Julia Restoin-Roitfeld: 'Ä°konluk doÄŸuÅŸtan oluyor'

Güncelleme Tarihi:

Julia Restoin-Roitfeld: Ä°konluk doÄŸuÅŸtan oluyor
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:53

O, beşikten beri stil sahibi: Vogue ve Harper’s Bazaar’ın efsane yayın yönetmeni, dünya trendlerine yön veren Carine Roitfeld’in kızı Julia Restoin-Roitfeld. Model ve sanat simsarı 35 yaşındaki Julia, ikon olmanın yollarını ve geleceğin trendlerini anlattı.

Haberin Devamı

Modanın bir kraliyet ailesi olsa, prenseslerden biri olursunuz.ÂCarine Roitfeld’in kızısınız.  Tom Ford’dan Lancôme’a birçok markanın yüzü ve temsilcisi oldunuz. Stil ikonluÄŸu doÄŸuÅŸtan mı geliyor?

-  Doğuştan geldiği doğru... Farklı bir içgüdünüz oluyor. Değişik bir gözle bakıyorsunuz tasarımlara. Ama edindiğiniz tecrübelerle, aldığınız tavsiyelerle de bu içgüdü farklı bir yere geliyor. Hatalarınızdan bile ders alıyorsunuz. Hayattaki her şey gibi işte... Ama stil sahibi görünmek birinci önceliğim değil.

 

Julia Restoin-Roitfeld: Ä°konluk doÄŸuÅŸtan oluyor

 

Haberin Devamı

Bir stil ikonundan duymaya alışkın olmadığımız bir söz bu...

- Demek istediğim; modanın peşinde bir oraya bir buraya savrulmuyorum. Zevklerim belli. Minimal ve klasik bir tarzım var. Abartılı şeyleri sevmem.  Hep aynı tarz giyinirim. Kışın hep siyah seçerim çünkü şehir hayatına yakışıyor. Yazın tarzım daha bohem. Oturmuş  bir zevkiniz varsa her sezon ’trendy’ ufak eklemeler yaparak hep ‘ikonik’ görünebilirsiniz.

 

Julia Restoin-Roitfeld: Ä°konluk doÄŸuÅŸtan oluyor

Julia Roitfeld’in yüzü olduğu H&M Conscious Exclusive koleksiyonu, 7 Nisan’da satışa sunuldu.

Peki, ‘ufak tefek’ de olsa bu sezon neler almalıyız?

- Asimetrik grafik desenli bluzlar, pudra rengi üstler, etekler, dantel elbiseler. Çabuk kombinlenen, geri dönüşümlü malzemelerden yapılmış doğal giysiler...

 

ESKİ JEAN’LER MÜCEVHER OLDU

Julia Restoin-Roitfeld: Ä°konluk doÄŸuÅŸtan oluyor

 

Modanın ‘geri dönüşüm’ konusundaki hassasiyetine gelelim... ‘Sürdürülebilir şıklık’ mümkün mü?

Haberin Devamı

- Evet, bu alanda güzel gelişmeler var.  Ve bu konunun da çok önemli olduğunu savunuyorum. Sürdürülebilirlik denince akla sadece çöpümüzü nasıl attığımız geliyor. Ama bu konu, moda dahil hayatın tüm alanlarını kapsıyor. 

 

Julia Restoin-Roitfeld: Ä°konluk doÄŸuÅŸtan oluyor

 

Genelde ‘geri dönüşümlü malzemelerden üretildi’ etiketi altında karşımıza birkaç şekilsiz tişörtle pantolon çıkıyor...

- Bu artık doğru değil çünkü malzeme anlamında iddialı gelişmeler var. Yüzü olduğum H&M Conscious Exclusive buna örnek. Geri dönüştürülmüş camdan yapılan yapay elmaslar, eski kot kumaşlardan  üretilen ‘denimite’ adlı malzemeden yapılan çok şık takılar var... Geri dönüştürülmüş keten, ipek, kotondan gelinlik yapılmış. Kırmızı halıdan gelinliğe rahatlıkla giyebileceğiniz şıklıkta tasarımlardan bahsediyoruz. Sürdürülebilir şıklık diye bir şey var artık.

 

BAKMADAN GEÇME!