Åžu dönemde evlenemem

Güncelleme Tarihi:

Şu dönemde evlenemem
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 03, 2009 00:00

"Bez Bebek" dizisinin başrol oyuncusu Evrim Akın, evlilik yolunda ilk ciddi adımı atıp söz yüzügü taktı, ama nikah masasından kaçıyor!

Haberin Devamı

EVRÄ°M AKIN FOTOÄžRAFLARI
Evlenmek için doğru zaman olmadığını düşünen başarılı oyuncu, endişelerini şu sözlerle ifade etti: "Hem maddi hem de manevi anlamda kendimi hazır hissettiğim zaman evleneceğim. Şimdi nasıl evleneyim? Ekonomik kriz var, yarının ne olacağı belli değil. Hep kaygılarla geçiyor günler. Ben bu kaygılarla hayatımda temiz bir sayfayı açamam."

Şu sıralar genç hayranları fazla olan "Bez Bebek" adlı dizide başrol oynuyorsunuz. Çekimler nasıl gidiyor?

- Keyifli. Şu ekonomik kriz döneminde çok şükür ki işimiz var.

n Kriz sizi etkiledi mi?

- Tabii, hepimizi etkiledi. Dizi ayda dört bölümken şimdi üçe hatta ikiye düştü. Ücretlerde de indirim yapıldı. Çevremizden duyuyoruz, bir sürü işsiz arkadaşımız var. Onları görünce "Çok şükür ki işimiz var" diyoruz.

Haberin Devamı

n Bu kadar çok dizi ekrana veda ederken, "Bez Bebek"in yayına devam etmesinin sırrı ne?

- Geçen sene kriz yoktu ve çok büyük dizilerle rekabet ediyorduk. O zamandan bu zamana var oluş sebebi tamamen samimiyetin oluşu. Kanalın bu diziyi sürekli yayınlaması da, talebin oluşu ve kanalın elinde daha iyi bir şeyin olmaması bence.

n Oyunculukta 11 seneyi doldurdunuz ve daha çok gençsiniz. Geriye dönüp baktığında neler görüyorsunuz?

- Çok acılar çektim. Çoğu zaman oyunculuğu bırakmayı bile düşündüm. Ama çok eğlendiğim projelerde de yer aldım.

n Neden oyunculuğu bırakmayı düşündünüz?

- Bir diziye başlıyorsun, üç-dört bölüm sonra kaldırılıyor ve bir sezonu boş geçirmek zorunda kalıyorsun. Hem maddi hem de manevi anlamda boşlukta kalıyorsun. İşin manevi kısmı daha önemli. Oyunculuğa o kadar emek vermişsiniz, ama bir bakıyorsunuz işsiz kalmışsınız. Bu durum biz sanatçıları çok etkiliyor. Maneviyatım boş kalınca anlamsızlaşıyor her şey ve "Başka bir iş mi yapsam" demeye başlıyorsunuz.

n Sette gördüğüm kadarıyla çok enerjiksiniz. Hiç yorulmuyor musunuz?

- Sevdiğiniz işi yapıyorsanız, enerjiniz hiç bitmez. Mesela evde misafir ağırladığım zamanlar dünyanın en uyuşuk, en sıkıcı insanıyımdır. Ama şu sete 40 derece ateşle gelsem bile her şeyi unutuyorum. Çünkü set benim için var olduğumu hissettiğim alan...

Haberin Devamı

n En son "Sonbahar" dizisinin setinde üzücü bir olay yaşandı. Dizi ekibinden iki kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Dizi sektöründeki olumsuzluklar hakkında neler düşünüyorsunuz?

- ’Dizi sektörü’ diyoruz ama ben hálá ortada bir sektörün olduğuna inanmıyorum. Her şey ite kaka gidiyor. Bence bu soruyu kanal sahiplerine sormalısınız. Çünkü ben sesimi çıkardığım zaman biri beni aşağı indirecektir. Sendikamız bile yok! Amerika’daki oyuncuların bağlı olduğu bir sistem var, hepsi bir arada hareket ediyor. Ne kadar yetenekli de olsan oraya gittiğinde hemen oyunculuk yapamazsın. Her şeyin bir kuralı var, sendikaya üye olmak zorundasın. Bu teknik elemanlar için de geçerli.

