Evde yapabileceğiniz doğal vücut yağları

Güncelleme Tarihi:

Evde yapabileceğiniz doğal vücut yağları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 18:47

Hem masrafsız hem doğal! Sadece birkaç adımda hazırlanabilen bu doğal yağlarla cildiniz yumuşacık olacak...

Haberin Devamı

Vücudunuzun nemlenmesi, yumuşaması, parlaması ve böylece daha sağlıklı ve güzel bir görünüm kazanması için dışarıdan pahalı kozmetik ürünler satın almanıza gerek yok. Evde hazırlayabileceğiniz pratik yağlarla kendi bakımınızı kendiniz yapabilirsiniz.

Biberiye Yağı

Bu yağı hazırlamak için kullanacağınız malzemeler bir çay bardağı zeytinyağı, biberiye ve nane. Biberiye ve nane bitkilerini taze olarak tercih ederseniz çok daha sağlıklı ve güzel kokulu bir yağ elde edebilirsiniz. Küçük bir cam kavanoz içerisine malzemeleri koyduktan sonra ağzını sıkıca kapatarak 2-3 hafta kadar bekletin ve bir pamuğu karışıma batırıp yumuşak hareketlerle masaj yaparak cildinize uygulayın.

Turunçgil Yağı

1 portakal ve 1 limonun kabuklarını rendeleyerek küçük bir kaba alın ve üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. Yağınızı kullanmaya başlamadan önce 1-2 hafta kadar bekleyin.

Haberin Devamı

Evde yapabileceğiniz doğal vücut yağları

Lavanta Yağı

10 damla lavanta esansını, yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı ve 10 gram vazelin ile karıştırın. Vazelini güzelce ezerek yağa iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı her gün yatmadan önce ellerinize, yüzünüze ve tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Aloe Veralı Yağ

Bu yağ için gereken malzemeler, 3 gram balmumu, yarım çay bardağı hindistan cevizi yağı, badem yağı ve 1 fincan aloe vera jeli. Balmumu, hindistan cevizi yağı ve badem yağını 3 yemek kaşığı ılık suyla karıştırın ve balmumunun erimesini bekleyin. Eridikten sonra tüm malzemeleri aloe vera jeliyle birleştirerek iyice karıştırın ve homojen bir karışım elde edin. Karışımı cam kavanozda saklayın.

Evde yapabileceğiniz doğal vücut yağları

Vanilya Yağı

Yarım kahve fincanı zeytinyağı ve badem yağını karıştırın. İçerisine 3 yemek kaşığı toz vanilya ya da 2-3 çubuk taze vanilya ekleyin. Kreminize koku vermek isterseniz 1 limonun, portakalın ya da greyfurtun kabuğunu rendeleyerek içerisine karıştırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kantaron Yağı

Yaraların, yanıkların, cilt lekelerinin ve şişliklerin iyileşmesinde kullanılan kantaron yağını hazırlamak için tek ihtiyacınız olan kantaron bitkisi ve doğal zeytinyağı. Kantaron bitkisini güzelce yıkayıp, güneşte kuruttuktan sonra elinizle parçalara bölün ve bir kavanoza koyun. İçerisine zeytinyağı ekleyin ve 1, 1-5 ay kadar güneşte bekletin. Kantaron yağının içine pamuk batırıp, cildinize bakım yapın.

BAKMADAN GEÇME!