'Lady in Red' ÅŸarkısında Åževval Sam ile düet yaptı

Güncelleme Tarihi:

Lady in Red şarkısında  Şevval Sam ile düet yaptı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 27, 2023 16:49

Dünya müzik listelerinde bir numara olan şarkıları ile geçtiğimiz 50 yılın en önemli müzisyenlerinden birisi olarak gösterilen aşk şarkılarının unutulmaz bestecisi Chris de Burgh, önceki gece Vigor Sanat organizasyonuyla (ICEC) Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da romantizm rüzgarları estirdi.

Haberin Devamı

Konserine seyircileri Türkçe selamlayarak başlayan Chris de Burgh: ''Yeniden İstanbul'da ve Türkiye'de olmaktan dolayı çok mutluyum. Ülkenizde birçok güzel anım var. Sadece İstanbul'da değil, İzmir, Antalya'da ve Efes'de de bulundum. Bu gece buraya eminim kafanızda 3 soru ile geldiniz. 1 - Hala yaşıyor mu?, 2 - Hala şarkı söyleyebiliyor mu? 3- İstanbul'da olmaktan mutlu mu? Bugün bu muhteşem seyircinin karşısında olduğum için çok mutluyum, sizi özledim diyerek 'Missing You' şarkısını söyledi.''

Sahnede zaman zaman gitar çaldı, piyanonun başında oturdu. Tek kişilik dev bir orkestra gibi ve hala yıllara meydan okuyan muhteşem sesi ile yaklaşık 2 saat boyunca hem tatlı hikayeler anlattı, hem de ''Sailing Away', 'The Traveller', 'Carry me Like a Fire in Your Heart', 'Borderline' gibi sevilen şarkılarını arka arkaya söyledi. Beatles'dan 'Let it Be', Elvis Presley'den 'Always on My Mind'ı salonu dolduran binlerce hayranı ile birlikte seslendirdi.

Lady in Red şarkısında  Şevval Sam ile düet yaptı

Yıllar önce mülteciler için yazdığı şarkı 'Cry No More'u, son dönem Ukrayna - Rusya ve Filistin - İsrail savaşından etkilenerek, istemedikleri halde evlerini ter ketmek zorunda kalanları da hatırlatarak söyleyen Chris de Burgh, salonu oldukça duygulandırdı.
Lady in Red şarkısında  Şevval Sam ile düet yaptı

'LADY IN RED'DE ÅžEVVAL SAM Ä°LE DÃœET YAPTI!

Haberin Devamı

Gecede Sıra 'Lady in Red'e geldiÄŸinde,ÂÅževval Sam'ı sahneye davet eden Chris de Burgh, düetten önce Åževval Sam'dan Türkçe bir ÅŸarkı söylemesini istedi. Åževval Sam, kendi yazdığı, daha önce annesi Leman Sam'ın seslendirdiÄŸi ''Gül Güzeli' ni seslendirdi. GiydiÄŸi kırmızı elbisesi ile çok beÄŸenilen Åževval Sam, dünyaca ünlü sanatçıyla aynı sahneyi paylaÅŸtığı için duyduÄŸu heyecanı paylaÅŸtı.

Tüm salon, 'Lady in Red'i hep bir ağızdan söyledi. 2 saatlik muhteşem performansın sonunda 'Legacy' ile dinleyicilere veda eden Chris de Burgh, dakikalarca ayakta alkışlandı. Sanatçı en kısa sürede yeniden buluşmak üzere diyerek sevenlerini selamladı.

Lady in Red şarkısında  Şevval Sam ile düet yaptı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!