrat ve sebzeleri gerektiği şekilde tüketmek demek. Spor yapmak da bunların içinde.

* Spor yapıyor musunuz?     

- Hayatım boyunca spor yaptım. Eski yüzücüyüm ve hâlâ da yüzüyorum. “Survivor” yarışmasına hazırlanmak için de yüzmeye ağırlık verdim. Her gün fitness yapıyorum. 9 yaşımdan beri dalıyorum. 150’den fazla dalışım var. Serbest 16 metreye iniyorum, tüple 36-38 metreye kadar indim. İki yıldızım var ve lisanslı bir dalgıcım.

* Dalmak sizin için ne ifade ediyor?

- Dalmak benim için çok keyifli bir spor. Zaten babam dalgıç ve çocukluğumdan beri bana bu sporu aşıladı. Çocuk yaşlardan itibaren babamla pek çok dalış yaptım. Dünyanın birçok yerinde daldım. Kızıldeniz’in her yerinde, Mısır’da, Afrika’da... Dalış, hayatım boyunca da yapmak isteyeceğim bir spor.

DAYANIKLIYIM İDDİALIYIM

* “Survivor” yarışmasına nasıl hazırlandınız?

- “Survivor”a bol bol yemek yiyerek hazırlandım. Orada aç kalacağım için yaklaşık beş kilo aldım. Şu an en şişman halimdeyim. Çok fazla spor yapıyorum. Yarışmaya hazırlanırken güçlü olmanın yanında bir de doğada yaşamayı da bilmek gerekiyor. O yüzden internetten çok araştırma yaptım.

* Haftada kaç gün spor yaptınız? 

- Aslında her gün çalışıyorum. Kendi hocamın hazırladığı bir program var, onu uyguluyorum. Her gün yapılması gerektiği için yarışmaya gidene kadar bir gün omuz ve bacak çalışıp, bir gün karın ve kol çalışıyorum. Fitness programım bittikten sonra bir saat yüzüyorum. Yüzmeye gitmeyeceksem yarım saat yüksek tempoda koşuyorum. Yoga yapıyorum. Yoga, çok keyifli bir spor, bu sayede vücudumu esnetiyorum.

* Zor koşullara baş etmek konusunda iyi misiniz?  

- Zor koşullara dayanıklı biriyim ve iddialıyım. Açlık dışında hiçbir şey beni korkutmuyor.

* Günlük beslenme düzeniniz nasıl?

- Sabahları uyandığımda hiç aç olmadığım için pek kahvaltı yapamıyorum. Çok sağlıklı değil biliyorum. Kahvaltı edersem de müsli yiyorum. Her gün neredeyse yarım litre süt içiyorum. Suyu bazen çok içiyorum, bazen de hiç içmiyorum. Kola ve asitli içecekleri sevmiyorum. Hatta asitli bir şey içeceksem gazoz gibi içi görünen sıvıları içmeyi tercih ediyorum. Cips, kızartma hiç yemiyorum. Tatlıyı çok seviyorum. Çikolata ya da sütlü tatlıyı kilolarca yiyebilirim. Et çok fazla tüketiyorum ve protein ağırlıklı besleniyorum. Ama sebze de yerim. Balık ve meyve çok sevmiyorum.

* Uyku düzeniniz nasıl?

- Çok düzenli uyuyorum. Günde minimum 7-8 saat uyuyorum. Bıraksanız 12 saate kadar da uyurum. Bugüne kadar hiç uyku problemi yaşamadım. Uykusuz olduğumda ise sinirli olurum.

YARIŞMALARIN ETKİSİ EN FAZLA ÜÇ AY SÜRÜYOR

* Güzellik yarışmasına girmeye nasıl karar verdiniz?

- Lise sondaydım ve üniversite sınavlarına hazırlanıyordum. O dönem bütün arkadaşlarım dershaneye gidiyordu, ben gitmek istemedim. Lisede çok çalışkan bir öğrenci değildim. O sırada Miss Turkey reklamları dönüyordu. “Neden olmasın?” dedim, başvurdum ve elemenin olduğu gün kampa alındık. Sonra da yarışmayı kazanıp modelliğe başladım.

* “Survivor” yarışmasından sonra daha fazla kişi tarafından tanınacaksınız...

- Daha önce “Buzda Dans” yarışmasına da katıldım. Bu tip yarışmaların tanınma açısından etkisi en fazla üç ay sürüyor. Bu nedenle yarışmayı gündemde kalmak için değil de televizyonda bir yere gelebilmek için basamak olarak görmek lazım.

* Yarışma sonrasında oyunculuk yapmayı düşünüyor musunuz?

- Altı aydır bir sağlık kanalında güzellik ve estetik programı sunuyorum. İleride oyunculuk yapabilirim ama eğitimini almam gerekiyor. O yüzden şu an dizi ya da sinema gibi bir düşüncem yok. Ama sunuculuktan keyif alıyorum ve kariyerimde bu yönde ilerleyebilirim.

EVLİLİK İÇİN BİRAZ DAHA VAKTİM VAR

* Evlilik size uzak bir kavram mı?

- Uzun süredir bir ilişkim var ama çok yakın bir zamanda evlenmeyi düşünmüyorum. Erkek arkadaşımla üç yıldır birlikteyiz. Fakat evlilik için biraz daha vaktim var.

* Sizi etkileyecek bir erkeğin ne tür özelliklere sahip olması gerekiyor?

- Bir erkek beni mutlu etmeli, yani saygılı olmalı. Kadına kadın gibi davranmayı bilen biri olmalı. Sadece arabanın kapısını açmaktan bahsetmiyorum. Daha zarif davranan, onu üzmeyecek bir erkek beni etkiler. Bir de güzel giyinmeyi bilen bir erkek olmalı.

Haberin Devamı

KADINLAR DAHA KISKANÇ

* Yarışmadan sonra daha fazla göz önünde olacaksınız. Sizce hayatınızda neler değişecek?

- Kadınlar daha çok kıskanabiliyor. Bazen Twitter’da bile erkeklerden çok güzel yorumlar gelirken kadınlardan bir o kadar kötü yorumlar gelebiliyor. Ama herkes için durum aynı. Bu duruma alıştım ve sinirim bozulmuyor.

Haberin Devamı

YAT TASARIMLARI YAPIYORUM

* Kendinizi kötü hissettiğinizde ne yapıyorsunuz?

- Köpeğimi alıp yürüyüşe çıkıyorum. Eve kapanmam, çünkü evde oturunca daha kötü oluyorum. Hava güzelse bisiklete biniyorum. Resim yapıyorum. Endüstriyel tasarım mezunuyum ve kötü hissettiğimde hemen bir şeyler çizmeye başlıyorum. Şu an bir firmaya bağlı olarak yat tasarımları yapıyorum.
                                                                             

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!