Hayal ettiğiniz lüks gerçek oluyor

Güncelleme Tarihi:

Hayal ettiğiniz lüks gerçek oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2023 08:57

Lüks turizm deyince akla hemen özel destinasyonlarda yıldızı bol oteller, özel ulaşım imkanları gelse de artık durum sadece bunlardan ibaret değil. Lüks turizm gösterişten, pahalı şeylerden deneyime kaymış durumda. Lüks tanımının farklı insanlar için farklı anlamlara geldiği günümüzde artık kişiselleştirilmiş tatminlere odaklanıyor sektördeki markalar. Just Imagine de “Sadece hayal et” başlığıyla yola çıkan, oldukça yüksek bir servete sahip olan, her şeyin en iyisini isteyen tüketiciler için makro hizmetler sunan markalardan. Markanın genel müdürü Timur Sert ile bir araya geldik ve lüks turizmde sektörün trendlerini konuştuk.

Haberin Devamı

Lüks turizmden ne anlamamız gerek?

- Artık şirketler, tüketicileri cezbetmek ve onları portföylerinde tutmak için seyahatler tasarlıyor ve geliştiriyor. Müşterilerin karşı koyamayacağı şekilde detaylı ayarlanmış, organize edilmiş, özelleştirilmiş deneyimler ortaya çıkarıyor. Şirketlerin bir zamanlar müşterileri ellerinde tutmak için kullandıkları zorlayıcı stratejilerin aksine müşteriler için yeni değerler yaratmak başarıya ulaşıyor.

Onlar için oluşturduğunuz atmosfer, sunduğunuz hikayeler, dahil oldukları anılar, detaylardaki farklılıklar tercih sebebi. Yeni nesil lüks seyahat tüketicileri, kendi çevrimiçi ağlarındaki sosyal statülerini yükselten kişilere ve yerlere erişim olanağının peşine düşüyor. Hedef, çok az sayıda insanın yakalayabildiği şeyleri deneyimlemek ve aynı derecede önemli olmak üzere, bu deneyimleri kaydetme ve dijital olarak paylaşma olanağına sahip olmak.

Haberin Devamı

Neler değişti sektör dinamiklerinde?

- Son 5 yılda, lüks tüketim alanındaki wellness’e (sağlık) yönelik hızlı bir talep artışı yaşandı. Pandemi sonrası insanların öncelikleri uzun vadeli sağlık ve ailevi/sosyal bağlantı alanlarına kaydı. Mental sağlık programlarına yönelik talepler arttı.

İnsanlar lüks deneyimler yaşarken bu deneyimlerin sağlıklı olmasına da özen gösteriyor artık. Özel eğitmenler, beslenme ve spor programlarıyla örülü deneyimler isteniyor artık.

Sunacağımız hizmetin kapsamı çok geniş

Just Imagine olarak siz neler yapıyorsunuz?

- Biz bu yolculuğa üç kişi çıktık. Benimle birlikte Mar Grup’un sahibi Arda Büyükçelikok ve Batuhan Özkardeşler var. Batuhan Bey medya dünyasının bilinen isimlerinden. Hayalleri gerçekleştirirken kendisinin medya ve organizasyon deneyimlerinden yararlandık. Birlikte bir slogan yarattık ve “Siz hayal edin gerisini biz çözeriz” dedik. Misafirlerimizin tüm ütopik hayallerini gerçekleştirmek ana hedefimiz.

Önceliğimiz ise yurtiçinde ve yurtdışında misafirimizin alacağı hizmet sırasında onların güvenliğini sağlamak. Örneğin 4 kadın bilmediği bir ülkede akşam dışarı çıkıp eğlenmek istiyorsa mekan seçiminden tutun yanlarında onlara eşlik edecek korumalara kadar hatta oturacakları masalar, yiyecekleri yemek (özellikle alerjileri olan ya da vegan misafirlerimiz için) gibi her detayla ilgileniyoruz. Yanlarında bir kadın mihmandarları oluyor ve hesaba bile karışmıyorlar.

Haberin Devamı

Hizmetlerinizin kapsamı neler?

- Aslında bir kapsam belirtmemiz zor. Hayal gücünüz ne kadar genişse size sunacağımız hizmetin kapsamı da o derece geniş oluyor. Bizi diğer markalardan ayıran en büyük detay sadece turizm yani seyahat hizmeti sunmuyoruz.

Savaş uçağına binmekten tutun Mars’a gönderilmesi planlanan ilk insan kolonisi içinde olmaya kadar en zor hayalleri bile gerçekleştirebiliyoruz. Aylar sonrasına rezervasyon veren Michelin yıldızlı bir restorana birkaç gün içinde rezervasyonunuzu yaptırmaktan tutun biletleri aylar önce tükenen maç biletinizi temin etmeye kadar hayatınızın her alanında yardımcı olabiliyoruz.

Hayal ettiğiniz lüks gerçek oluyor

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü bir yıldızla tanışmasını sağladık

Gerçekleştirip de unutamadığınız en özel deneyim anı hangisiydi?

- Detaylarını verememekle birlikte bir dünya yıldızı ile tanışmak isteyen müşterimiz için yurtdışında özel bir program gerçekleştirdik. Müşterimiz için özel bir uçakla ulaşımının sağlanması, dünyanın en lüks otelinde konaklaması gibi süreci detaylıca organize ettik. Tanışma anları gerçekten çok keyifliydi. O an müşterimizin yüzündeki gülümseme bizim için paha biçilemez. 

Bu hizmetlerden kimler yararlanabiliyor?

- Birçok dünya starına, Hollywood oyuncusuna, dünyanın en bilinen futbolcularına, siyasi isimlerine ve iş insanlarına hizmet verdik. Özellikle isim isim belirtemiyorum. Çünkü ilk aşamada gizlilik sözleşmesi imzalayarak ilerliyoruz müşterilerimizle.

Haberin Devamı

Hizmetlerinizden yararlanmak için ünlü olmak mı gerekli?

- Dünyanın sayılı, seçkin zenginlerine hizmet verdiğimiz doğru. Ama ünlü olmanız gerekmiyor. Aksine vereceğimiz hizmetle size o hissi biz yaşatıyoruz. Herkesin 5 dakika bile olsa ünlü olacağını söyleyen Andy Warhol’a inat biz, size bu hissi günlerce yaşatabiliyoruz. 

Longoz Ormanları’nda kamp

◊ Sektör trendleri biraz daha mental sağlığa kaydı demiştiniz. Yakın zamanda sizlerin organize edeceği etkinlikler neler?

- Justimagine olarak hayat algoritması analisti Görkem Zuhal Akkuş ile 19 Mayıs’ta Longoz Ormanları’nda sağlıklı yaşam ve dönüşüm kampı organize ettik. Sizleri ve okuyucularınızı da bu özel deneyim anına davet ediyoruz.

 

BAKMADAN GEÇME!