Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2022 17:37

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alınan Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, 22 Eylül’de başlıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festivalin ilk gününde, neslinin en yetenekli ve çok yönlü müzisyenlerinden biri olan Katalan sanatçı Jordi Savall sahne alacak. 

Festival boyunca da dünyanın farklı ülkelerinden farklı ezgiler, Selçuklu Kongre Merkezi’nden Konya’ya ve çevre illere ulaşacak. 23 Eylül’de Mısır’dan El-Hadra Ensemble, 24 Eylül’de Azerbaycan’dan Teyyub Aslanov, 25 Eylül’de Türkiye’den Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, 26 Eylül’de Almanya’dan Pera Ensemble, 27 Eylül’de Özbekistan’dan Adolat Ismoilova, 28 Eylül’de Hindistan’dan Dhruv Sangar, 29 Eylül’de Türkiye’den Cengiz Özkan ve 30 Eylül’de İran’dan Hesameddin Seraj, Selçuklu Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak. Kapsamlı bir restorasyonun ardından şehrin kültür ve sanat merkezi olarak hizmet veren Tantavi Han’da 28 Eylül’de yapılacak “İnançların Dili” konseriyle farklı din ve inançların müzikleri aynı sahneden yükselecek. Mevlâna Müzesi, 29 Eylül’de “Âyin-i Şerîf” olarak isimlendirilen Semâ âyinine ev sahipliği yapacak.

BAKMADAN GEÇME!