Survivor fatihi oyuncu oluyor

Güncelleme Tarihi:

Survivor fatihi oyuncu oluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2005 00:22

Kanal D’de yayınlanan ve 16 kişinin Karayipler’deki ıssız bir adada verdiği yaşam mücadelesini ekrana taşıyan ‘Survivor: Büyük Macera’ geçen hafta sona erdi. Yarışmada birinci olan ve 150 milyarlık para ödülünün sahibi olan Uğur Pektaş, şimdi farklı bir heyecan içinde... Issız adada yaşamanın çocukluk hayali olduğunu söyleyen Pektaş, bir diğer hayali oyunculuk için gün sayıyor.

- ‘Survivor: Büyük Macera’ya katılmaya nasıl karar verdin?

Ben normalde televizyon seyretmem. Yılbaşında ailemle evdeydim ve televizyonda Survivor’ın reklamını gördüm. Doğayı, adayı ve macerayı görünce katılmaya karar verdim.

- Issız bir adada yaşama düşüncesi gözünü korkutmadı mı?

Issız ada benim çocukluk hayalimdi. Issız adada geçen filmlerle büyüdüm ve hep böyle bir ortamı hayal ettim. Sırtıma çantamı atıp, ben ıssız bir adada yaşayacağım deme cesaretini hiç gösterememiştim. Bir anda karşıma böyle bir fırsat çıkınca değerlendirdim.

- Ailenin tepkisi nasıl oldu?

Ailem kararlarıma her zaman saygı gösterir. Ama o dönem bir sevgilim vardı, o gitmemi hiç istemedi. Yine de ben kim olursa olsun gidecektim. Gözümü kapayıp yola çıktım.

- Adaya ilk ayak bastığında neler hissettin?

Ben adada maymunlar, papağanlar, kuşlar, böcekler olacak diye düşünüyordum. Papağanlar falan yokmuş meğer. Bir baktım kumsal, palmiye ağaçları... Arka tarafta orman var, ama biz belli bir sınırımız olduğu için oraya geçemiyorduk. O yüzden biraz hayal kırıklığına uğradım. Sonra ekiplere bölündüğümüz zaman, karşı ekibin daha güçlü olduğunu düşündüm ve karamsarlığa kapıldım. Sonra hemen kendimi toparladım. Ekip olarak da bir anda kaynaştık ve hem yaşam hem de oyunlar için savaşmaya başladık.

- En çok neleri özledin?

Hindistancevizini deniz suyuna veya kuma batırıp yiyorduk. Bisküvi, ekmek ya da başka lezzetli şeyler yediğimizi hayal ediyorduk. Açlık bizi epey zorladı. 12 kilo verdim. İstediğim yemekleri yemeyi ve İstanbul’un kalabalığını özlediğim oldu. İnsanların içinde olup, onların arasında kaybolmayı özledim ve bir de özgürlüğümü özledim tabii ki.

- Uzakdoğu felsefesine meraklısın. Zorlandığın anlarda rahatlamak için neler yaptın?

Yoga, meditasyon, tai-chi ve aikido’ya meraklıyım. Adada en çok bunlar beni rahatlattı. İnsanlardan kaçıp içime dönerim çoğu zaman. Adada da zaman zaman böyle yaptım.

- Issız bir adada sekiz kadın ve sekiz erkek... Romantik anlar yaşandı mı?

Açlık olduğu zaman, hiçbir şey istemiyorsun. Adada romantik bir atmosfer yoktu, ama çıktıktan sonra aşk yaşamaya başlayanlar oldu.

- Birinci olmayı bekliyor muydun?

Çok hırslanmadım, ama yarışmada birinci ya da en kötü ihtimalle ikinci olacağımı düşünüyordum. Bora’yı rakip olarak görüyordum, ama ilk elenen o oldu. Daha sonra da Celal ve Özgür’ü... Rakip olarak görsem de Celal ve Özgür’le gerçekten çok iyi arkadaş oldum. Adadaki üç silahşörler dışarıda da beraber olacak.

- Tekrar böyle bir yarışmaya katılmayı düşünür müsün?

Şu anda tekrar adada geçen bir yarışma olsa katılmam, ama bir sene sonra katılabilirim. Çölde ya da dağda geçen bir yarışma olsa şimdi bile katılırım.

Oyuncu koçuyla çalışacağım

- Yarışma bitti, şimdi sırada ne var? Kazandığın ödülü oyunculuk eğitimi almak için kullanacakmışsın...

Oyunculuk, adada yaşamaktan sonra ikinci çocukluk hayalimdi. Film seyrettikten sonra aynanın karşısına geçer ve filmdeki oyuncuları taklit ederdim. Zaten kafamda her şeyi film gibi yaşıyorum, o yüzden de kendimi oyunculuğa yakın hissediyorum. Yarışmadan kazandığım parayla oyunculuk eğitimi almak istiyorum. Bu iş tabii ki parayla olmaz, ama ben oyunculuk yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Kendime güveniyorum.

- Teklifler var mı?

Evet, birçok dizi teklifi geliyor. Bunlar da gerçekten beni çok heyecanlandırıyor. Bu tekliflerin içinden en iyisini ve bana en uygun olanını seçeceğim. Pembe dizilerdeki gibi yakışıklı ama kötü bir oyuncu olmak istemiyorum. Gerçek bir oyuncu olmayı hedefledim. Bunun için yaz boyunca oyuncu koçlarıyla çalışacağım. Bir aksilik olmazsa Eylül ayında ekrandayım.

Bu yarışma aşkına maloldu

- Adaya gitmeni istemeyen kız arkadaşınla ayrılmışsınız...

Bir senedir beraberdik ve bütün vaktimizi beraber geçiriyorduk. Yarışmaya gitmemi hiç istemedi. Gitmeden önceki bir ay boyunca kavga ettik. Bu da benim içimde bazı şeyleri yıprattı, ama sonuçta sevdiğim bir insandı. Adada onu özledim, ama döndükten sonra bir takım kıskançlıklar yaptı. Benim gelişmemi engelleyeceğini düşündüm ve ilişkimiz bitti.

- Genç kız hayranların var mı şimdiden?

Taksim’de yürümeyi çok severim, ama artık çok rahat yürüyemiyorum. Böyle bir ilgiyi beklemiyordum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!