“Müzede Sanat”

Güncelleme Tarihi:

“Müzede Sanat”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2023 18:09

Çocuk Eğitim Derneği tarafından yürütülen “Müzede Sanat” projesi ile 7- 16 yaş aralığındaki işitme engelli çocukların sanatla arasındaki bağ güçleniyor.

Haberin Devamı

İşitme engelli çocukların kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve sanata erişimlerini kolaylaştırmak için tasarlanan “Müzede Sanat” projesi Çocuk Eğitim Derneği tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün destekleri ile gerçekleştirildi.

Proje süresince işitme engelli öğrencilerle birlikte Türk ve İslam Eserleri Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Saray Koleksiyonları Müzesi, Dolmabahçe Sarayı ve Beylerbeyi Sarayı ziyaretleri yapıldı. Yapılan müze gezilerinin ardından kültür elçisi olan işitme engelli öğrencilere İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Müjde Dila Gümüş tarafından sanat tarihi ve müzecilik eğitimleri verildi.

“Müzede Sanat”


Haberin Devamı

Proje kapsamında gezilen müzelerdeki sanat eserlerinin tanıtımı işaret dili ve alt yazı anlatımıyla videolara dönüştürüldü. Bu proje ile işitme engelli çocukların ve yetişkinlerin müzecilik ve sanat tarihi alanlarındaki faaliyetlerinin arttırılması amaçlandı.

 

BAKMADAN GEÇME!