İpod dinleyen 3. Selim'i dünyayla buluşturdum

Güncelleme Tarihi:

İpod dinleyen 3. Selimi dünyayla buluşturdum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 10:23

Sedef Çalarkan son on yılda popüler olan neo- Osmanlı akımının öncülerinden. Yeni koleksiyonunda da Abdülmecid’in üniformasından ve mecidiye nişanlarından ilham almış.

Haberin Devamı

Nedir sizdeki bu Osmanlı takıntısı?
-Kendi kültürel değerlerimizden, motiflerimizden ve tarih zenginliğimizden vazgeçmeye hiç niyetim yok. Mirasımıza gözüm gibi bakıyorum. Sürdürebilirliğini sağlamaya çalışıyorum. 10 senedir Kaşıkçı Elması ile yaptığım tasarımları ve
‘iPod dinleyen 3. Selim’i dünya üzerinde yaklaşık 500 bin kişiyle buluşturdum. Yaptığım iş hiçbir zaman bana kazanç olarak ‘Lale Devri’ni yaşatmış olmasa da inatla sürdürüyorum.

İpod dinleyen 3. Selimi dünyayla buluşturdum


Osmanlı bitmez tükenmez bir deniz, değil mi? Bu sezon neyi bulup çıkardınız?
-Aynen. Bu sezon da Osmanlı’da Abdülmecid dönemine ait mecidiye nişanları var. Abdülmecid’in duruşu, üniforması bana ilham verdi. Osmanlı’nın zengin ve ihtişamlı üniformasını günümüzün kadınına uyarlamak ve sunma fikri beni heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

İpod dinleyen 3. Selimi dünyayla buluşturdum


Koleksiyon kaç parça? Detayları nedir?
-Koleksiyonun tamamı 40 parça. Dönemin sembolü olan mecidiye nişanları, yine o döneme ait baskılar, günümüze geçişi sağlayan altın işlemeler ve rafine dekolteler ile hem o dönemin saltanatını anlatan hem de zamansız bir koleksiyon yaratmaya çalıştım. Spora giderken giyebileceğiniz üstlerin hepsini gece hayatınıza taşıdım. Rahatlık, koleksiyonda ön planda. Gündüzden geceye geçiş yapan, her duruma uyarlanabilir zamansız tasarımlar...

İpod dinleyen 3. Selimi dünyayla buluşturdum

Sedef Çalarkan

Trendler hiç umurunuzda değil gibi...
-Gerçekten de değil. Ben trend dışıyım. Dünyaya baktığımızda aynı şeyleri satan, kendini tekrar eden bir sürü alternatif var. Farklı olmak, geniş kitlelere hitap etmek... İşin beni esas ilgilendiren tarafı bu. Trend kurbanlığından hoşlanmıyorum. Benim tasarımlarımı seçen insanlar farklı olsun istiyorum. Moda bana yön versin istemiyorum.

Haberin Devamı

İpod dinleyen 3. Selimi dünyayla buluşturdum


Koleksiyon ile kampanya görselleri arasında çok farklı bir ruh var. Biri Osmanlı diğeri ‘uzay’. Neden bu tezatlık?
- Gençleri çok iyi takip ediyorum. Dünya, teknoloji çok hızlı ve her şey çok çabuk tükeniyor. Bu değişime ayak uydurduğumu ve güncel olduğumu yansıtmak istedim. Genç yetenekleri keşfetmeyi seviyorum. Modelliğimi yapan Yonca Karakaş Demirel de bunlardan birisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!