Süper final

Güncelleme Tarihi:

Süper final
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 17:49

Rock’n Coke Müzik Festivali, son 20 yılın en önemli britpop gruplarından Travis ve Amerikalı sanatçı Moby’nin konserleriyle sona erdi.

Haberin Devamı

AÇIK hava müzik etkinliği Rock’n Coke, geçtiğimiz hafta sonu Hezarfen Havalimanı’nda düzenlendi. 45 bin kişinin katıldığı festivalin ikinci günü de renkli görüntülere sahne oldu. “Vodafone Free Zone”, “Coca Cola Zero” ve “Şehir” sahnelerinde birbirinden renkli konserler düzenlendi. Ana sahnedeki konserlerin açılışını ise Gripin yaptı. Bu yıl çıkan ikinci albümleri “Pala”nın tanıtım turnesi kapsamında Rock’n Coke’a katılan Friendly Fires’ın ardından sahneye Athena çıktı. Athena, kendilerine ayrılan bir saat boyunca seyircileri hem eğlendirdi hem de sıktıkları sularla serinletti.

Skin eller üstünde    

Skunk Anansie grubunun solisti Skin, performansıyla festivalcileri büyüledi. Sahneye fütüristik ceketi ve parıldayan tulumuyla çıkan şarkıcı, bir ara kendini seyircilerin üzerine bıraktı ve şarkısını öyle tamamladı.

Süper final


Türkiye’yi çok seviyor

Ve Travis sahneye çıktığında, coşku da zirveye tırmandı. Ekibin solisti Fran Healy, şarkı aralarında sık sık Türkiye’yi ve Türkler’i çok sevdiğini söyledi, buraya bir kez daha geldikleri için mutlu olduklarını tekrarladı. “Selfish Jean”, “Writing to Reach You”, “Love Will Come Through”, “J. Smith”, “Something Anything”, “Long Way Down” gibi sevilen şarkılarını çalan Travis, arkalarında güler yüzlü festivalciler bıraktı.

Motörhead’e gelecektim

Rock’n Coke’un finalini ise en son 2003 yılında Türkiye’ye gelen Moby yaptı. Dünyaca ünlü Amerikalı sanatçı, “Destroyed” albümünün tanıtım turnesi kapsamında sahneye çıktı. Festivalde bir gün önce konser veren Motörhead’i izlemek istediğini söyleyen Moby, “Aslında dün gece gelmek istiyordum, Motörhead’i çok severim ama olmadı” dedi. Sanatçı, sevilen şarkısı “Porcelain”i Türkiye’ye ve festival katılımcılarına ithaf etti. Hayranlarına Türkçe teşekkür eden Moby’nin müzik ziyafeti gece saat 01.30 sıralarında sona erdi.

Haberin Devamı

Kreuzberg’de Türk yemekleri yiyoruz

Travis grubunun solisti Fran Healy, son üç yıldır Almanya’nın Berlin şehrinde yaşıyor. Oğlunun, yoğun Türk nüfusu nedeniyle “Küçük İstanbul” diye adlandırılan Kreuzberg semtindeki bir anaokulunda okuduğunu söyleyen şarkıcı, “Her sabah oğlumu okula bırakıyorum ve akşamları da alıyorum. Birlikte Türk yemekleri yiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!