Haberin Devamı

n "Avrupa Yakası’na devam etsem zehirlenirdim" demişsiniz...

- Tamamen bir yanlış anlaşılma... Beni anlamayan bir gazeteci arkadaÅŸ yazdı onu. Ben ÅŸunu söylemek istedim: "Selin karakterinin miadı doldu. Son kullanma tarihi vardır, eÄŸer onun zamanını geçirip kullanırsan, zehirlenirsin." Gazeteci arkadaÅŸ da kendince yorum katmış bu açıklamama.Â

n Ata Demirer "Avrupa Yakası"na dönünce sizin de dönebileceğiniz konuşuldu...

- Benim devam eden bir dizim var, onu bırakamam. Bırakırsam, bizi izleyen bir sürü çocuk kızar bana.

n "Avrupa Yakası"ndan neden bu kadar çok oyuncu çıkarıldı?

- Çıkarılmıyor. Herkes kendi hür iradesiyle hareket ediyor. Ata "Gitmek istiyorum" dedi ve gitti. Ben de öyle yaptım. Ancak bizden sonrakiler ne yaptı, onu bilmem.

Haberin Devamı

n Diziden ayrılan bazı oyuncuların açıklamaları polemikleri de beraberinde getirdi. Ama sizde böyle bir durum olmadı...

- Ben böyle polemiklere girecek bir insan değilim zaten... Sadece kendi işimi yapmak istiyorum. Ben "Avrupa Yakası"ndan üç sene ekmek yedim, çok şeker bir yönetmen ve senaristle çalıştım. Türkiye’nin en iyi oyuncu kadrosuyla çalıştım. Niye sorun yaratayım ki? Ben yemek yediğim kaba pislemem. Türkiye beni o diziyle tanıdı. Dostane bir şekilde ayrıldık.

n Peki, "Bez Bebek" bittiğinde "Avrupa Yakası"ndan sizi çağırsalar döner misiniz?

- Bugün bir şey derim, yarın başka bir şey yaparım. Bugün "Bez Bebek" biter farklı bir projeye başlarım. Ya da "Çok yoruldum" derim, dinlenirim. Her şey o anki ruh halime bağlı, şu anda bir şey söyleyemem.

Haberin Devamı

Nişanlanmadık sadece sözlendik

En son nişanlandığınız yazıldı, doğru mu?

- Ben "Birbirimize söz verdik" dedim ancak bu açıklamam ’nişanlandık’ olarak algılandı. Biz birbirimize söz verdik ve bu sözü temsilen bana bir yüzük hediye edildi.

"Evliliğin zamanı değil" demişsiniz. Sizin için evliliğin zamanı ne zaman?

- Evliliğe hazır olduğumu hissettiğim zaman... Hem maddi hem de manevi anlamda kendimi hazır hissetmeliyim. Şimdi nasıl evleneyim? Ekonomik kriz var, yarın ne olacak belli değil. Hep kaygılarla geçiyor günler, ben bu kaygılarla tertemiz bir sayfayı açamam ki...

Konservatuvar mezunları işsiz

Dizilerde oyunculuk eğitimi almadan rol alan birçok genç var. Onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

- Sadece üzülüyorum. Benim konservatuvar mezunu bir sürü akranım evlerinde otururken gereksiz ıvır zıvır insanların oyunculuk yapmaya çalışması benim içimi acıtıyor.

Tiyatrocular buna tepki gösteriyor ama pek önemsenmiyor sanırım.

- Yapımcılar, kanal yöneticileri karar veriyor bu insanları oynatmaya. Bana kalsa sadece konservatuvardan mezun insanları oynatırım. Öğretmeni alıp doktor yapamazsın. Oyunculuk da böyle.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!