Sıfır moda bilgisi ve çok az parayla da dünyanın en karizma insanı olabilirsin

Güncelleme Tarihi:

Sıfır moda bilgisi ve çok az parayla da dünyanın en karizma insanı olabilirsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 15:14

Tarihin 1 milyon dolar üzerinde para kazanan ilk blogger’ı. Sokaklarda çektiği moda fotoğraflarının şöhretiyse Instagram çağı öncesine dayanıyor. ‘The Sartorialist’ lakabıyla dünya çapında şöhrete kavuşan fotoğrafçı/blogger Scott Schuman ile Londra’da buluştuk, yaratıcılığa ve karizma duruşa dair basit sırlar aldık

Haberin Devamı

Bir milyon dolarlık soru: Basit bir fotoğraf blog’undan nasıl milyoner olunur? 

- Devamlılık önemli, evet, ama aynı zamanda sürekli dönüşmen ve kendini zorlaman gerekiyor. Blog’a başladığımdan dünyada benden başka sokakta sıradan insanların tarzını çeken kimse yoktu. Sayısı arttıkça dümeni başka alanlara kırdım; seyahat de çektim dekorasyon da. Londra’ya, Paris’e, Milano’ya giderek kazandığım paraların tamamını Mumbai’ye, Fas'a gitmek için harcadım.

 

Sıfır moda bilgisi ve çok az parayla da dünyanın en karizma insanı olabilirsin



Seninle anılan bir alandan uzaklaşmak riskli değil mi?

- Elinde seninle anılacak bir şey olmalı. İmzana dönüşmüş detayları devam ettirdiğin sürece sorun yok. Denemekten korkmayacaksın. Evet, başlarda takipçi kaybedersin, fakat sonra fazlası gelir.

Bu kez bir milyon ‘like’a bedel soru... Nasıl Instagram’a ve The Sartorialist gibi kanallara iyi poz verilir?

- Tarz gözükmenin ne kadar para harcadığın ya da havalı moda markalarına ne kadar hakim olduğunla alakası yok. Çok az para harcayacak ve sıfır moda bilgisiyle de çok karizma durabilirsin. Vücudunu, yüz hatlarını iyi tanı ve kendini serbest bırak yeter. Hayatımdan çektiğin en yakışıklı yüzlerden biri Hindistan’da bir otobüs şöförüne ait. Bıyığı, saç kesimi kusursuz bir ölçüdeydi. Sokak berberinde, üç kuruşa tıraş olduğundan adım gibi eminim.

Haberin Devamı

TÜRKLERİN GÜZELLİĞİ GİZEMLERİNDEN GELİYOR

Sıfır moda bilgisi ve çok az parayla da dünyanın en karizma insanı olabilirsin

Kariyeriniz Paris, Londra, New York gibi moda başkentlerinin sokaklarını ölümsüzleştirmekle geliyor. İstanbul, bu albümün ne kadar uzağında?

- Sadece bir kere gidebildim. Kızlarının da erkeklerinin de gizemli bir güzelliği var. Sıradan bir hoş surat değil; bir doz gizem serpiştirilmiş gibi. Bu da şehrin Doğu-Batı karışık kültüründen geliyor sanırım. Çok az şehirde, insanların güzelliğini şehrin karmaşık tarihinden aldığını görürsünüz. İstanbul da bunlardan biri.

Haberin Devamı

Sıfır moda bilgisi ve çok az parayla da dünyanın en karizma insanı olabilirsin



Şehrin en şahane Instagram karesi nereden çıkar?

- Zor soru. Fotojenik fakat çözmesi zor bir şehir. Biraz Madrid gibi. Anlamak ve doğru fotoğrafı çekmek için birden çok kez gitmen gerekiyor.

Tanıdığınız en tarz sahibi Türk kim?

- Ece (Sükan) bu konuda çok başarılı. İstanbul’da birkaç kızla daha tanışmıştım. Karizmalarıyla büyülemişlerdi. İstanbul’un sokakları isimsiz moda ikonlarıyla dolu.


Yaratıcılığınızı ve üretkenliğinizi sabah insanı olmaya bağlıyorsunuz...
- Güne erken başlamanın faydası sonsuz. Kendine küçük de olsa sabah rutini oluşturmak önemli. Sabah çok erken kalkar, günün hazırlığını yaparım. İtalya’nın farklı noktalarından topladığım bir espresso bardakları koleksiyonum var. Biri seçer, sabah espresso’su hazırlarım. Mutlaka küçük kitaplığımda vakit geçirir, kitap ve dergi karıştırırım. Kafayı ve ruhu açmak için güzel bir yöntem. Küçük de olsa egzersiz ve bakım seansı sonrası güne hazırım. Bu rutini basit ve kompakt tutmalı ki dünyanın neresinde olursan ol, uygula, aksatma.

Haberin Devamı


2006’dan beri sokaklarda ‘sartorialist’lik yapan Schuman, bugün moda dünyasına şekil veren ve en çok para kazanan figürlerinden. Son olarak Braun markasının yüzü; ‘yaratıcı sabah rutinleri’ üzerine atölye ve konuşmalar düzenliyor.


Hayatımdan çektiğin en yakışıklı yüzlerden biri Hindistan’da bir otobüs şöförüne ait. Sokak berberinde, üç kuruşa tıraş olduğundan adım gibi eminim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!