Gılgamış, 1 Kasım’da tiyatroseverlerle buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Gılgamış, 1 Kasım’da tiyatroseverlerle buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 17:06

Yönetmenliğini Mesut Arslan’ın yaptığı, sahnede Leyla Önlen ve Derya Alabora'nın yer aldığı 'Gılgamış' oyunu 1 Kasım'da Zorlu Sky Lounge'da tiyatroseverlerle buluşuyor.

Haberin Devamı

 “Gılgamış” oyunu için geri sayım başladı. Yönetmenliğini Mesut Arslan’ın, metin yazarlığını Mesut Alp'in üstlendiği 'Gılgamış' oyunu, 1 Kasım Çarşamba günü Zorlu Sky Lounge'da izleyicilerle buluşuyor. Dramaturg koltuğunda Ata Ünal’ın oturduğu oyunda sahnede Leyla Önlen ve Derya Alabora yer alıyor. Her iki oyuncuda sahnedeki varlıkları ve etkileyici oyunculuklarıyla izleyicileri büyülemeye hazırlanıyor. Destan, ölümsüzlüğü arayan bir kraldan çok 'ölmeyi öğreten' bir çizgide kaleme alındı.

Gılgamış, 1 Kasım’da tiyatroseverlerle buluşuyor

Seyirciyi peşinden sürüklüyor
Çok dilli sahnelenecek oyun, bilindik sahne kurallarını da ters yüz ediyor. Seyirciler mekanda oyuncuların peşi sıra dolaşıp hikayeye eşlik ederken kimi zaman kendilerini oyuncularla birlikte sahnede bulacak. Oyunda 'Gılgamış Destanı', bir taraftan iki kadın oyuncu ile seyirciye aktarılırken, oyunda yer alan saydam iki kutu içindeki iki seyirci de aynı hikayeyi bulundukları yerden tanık oldukları biçimiyle naklen kendi dinleyicilerine anlatıyor.
İlk perdesini Belçika’da açtı
Oyun, ilk perdesini 9 Nisan 2022 tarihinde Belçika Kraliyet tiyatrosu (KVS) ve 0090 ortak yapımı olarak Belçika Kraliyet Tiyatrosu'nda Flamanca açtı. Daha sonra Amsterdam International theatre (ITA) ve Antwerp Monty tiyatrolarında sahne aldı. Ekim ayında hikayenin doğduğu topraklarda yani Bağdat tiyatro festivalinde de sahne alarak köklerine dokunan Gılgamış, her yönüyle ezber bozan cinsten bir oyun. Çağdaş sanatçı Stan Wannet’in sahne tasarımında sıra dışı bir şekilde inşa ettiği Uruk şehri, içinde yaşayanlarla herkesin oyunun bir olduğu bir dizayna sahip.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!