Birbirinden güzel kış bahçeleri

Güncelleme Tarihi:

Birbirinden güzel kış bahçeleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2016 13:53

Bahçe rahatlığını ve keyfini yalnızca birkaç aylık bir sezonla ya da sadece havanın güneşli olduğu günlerle sınırlı tutmak istemeyen herkes için vazgeçilmez olan kış bahçeleri, pek çok farklı alanda ve sayısız değişik malzeme kullanılarak yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Önceleri yalnızca yabancı filmlerde, sonra yavaş yavaş yerli diziler ve televizyon programlarında görmeye başladığımız, zamanla aşina olup aslında çok da lüks bir şey olmadığını fark ettiğimiz kış bahçeleri, bugünlerde giderek daha fazla evin bir parçası olmaya başladı. Bahçe rahatlığını ve keyfini yalnızca birkaç aylık bir sezonla ya da sadece havanın güneşli olduğu günlerle sınırlı tutmak istemeyen herkes için vazgeçilmez olan kış bahçeleri, pek çok farklı alanda ve sayısız değişik malzeme kullanılarak yapılabiliyor. Bahçenizin bir bölümünü sıfırdan bir kış bahçesi konstrüksiyonu için kullanabileceğiniz gibi, verandanızı ya da bir apartman dairesinde yaşıyorsanız terasınızı veya balkonunuzu uygun bir şekilde kapatarak da bir kış bahçesi yaratabilirsiniz. Hatta apartmandaki komşularınızla anlaşarak boş ve atıl durumdaki çatı katınızı harika bir ortak kış bahçesine de çevirebilirsiniz. Yeter ki isteyin, emin olun bu iş sandığınızdan daha kolay ve daha düşük maliyetle çözülecek. Ve keyfi tahmininizin de ötesinde olacak.

 

Haberin Devamı

DÖRT DÖRTLÜK BİR KIŞ BAHÇESİ

Birbirinden güzel kış bahçeleri

Kaynak: Appeal Home Shading

Harika peyzajıyla göz kamaştıran oldukça geniş bir bahçenin bir bölümüne kurulmuş bu kış bahçesi her şeyiyle kitabına uygun olarak yapılmış. Zemininden çatısına, pencerelerinden oturma grubuna kadar her yönüyle eksiksiz ve dört dörtlük bir görüntü sergiliyor. Ama keyifli bir kış bahçesi yaratmak için her şeyin bu kadar kusursuz olmak zorunda olduğunu düşünmeyin, çok daha azıyla da bir kış bahçesi oluşturabilirsiniz.  

 

BAHÇE KATLARI İÇİN

Birbirinden güzel kış bahçeleri

Kaynak: Guttfield Architecture   

İstanbul’un Kurtuluş, Beşiktaş, Cihangir, Üsküdar gibi semtlerindeki eski tip apartmanların pek çoğunda bahçe katları bulunur. Bir tarafı yerin altında, bir tarafı üstünde kalan bu evler, şehrin tepelere kurulmuş yapısının doğal sonuçlarıdır. Yaygın kanı bahçe katlarının nemli ve karanlık mekânlar olduğu yönünde olsa da, doğru malzemelerle uygun bir şekilde dekore edilmiş bir bahçe katı, kentin ortasında bir vaha görevi de üstlenebilir. Apartmanların arasına sıkışmış bir boşluğu harika bir kış bahçesine dönüştüren bu bahçe katı, sanıyoruz ne demek istediğimizi yeterince anlatıyor.

 

Haberin Devamı

SARAY GÖRKEMİNDE BİR KIŞ BAHÇESİ

Birbirinden güzel kış bahçeleri

Kaynak: Vale Garden Houses

Evinizde sarayları andıran bir tarzı ve Osmanlı esintili bir dekorasyonu mu tercih ediyorsunuz? Heybetli ve görkemli eşyalardan, mekânlardan, evlerden mi hoşlanıyorsunuz? O halde sıradan görünümlü bir kış bahçesi sizin için yeterince tatmin edici olmayacaktır. Ama burada gördüğünüz kış bahçesi için bunu söylemek oldukça güç. Çünkü burada gerçek anlamıyla bir saray görkeminde bir kış bahçesiyle karşı karşıyayız.

 

TERAS DÖNÜŞÜMÜNÜN BAŞARILI BİR ÖRNEĞİ

Birbirinden güzel kış bahçeleri

Kaynak: Framemaster

Muhteşem bir göl manzarasına sahip bir terasınız var ve siz bu alanı yalnızca sıcak ve güneşli günlerde mi kullanıyorsunuz? O halde terasınıza çok yazık ediyorsunuz. Son dönemde çeşitleri giderek artan ve maliyetleri de bir hayli düşen balkon ve teras kapatma seçeneklerinden birini tercih ederek terasınızı dört mevsim kullanılır hale getirebilirsiniz. Üstelik bu türden bir cam konstrüksiyon manzaranızın en küçük bir parçasını bile kesmez ve dilediğiniz anda birkaç saniyede tekrar açık terasınıza kavuşabilirsiniz.

 

Haberin Devamı

SALONUNUZU KIŞ BAHÇESİ OLARAK TASARLAMAK

Birbirinden güzel kış bahçeleri

Kaynak: CCD Architechts

Ev dekorasyonuyla ilgili hemen her konuda olduğu gibi kış bahçelerinde de esas ve köklü çözüm mimaride yatıyor. Kendi zevkinize göre bir ev yaptırma şansınız varsa, evinizin mimarisi üzerine söz sahibiyseniz, kış bahçenizi en baştan mimari planlara dahil ederek konuyu kesin olarak çözebilir ve mükemmel bir kış bahçesi elde edebilirsiniz. Örneğin bu evi ele alalım. Evin salonu orijinal haliyle bir kış bahçesi olarak tasarlanmış. Hem tamamen kapalı, hem de açık alan hissi yaratacak kadar bol güneş alan bu mekân, dört mevsim boyunca evinizin en çok kullandığınız yeri olabilir.  

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!