Sürekli deÄŸiÅŸim içindeyim

Güncelleme Tarihi:

Sürekli değişim içindeyim
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

DJ Tiesto, Vodafone İstanbul Calling kapsamında, 7 Haziran’da BJK İnönü Stadyumu’nda sahne alacak. Türk fan’larıyla güzel vakit geçirdiğini söyleyen DJ’e göre, başarının tek bir sırrı var: Çok çalışmak...

Haberin Devamı

Türkiye’ye çok sık geliyorsunuz. Bunun sebebi ülkemizi sevmeniz mi, yoksa Türk dinleyicilerinin müziÄŸinize olan yoÄŸun ilgisi mi?  Â

- DJ olduğum için neredeyse tüm zamanım seyahat halinde geçiyor zaten... Türkiye’ye de her geldiğimde harika Tiesto fan’larıyla karşılaşıyor ve onlarla çok güzel vakit geçiriyorum. Her konserimde bu böyle, hiç değişmiyor. Özetle iş için geliyorum ama halimden çok da memnunum.

Türkiye’ye birçok kez geldiniz. Ne dersiniz, size olan ilgi her geçen yıl biraz daha artıyor mu, böyle bir değişim dikkatinizi çekti mi?

- Tabii ki, her gelişimde farklı bir atmosferle, inanılmaz bir dinleyici kitlesiyle karşılaşıyorum. Aslına bakarsanız hiçbir konserim aynı geçmiyor. Ama Türkiye’deki her konserim, benim için çok farklı bir deneyim oluyor diyebilirim.

HER SANATÇI İÇİN DEĞİŞİM ŞARTTIR

İnternette sizin hakkınızda yazılan yorumlara baktığımda, trans müzik yaptığınız dönemlere özlem olduğunu görüyorum. Bu talebe kulaklarınızı tıkayacak mısınız, yoksa trans müzikle ilgili yeni planlarınız var mı? Dönmeyi düşünüyor musunuz?


- Bu benim kişiliğimin bir parçası. Hiçbir zaman sırada neyin olduğunu bilmeyeceksiniz!

Neden tarzınızı değiştirmeyi tercih ettiniz?

- Bu tek bir değişim değil aslında, sürekli bir değişim içerisindeyim. Bütün sanatçılar için geçerli bir şey bu, değişim şart!

Sizi dinleyen de, dinlemeyen de başarılarınızı konuşuyor, adınızı biliyor. DJ dendiğinde akla ilk gelen isimlerdensiniz. Siz başarınızın sırrını neye bağlıyorsunuz?

- Bu gerçekten çok çalışmakla ve detaylara önem vermekle alakalı bir durum. Birlikte çalıştığım harika bir ekibim var. Her şovumda bana çok yardımcı oluyorlar. Unutulmaz deneyimler yaşamamı sağlıyorlar. Ayrıca çok müzik dinliyorum ve seyahatlerim boyunca kişileri gözlemliyorum, yaptıkları yorumları dikkate alıyorum. Tüm bunlar bana en iyisini yapmam konusunda yardımcı oluyor...

ORAYA GELİNCE TÜRK DJ’LERİ DİNLEYECEĞİM

Son zamanlarda Armin Van Buuren de ön plana çıkan DJ’lerden. Ve bazıları sizi onunla kıyaslamaya başladı. Bu durum sizi rahatsız ediyor mu?


- Doğru, ikimiz de DJ’iz, ikimiz de Hollandalı’yız, karşılaştırma sanırım bundan dolayı yapılıyor. Ama açıkçası bu tip karşılaşmaları önemsemiyorum, dert etmiyorum. Ben sadece kendi işimi yapıyorum. Bunun haricinde söylenenlerle de ilgilenmiyorum.

Türkiye’deki DJ’leri tanıyor musunuz?

- Henüz tanımıyorum. Ama Türkiye’ye geldiğimde mutlaka Türk DJ’leri dinlemeyi planlıyorum.

En popüler ve başarılı DJ’lerin genellikle Hollanda’dan çıkmasının sebebi nedir sizce?

- Bizler her zaman dans müziğiyle çok yakından ilgiliyiz. Hep bir bağlantı içindeyiz. Bu müzik, küçük yaşlardan itibaren hayatımızın bir parçası oluyor. Ayrıca başka ülkelerden insanlar da Hollanda’ya, bizim müziğimizi dinlemeye geliyor. Bizim kültürümüzle dış dünyanın etkilerinin birleşimi sonucunda ortaya böyle bir sonuç çıkıyor diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

GENÇLİĞİMİN SIRRI DİKKATLİ BESLENME VE DÜZENLİ EGZERSİZ

Bu işe ilk başladığınız zamanlarda bir gün dünyaca tanınan, takdir edilen bir DJ olacağınızı tahmin ediyor muydunuz?


- Hayır, bunu hiç düşünmedim. Tek bildiğim günün birince DJ olacağımdı çünkü müziği çok seviyorum.

Sizin için yapılan yorumlardan biri de hiç yaşlanmamanız. Nasıl başarıyorsunuz yıllara meydan okumayı, hep genç kalmayı?

- Her zaman ne yediğime dikkat ediyorum ve sürekli egzersiz yapıyorum. Bunun özel bir sırrı yok ama bu yaptıklarım işe yarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!