Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

Güncelleme Tarihi:

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 11:11

Özellikle çağdaş tasarımlarda sıra dışı ve ezber bozan formlar sıradan mobilya biçimlerinin tahtını sarsıyor ve estetiğin yeni biçimi oluyorlar. İşte yuvarlak yataklar da geleneksel yatak modellerine meydan okuyan ve romantik ve farklı üsluplarıyla herkesi kendine hayran bırakan mobilya tasarımlarından biri.

Haberin Devamı

Mobilya tasarımları tarihin derinliklerinden yaşadığımız güne kadar, insanın değişen ihtiyaçları, zevkleri ve yaşam alanlarına göre hem fonksiyon hem de estetik açıdan dönüşerek gelişiyor. Mobilyaların görünümleri, formları ve tarzları da bu değişken özelliklere göre şekilleniyor elbette. Ancak insanın estetik açıdan en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri de pek tabii ki farklılık. Bu yüzden de özellikle çağdaş tasarımlarda sıra dışı ve ezber bozan formlar sıradan mobilya biçimlerinin tahtını sarsıyor ve estetiğin yeni biçimi oluyorlar. İşte yuvarlak yataklar da geleneksel yatak modellerine meydan okuyan ve romantik ve farklı üsluplarıyla herkesi kendine hayran bırakan mobilya tasarımlarından biri.


Elbette geleneksel yatak formunun dikdörtgen olmasının spesifik nedenleri var. Bunlardan en önemlisi de pek tabii ki odalarımızın köşeli olması ve dolayısıyla köşeli yatakların da odalara daha iyi uyum sağlayabilmesi. Yuvarlak yataklar bu açıdan bakıldığında çeşitli fonksiyonel sorunlar yaratabilir. Mesela yuvarlak yataklı bir dekorasyon oluşturmak için her şeyden önce geniş bir alana ihtiyaç var çünkü standart köşeli yataklardan daha çok yer kaplıyorlar ve görünüm olarak da daha heybetli duruyorlar. Ancak yuvarlak yatak tercih etmek için de pek çok sebep var. Her şeyden önce, güzellikte yatak odalarına yeni boyut getiren bu estetik yatak modelleri köşesiz yapılarıyla çok daha yumuşak ve huzurlu yaşam alanları yaratıyorlar. Bu da yatak odalarında olması gereken özelliklerin başında geliyor. Bu yazımızda birbirinden farklı tarzlara sahip göz alıcı yuvarlak yatak tasarımını inceledik.

 

Haberin Devamı

KARİZMATİK TASARIM

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

(PS Mimarlık / homify.com.tr)

Farklılığın, sıradışılığın ve ezber bozan konseptlerin estetik olarak ne kadar karizmatik olduğunu anlatmaya gerek yok. Çağdaş yaşam alanı dekorasyonlarında da farklı ve alışılmışın dışında form ve üslupların her zaman fark yaratan bir görünüm oluşturduğu hepimizin bildiği bir gerçek. Yuvarlak yataklar da yalnızca formları ile fark yaratmayı başaran mobilyalardan biri olarak öne çıkıyor. Çarpıcı biçimi sayesinde odanın yıldızı olan bu tarz yataklar, mobilya ve aksesuar kalabalığına gerek kalmasan etkileyici bir görünüm oluşturmak için ideal bir seçenek.

 

Haberin Devamı

ROMANTİK VE ŞIK

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

(Mass Architects / homify.com.tr)

Eğer romantik bir atmosferi olan bir yatak odası dekorasyonu yaratmak istiyorsanız o halde yuvarlak yatak tasarımlarına mutlaka göz gezdirmenizi tavsiye ederiz çünkü yuvarlak yataklar, formları dolayısıyla rüya gibi bir romantizm etkisi ortaya çıkarıyorlar. Doğru renk kombinasyonları ve mobilya yerleşimleriyle hem sıra dışı hem de göz alıcı bir yatak odası yaratmak yuvarlak yataklar sayesinde çok kolay!

 

TARZ SAHİBİ VE KARAKTERLİ DEKORASYONLAR İÇİN

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

(Paulinho Peres Group)

Yatak odalarının yaşam alanları olarak en önemli ve ayırt edici özelliği pek tabii ki en mahrem ve özel alanımız olmasıdır. Yoğun geçen günlerimizi sonlandırdığımız ve yeni güne enerjik bir şekilde gözlerimizi açtığımız yatak odalarının dekorasyonları da hem huzurlu ve dingin, hem de bize ait ve karakterimizden ve hayat tarzımızdan izler taşıyan özelliklere sahip olmalı. Kendimize ait ve bir anlamda sığınağımız olan bu özel yaşam alanları içinde rahat edebileceğimiz ve bize kendimizi özel hissettiren sıra dışı tasarımlarla daha da güzelleşiyor. Yuvarlak yatak modelleri de özel ve stil sahibi bir yatak odası yaratmak konusunda bire bir!

 

Haberin Devamı

SOFİSTİKE VE HUZURLU

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

(iStudio Architecture / homify.com.tr)

Tuğla renginin baş rolde olduğu bu çarpıcı yatak odasında ise sanatsal ve etkileyici bir yatak tasarımı ile karşılaşıyoruz. Odanın mimari özellikleri ile mükemmel bir ahenk yakalayan bu özel tasarım köşesiz yatak modeli doğal ve dinlendirici bir yaşam alanı oluşturuyor.

 

MODERN KONFOR

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

(Stando Interior Design / homify.com.tr)

Modern ve yalın dekorasyonlardan hoşlananlar için üretilmiş olan bu köşesiz yatak ise yuvarlak yatak konseptine de farklı bir bakış açısı getiriyor. Konforun ön planda tutulduğu bu yatak tasarımında üçgen form köşesizleştirilerek yuvarlak yatakların geniş yer kaplama sorununa da pratik ve şık bir çözüm getirilmiş.

 

Haberin Devamı

KLASİĞİN ÇAĞDAŞLA BULUŞMASI

Ezber bozan formlarıyla yuvarlak yataklar

(Asortie Mobilya / homify.com.tr)

Standartların dışında yaşayanlar ama klasik gösterişten de vazgeçemeyenler için üretilmiş olan bu yatak odası takımı ise klasik tarzın tüm görkemini bünyesinde barındırırken yuvarlak yatak tasarımıyla çağdaş stilin ezber bozan estetiğini yansıtıyor.

 

homify.com Tarafından hazırlanmıştır. 

 

BAKMADAN GEÇME!