Giyilebilir teknolojiye dair son trendler

Güncelleme Tarihi:

Giyilebilir teknolojiye dair son trendler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 10:44

Dijitalleşmeden moda sektörü de nasibini alıyor. Akıllı saatten hareketleri takip eden cihazlara kadar birçok alternatife sahip olan giyilebilir teknoloji ürünleri her geçen gün gelişim gösteriyor. İşte giyilebilir teknolojiye dair son trendler...

Haberin Devamı

Moda sektörü de son dönemlerde global ölçekte gerçekleşen dijitalleşmeden kendine düşen payı alıyor. Teknoloji şirketlerinin ardı arkasına ürettiği giyilebilir parçalarla birlikte yaşam stili de değişiklik gösteriyor. Artık saatler sadece zamanı göstermekten çok daha ötede özelliklerle donatılmış halde. Akıllı giyim ürünleri ise vücudun tüm biyoritmik hareketlerini takip ediyor. Dijital gelişmelerle birlikte önümüzdeki yirmi yıl içerisinde giyilebilir ürünlerin daha fazla yaygınlaşması öngörülüyor. Peki giyilebilir teknolojiye dair son trendler neler?

1. Akıllı t-shirtler

Giyilebilir trendler arasında akıllı t-shirt çalışmaları önemli bir yer kaplıyor. Özellikle sporcular ve atletler için tasarlanan akıllı t-shirtler nabız, kalp ritmi ve çeşitli biyometrik ölçümlerde yararlı sonuçların alınmasını ve sporcuların antrenman programlarının belirlenmesini kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Haberin Devamı

Giyilebilir teknolojiye dair son trendler

2. Akıllı saatler

Apple Watch gibi başarılı akıllı saatlerin talep görmesinin ardından geleneksel saat üreticileri de saatlerine bildirim alabilme ve adım sayma gibi özellikler eklemeyi düşünüyor. Böylece markalar geleneksel yapılarına dijital dokunuşlar da ekleyerek özellikle gençlerin de dikkatini çekmeyi hedefliyor.

3. Hareketi takip eden cihazlar

Teknoloji şirketlerinin son keşiflerinden birisi de hareket takip cihazları. Bu cihazlar kişinin uzun süre boyunca hareketsiz kaldığı durumlarda kişilerin akıllı telefonlarına uyarı göndererek kişileri hareket etmeye teşvik ediyor. Yoğun çalışanlar ve gün boyu hareketsiz kalanlar için parmağa veya bileğe takılan bu akıllı icat çok işe yarayabilir.

Giyilebilir teknolojiye dair son trendler

4. Akıllı bileklikler

Son yılların en popüler giyilebilir trendlerinin başında bulunan akıllı bileklikler özellikle spor yapanlar tarafından sıkça kullanılıyor. Kullanıcıların fitness ve spor bilgilerini kaydetmeyi sağlayan akıllı bileklikler adım saymadan uyku süresine ve kalitesine kadar pek çok kişisel veriyi kaydetmeye ve analiz etmeye yardımcı oluyor. Akıllı bileklik üreticileri önümüzdeki dönemlerde farklı ürün kategorileri ile daha çok kişiyi hedeflemeyi planlıyor.

Haberin Devamı

5. Akıllı ayakkabılar

Akıllı ayakkabılar modaseverlerin imdadına yetişen yenilikler sunuyor. Akıllı ayakkabı üreten firmalar ayaklar vasıtasıyla vücudun organlarının işleyişi hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlarken aynı zamanda ayakkabıların rengini ve desenini de tek tuşla değiştirmeyi planlıyor. Böylece firmalar kadınların her kıyafete uygun renkte ayakkabı sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Giyilebilir teknolojiye dair son trendler

BAKMADAN GEÇME!