Basit ve şık oturma odaları

Güncelleme Tarihi:

Basit ve şık oturma odaları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 17:25

Küçük dokunuşlarla şık bir otuma odasına sahip olmak istiyorsanız bu yazıdaki fikirlerden faydalanabilirsiniz...

Haberin Devamı

Oturma odanızın duvarlarına asacağınız dekorasyonunuza uygun tablolar odanın havasını bir anda değiştirmenize yardımcı olacaktır.

Basit ve şık oturma odaları


Dekorasyonunuzu koltuk ve kanepelerde kullanacağınız kırlent yastıklarla destekleyin. Bir koltuk ya da kanepenin rengini değiştirmeniz çok kolay değildir ancak küçük yastıklarla odanızın rengini bir anda değiştirebilirsiniz. Bu nedenle koltuklarınızı daha doğal ve sade renklerde tercih ederken odanıza istediğiniz rengi yastıklarla verebilirsiniz.

Basit ve şık oturma odaları


Küçük mobilya ve aksesuarlarla dekorasyonunuzdaki rengi desteklemek daha kolaydır. Odanızda kullanmak istediğiniz renkleri büyük mobilya parçaları yerine puf, sehpa, abajur, vazo gibi küçük parçalar da kullanın.

Haberin Devamı

Basit ve şık oturma odaları


Daha cesur ve istediğiniz renkte kararlıysanız kanepe, koltuk ve duvarlarda bu rengi kullanabilirsiniz. Dekorasyonunuza duvar kağıdı ve halıları kullanarak şık bir zemin hazırlayabilirsiniz. Koyu mobilyalarda açık zemin, açık mobilyalarda koyu zemin kullanmanız daha doğru olacaktır.

Perdeler de dekorasyonunuzu tamamlayan önemli unsurlardan birisidir. Odanızın aldığı ışığa göre perdenizin rengi ve modeli konusunda karar vermelisiniz.

Basit ve şık oturma odaları


Özellikle küçük odalarda zemin hazırlarken koyu renkleri tercih etmekten kaçınmayın. Merkez alacağınız duvarda koyu renkte boya veya duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Ancak bu durumda mobilyalarınızın açık renklerde olmasına dikkat etmelisiniz.

Oturma odanızda aynaları kullanarak kolay bir şekilde odanızda ışıltı ve ferahlığı yakalayabilirsiniz. Özellikle küçük odalarda aynalar çok faydalı olacaktır.

Basit ve şık oturma odaları


Elbette ki dekorasyonun vazgeçilmezi çiçekleri kullanarak odanızın şıklığını tamamlayabilirsiniz. Huzur dolu sohbetler yapacağınız şık odalar hazırlamak için bu basit önerilerden faydalanabilirsiniz.

Basit ve şık oturma odaları

BAKMADAN GEÇME!