Kaşlarda kalıcı makyaj hakkında bilmek istediğiniz her şey

Güncelleme Tarihi:

Kaşlarda kalıcı makyaj hakkında bilmek istediğiniz her şey
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 16:33

Yüzümüzdeki en dikkat çekici yer olan kaşların bakımı oldukça önem taşıyor. Bu noktada son yıllarda kalıcı makyaj işlemi oldukça popüler. Biz de son yılların trendi olan bu yöntemle ilgili, Profesyonel ve Kalıcı Makyaj Uzmanı Demet Tecir’in görüşlerini aldık

Haberin Devamı

Kadınlar için bakımlı olmak çok önemlidir. Ancak çoğu zaman işlerinin yoğunluğundan makyaj yapmaya bile vakit bulamazlar. Kaşlar ise yüze ifade veren, gözlerdeki bakışı ortaya çıkaran ve anlam veren, kadın için en önemli aksesuardır. Bazı kadınlar kaş yapılarından, kaşlarının seyrekliğinden şikayet ederler. Renginin açık olması da ayrı bir sorundur. Kaş farı da kadını doğallıktan uzaklaştırdığı ve zaman zaman alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği için kullanımı çok tercih edilmez. Bu durumda kadınları hem saatlerce makyaj yapmaktan kurtaracak, hem de kaşlarının doğal, şekilli ve dolgun görünmesini sağlayacak mucizevi bir teknik var!

Kaşlarda kalıcı makyaj hakkında bilmek istediğiniz her şey

Haberin Devamı

KALICI KAŞ MAKYAJI NEDİR, NE KADAR KALICIDIR? 

Kök boya olarak adlandırılan doğal ve mineral renklerin, steril, mikro ve tek kullanımlık iğneler kullanılarak, deri yüzeyinin hemen altına (epidermis) yerleştirilmesi işlemidir. Bu işlemin en yaygın kullanım alanının kaşlardır. Bununla birlikte eyeliner ve dudak kontürü olarak da uygulanmaktadır.

Kaşlar, yüzdeki en dikkat çekici yerdir. Bu sebeple seyrek, şekilsiz ve açık renkli kaşlara sahip kadınlar için oldukça uygun bir yöntemdir. Kalıcı makyajda hücrelerin kendini yenilemesi, zamanla boya pigmentlerinin vücuttan atılmasına neden olur. Bu yüzden kalıcılığı; kullanılan tekniğe, kişinin cilt tipine ve kişinin metabolizma hızına göre değişiklik gösterir.

Bununla birlikte kalıcı kaş işleminde, uygulanan kişinin kıl potansiyeli kalıcılığı etkileyen bir başka etkendir. İşlem süresi 1,5-2 saat arasında değişirken, kalıcılığı ise 6 ay ile 2 yıl arasında değişiklik gösterir.

KALICI KAŞ MAKYAJI KİMLERE UYGULANABİLİYOR?

Zamanı kısıtlı olan ve çalışan kadınlara, kozmetik ürünlere alerjisi olanlara, seyrek, çok açık renk ya da yarım kaşlara sahip olan kadınlara, elleri titreyen kadınlara, kemoterapi gibi tedaviler nedeniyle kaşları dökülen kadınlara, düşük kaş gibi asimetrik sorunlardan kurtulmak isteyen kadınlara rahatlıkla uygulanabilir.

Haberin Devamı

Kaşlarda kalıcı makyaj hakkında bilmek istediğiniz her şey

arpanetmedya.com'a katkıları için teşekkürler.

1 Yıl Boyunca Uyguladığım Cilt Bakım Rutinleri | BELİZ ŞEN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!