Evi hangi renklerle dekore etmeli?

Güncelleme Tarihi:

Evi hangi renklerle dekore etmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2015 13:58

Sofistike maviler, beyaza övgüler, yeşiller ve sıcak nötr tonlar... Neden, özellikle şimdi, bu renklere daha çok ihtiyacımız var? Oslo sokaklarında, renk uzmanı Lisbeth Larsen’in peşinde, zamanın, ışığın ve toprağın izindeyiz.

Haberin Devamı

Evde kullanacağınız rengin sezonu, trendi mi olur? Rengin insan psikolojisi üzerindeki etkisini inceleyince daha iyi anlıyorsunuz; dönem dönem bazı tonların neden yükselip alçaldığını... Jotun Boya için renk tasarlayan, Norveçli renk uzmanı Lisbeth Larsen’in tam olarak yaptığı da bu.

Evi hangi renklerle dekore etmeli

 


Rengin bizim üzerimizdeki etkisini tartmak, zamanın ruhuna göre ihtiyacımız olan renkleri belirlemek... Şimdi neden hangi renkleri seçmemiz gerektiğini anlatırken bir yandan zamanın ruhunun da fotoğrafını çekmiş oluyor, tavsiyeleriyle terapistliğe soyunuyor.

FİŞİ ÇEKİN, BOŞ BOŞ YEŞİL DUVARA BAKIN

Haberin Devamı

Evi hangi renklerle dekore etmeli



Günün kaç saatini online, telefon veya bilgisayarda geçirdiğinizi hesaplayın. Yeşile ihtiyacınız işte o kadar. Çıkan hesap sizi korkutabilir, üzebilir, ‘online’ hayattan soğutabilir. Yalnız değilsiniz, bakın yeni 21. yüzyıl sloganına: “İnternet öncesi beynimi özledim”. ‘Generation X’in yazarı Kanadalı Douglas Coupland’ın aynı ismi taşıyan sergisi, bir itiraf silsilesine vesile oldu. Larsen dahil.

 

Evi hangi renklerle dekore etmeli

 


Sergiyi gezerken kocaman puntolarla düştüğü bu sloganı not alıyor ve aslında çözümü yeşilin rahatlatıcı tonunda buluyor. Çok değil, birkaç dakikalığına da olsa evde hiçbir şey yapmadan oturun ve boş boş yeşil duvara bakın. Bir Norveç tavsiyesi bu. Yeşillerin, sıcak nötr tonların böyle bir etkisi var. Rahatlatıyor, sakinleştiriyor, tüm elektriğinizi alıyor. Toprağın yansımaları bunlar.


ZAMANI MAVİYLE YAKALAYIN

Evi hangi renklerle dekore etmeli



Deri mobilya, mermer, eski ayna ve metal aksesuvar... Bunlar için mükemmel teak fon mavi. Evi sakinleştirmek, vintage ve modern ruhu dengelemek için dilediğiniz her tonu...

RENK BİR TAVIR, GÖSTERMEKTEN KORKMAYIN

Haberin Devamı

Evi hangi renklerle dekore etmeli



Hiçbir şey üzerinde öyle uzun uzun konuşmaya, düşünmeye vakit yok. En risksiz olanı seçip koşaradım ilerleme derdindesiniz. Bu ruh hali, iki-üç rengin işine yarıyor: Siyah, beyaz, biraz da bej. Çok ‘tasarım’ yaşayanların tercihi beyaz, risk almak istemeyenlerin seçimiyse hep bej. Renk bir iddia, bir tanım, hatta bir tavır. Kullanmaktan korkmayın.

İLLE DE BEYAZ YA DA SİYAH KULLANACAKSINIZ

Evi hangi renklerle dekore etmeli



Larsen güzel haberi veriyor: “Parlak dokuların, plastik tatların yerini zengin mat ve saf ipek aldı.” Söz konusu siyah ya da beyaz olunca gözü kapalı seçip yürüyorsunuz. Siyahın da beyazın da sonsuz tonu, seçeneği var. Artık revaçta olan daha yumuşak, daha sakin bir siyah, soğuk ve mat değil, sıcak ve iyi gelen bir beyaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!