Tatil bavulunuzu hazırlarken bunlara dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

Tatil bavulunuzu hazırlarken bunlara dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 11:57

Tatili çıkmanın en uğraştırıcı yanı belki de bavul hazırlamak. İşte işinizi kolaylaştıracak tatil bavulunun olmazsa olmazları...

Haberin Devamı

Yaz mevsiminin en zevkli uğraşlarından biri de dört gözle beklenen tatil için bavul hazırlamak. Ancak bavulunuzu hazırlarken rastgele elinize geçen her şeyi içine atmayın. Unutmayın planlı bir bavul hazırlığı hem seyahatinizin hem de tatilinizin çok daha konforlu olmasını sağlar. İşte aklınızda tutmanız gerekenler...

Bikini ve mayo

Bikini ve mayo bir yaz tatilinin demirbaş parçalarından. Bavulunuza bikini ve mayo koyarken yanınıza en az üç parça almaya özen gösterin. Mayo ve bikini seçiminde ise çabuk kuruyan parçalara yönelmeniz sağlıklı bir tatil geçirmeniz açısından daha doğru olacaktır.

Plaj terliği

Plaj terliği yaz aylarının olmazsa olmazlarından. Plaj terliklerinde parmak arası veya tek bantlı alternatifler mevcut. Bu sezon tek bantlı mesajlı terlikler moda olsa da parmak arası flip floplar da her tatilinizde kullanabileceğiniz, valizinizde yer kaplamayacak modellerden. Özellikle son yıllarda rahatlığıyla ön plana çıkan kauçuk malzemeden yapılmış plaj terlikleri sizi rahatsız etmeyecektir.

Haberin Devamı

Tatil bavulunuzu hazırlarken bunlara dikkat edin

Şapka

Kavurucu güneş ışınlarından korunmanın en kestirme yollarından biri şapka kullanmak. Şapka seçimi yaparken sezonun trendleri olan ponpon aksesuarlı olanları ve üzeri mesajlarla dolu olan geniş hasır şapkaları tercih edebilirsiniz. Başı terletmeyen keten modeller de tatilinizi daha konforlu geçirmenize yardımcı olabilir.

Şort

Şortlar yaz mevsiminin en kurtarıcı parçalarından. Jean veya kumaş malzemeden üretilmiş olan şortlarınızı hem plajda hem de günlük hayatta rahatlıkla giyebilirsiniz. Yüksek bel kesimli şortlar gündüz ve geceye rahatlıkla adapte edilebildiği ve vücut kusurlarını gizlediği için bu modellere yönelebilirsiniz. 

Plaj çantası

Plaja inerken en önemli aksesuarlardan biri de plaj çantaları oluyor. Plaj çantaları kumaş, hasır veya PVC gibi farklı malzemelerden seçilebilir. Eğer plajda yanınızda çok fazla bir şey taşımayacaksanız eğlenceli el çantalarını da tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tatil bavulunuzu hazırlarken bunlara dikkat edin

Plaj havlusu

Plaj havlusu plajda en çok ihtiyaç duyulanlar arasında. Emiş gücü yüksek olan pamuklu bir plaj havlusu iyi bir seçim olabilir. Desenli veya düz renklerde seçeceğiniz plaj havlusu ile mayolarınızı kombinleyebilirsiniz. Son dönemlerde popüler olan yuvarlak plaj havluları da kullanışlı seçenekler arasında.

Plaj kıyafeti

Plajların olmazsa olmazlarından biri de plaj kıyafetleri. Pareo, kaftan veya kimono gibi değişik seçeneklerin olduğu plaj kıyafetlerinde zevkinize en yakın tercihi yapabilirsiniz. Özellikle kaftan ve kimonolar bu sezon happy hourların dikkat çeken kıyafetleri arasına girdi bile. Ancak burada da bavulunuzu doldurmamak için tercihinizi 3-4 plaj kıyafetiyle sınırlı tutun.

Güneş kremi

Haberin Devamı

Yaz güneşi altında kavrulmamak için yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi şart. Cilt renginize göre seçeceğiniz güneş kreminin UVB ve UVA ışınlarına karşı koruma sağlaması ve suya dayanıklı olması önemli. Cilt tonunuz ne kadar açıksa SPF’si o kadar yüksek kremler tercih edin. Yüzünüz ve vücudunuz için ayrı güneş kremi kullanmayı da ihmal etmeyin. Çünkü vücut koruyucuları yüzünüzde sivilcelenmeye yol açabilir. Güneş kreminizi bavula koyarken ağzını sıkıca kapattığınızdan emin olun.

Tatil bavulunuzu hazırlarken bunlara dikkat edin

Mini elbise

Mini elbiseler yaz aylarında en çok tercih edilen kıyafetlerin başında geliyor. Hem günlük kullanıma hem de akşam davetlerine uygun olarak seçeceğiniz mini elbisenizle tatilde de çekici görünebilirsiniz. Bu sezonun trendleri arasında yer alan volanlı modeller arasından tercihinizi yaparak canlı bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Sandalet

Haberin Devamı

Sandaletler bu sene rengarenk seçenekleri ile dikkat çekiyor. Ayak yapınıza uyumlu şık sandaletlerinizle elbise ve şortlarınızı kombinleyebilirsiniz. Sandalet seçimi yaparken hem gündüz hem de gece kıyafetlerinizle kolay uyum sağlayabilecek modellere yönelmenizde fayda var. Bavulda daha az yer kapladığı için ayakkabı almak yerine 2 tane sandalet almak tatil boyunca hem rahat etmenizi sağlar hem de şık görünmenizi...

BAKMADAN GEÇME!