Genç oyuncuya “Vasfi Rıza Zobu” ödülü

Güncelleme Tarihi:

Genç oyuncuya “Vasfi Rıza Zobu” ödülü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2023 17:06

Tarkan’ın reklam filminde şarkı söyleyen kurye rolü ile tanınan genç oyuncuya Vasfi Rıza Zobu tiyatro ödülü verildi.

Haberin Devamı

27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle verilen “Yetenekli Genç Tiyatro Sanatçısı Ödülü” bu yıl Devlet Tiyatroları oyuncusu Muhammed Rojhat Özsoy’a verildi. İstanbul Devlet Tiyatroları, Üsküdar Tekel Sahneleri’nde sergilenen ve büyük beğeni toplayan “80 Günde Devr-i Alem” adlı oyunda rol alan genç oyuncu, dokuz farklı rolde seyirci karşısına çıkıyor.

Genç oyuncuya “Vasfi Rıza Zobu” ödülü


YEKÜV Vakfı’nın (21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı) her yıl geleneksel olarak 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle Türk tiyatrosunun anıt isimlerinden Vasfi Rıza Zobu anısına verdiği 2022 – 2023 tiyatro ödüllerinde “Yetenekli Genç Tiyatro Sanatçısı Ödülü” Devlet Tiyatroları’nın genç oyuncularından olan Muhammed Rojhat Özsoy’a verildi. İstanbul Devlet Tiyatroları, Üsküdar Tekel Sahneleri’nde sergilenen ve Jules Verne’nin romanından tiyatroya uyarlanan “80 Günde Devr-i Alem” adlı oyunda rol alan genç oyuncu, dokuz farklı rol ile seyirci karşısına çıkıyor. YEKÜV yönetim kurulu tarafından ödüle layık görülen genç oyuncu Muhammed Rojhat Özsoy (31) Erzurum Atatürk Üniversitesi oyunculuk bölümü mezunu. Daha önce Semaver Kumpanya’da da oyunculuk yapan ve bugüne kadar dört farklı oyun ile seyirci karşısına çıkan tiyatro sanatçısı rol aldığı ve dokuz farklı karakteri canlandırdığı “80 Günde Devr-i Alem” adlı oyunda oldukça başarılı bir performans sergiliyor. Ödülünü rol aldığı oyunun sonunda YEKÜV Vakfı başkan yardımcısı Ş. Tülay Erkan ve yönetim kurulu üyesi Av. Tülay Çağlar’ın elinden alan Muhammed Rojhat Özsoy “Çok mutlu oldum. Benim için gurur verici bir ödül oldu. Tüm genç tiyatro sanatçısı arkadaşlarım adına alıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tarkan’ın reklam filmindeki şarkı söyleyen kurye...

 Muhammed Rojhat Özsoy, dizi ve reklam filmlerinde de rol aldığını söyledi. İki yıl önce gösterime giren Tarkan’ın rol aldığı reklam filminde şarkı söyleyen kurye rolünde izlediğimiz ve filmde “Gül Döktüm Yollarına” adlı şarkıyı söyleyen Muhammed Rojhat Özsoy sesinin güzelliği ile de büyük sempati toplamıştı.

Genç oyuncuya “Vasfi Rıza Zobu” ödülü


BAKMADAN GEÇME!