5 Dakikada Doğal Görünüm

Güncelleme Tarihi:

5 Dakikada Doğal Görünüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2015 15:50

İş hayatı ve diğer günlük rutin işler yoğun kadınlar için kendilerine vakit ayırmalarını zorlaştırabiliyor. Bu da olabildiğince pratik şekilde makyaj yapma ihtiyacını doğuruyor. Örneğin sabah erken saatte kalkan biri çok dar bir zamana birçok şeyi sığdırmaya çalıştığından makyajını olabildiğince çabuk yapması ona avantaj sağlıyor. Kadınlar için çabuk makyaj yapmak bu yüzden son derece önemli.

5 Dakikada Makyajla Güzellik Nasıl Sağlanır?

Haberin Devamı

Zaman kalmadığı için makyajsız işe gitmek zorunda kalan kadınların birçoğu bu durumdan rahatsız olabilir. Bunu önlemek için pratik makyaj önerileri şöyledir:

Kaşlar Belirginleşmeli

Kaşlarınızda açık kalan yerleri kalem yardımıyla hafifçe doldurun. Birkaç saniyede kolayca yapılabilir.

5 Dakikada Doğal Görünüm

Eyeliner ve Kapatıcı

- Eyeliner veya kalemle gözlerinizi hafif şekilde belirginleştirin. Sizi makyajlı gösteren en önemli bölüm gözlerdir. Kalemi göz kapağınızda kullanmak lekelenme riskine karşın eyelinerdan daha iyidir. Ardından tek kat iyice kirpiklere yedirerek rimel sürün.  Oluşan lekeler, makyaj çıkarıcısına batırılan kulak çubuğuyla temizlenebilir.

- Cilt tipine uyan kapatıcıyı yedirerek yüzünüze sürün. Bunu tek kat kullanın üst üste gölgelendirmeyle vakit kaybetmeyin. Onu daha geniş bir zamanda yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

- Kapatıcıdan sonra simli şeffaf bir farı göz kapaklarınızın üzerine, kaşlarınıza kadar sürün.

- Kapatıcı sürerken ton farkına dikkat edin. Acele sürdüğünüz fondöten boyun kısmınızın daha açık görünmesine neden olabilir. Bu yüzden pratik şekilde cildinize uygularken boynunuza da biraz yedirmeyi unutmayın. Çok özen göstermeseniz de ton farkını kapatacaktır.

5 Dakikada Doğal Görünüm

Ruj Seçenekleri

Çabuk makyaj için dudaklarınızda kullanabileceğiniz renk seçenekleri şunlardır:

Kırmızı ruj: avantajını hiçbir zaman kaybetmez. İyi bir kombinle kırmızı ruju sürerek zaman kazanabilirsiniz.  Sürdükten sonra peçete yardımıyla hafifçe dağıtın.

Şeftali tonları: Eğer koyu renk göz makyajı yapmışsanız kırmızı rujdan kaçının. Bunun yerine dudaklarınıza şeftali tonlarında hafif parlatıcı ya da ruj sürün. Doğal bir görünüm için ideal renktir. Üstelik her renkle uyum sağlar. Yoğun eyeliner kullanıyorsanız da şeftali tonları sizin için en iyi seçim olacaktır.

Pembe ruj: Açık ya da canlı pembe tonları, gri tonlarda yaptığınız göz makyajı için idealdir. İki renk müthiş bir uyum sağlar ve size ayrıca bir enerji verir. Açık gri ton far için biraz koyu pembe kullanılması önerilir.

Haberin Devamı

5 Dakikada Doğal Görünüm

Kombin Seçenekleri

- Karamel ve kahve tonları alımlı bir görüntü için idealdir. Allık,  kapatıcı ve rujunuzu birbirinin farklı tonlarıyla beraber kombin yapabilirsiniz. Gözler açık kahve, kapatıcı bronz tonlar ve ruj da kapatıcı üzerine bej rengi olabilir. Böylece doğal bir görünüm yanında güzelliğiniz alımla süslenecektir.

- Pembe rengi doğru kullanıldığında size farklı ve romantik bir görünüm katar. Yanaklara hafif tozpembe allık uygulayın. Allıktan bir ton koyu pembe ruju da dudaklarınıza sürün.  Son olarak rimel sürün. Çabuk ve etkili bir  makyajdır.

- Yağlı cildiniz varsa çikolata tonlarını kullanmak size avantaj sağlayabilir. Özellikle farda ve kapatıcıda birbirine yakın kullanılan tonlar parlamayı önleyecektir.

Haberin Devamı

5 Dakikada Doğal Görünüm

Saçlarınızı Unutmayın

Hızlı ve doğal görünüm için makyajdan önce ya da sonra saçlarınızı toplamak size avantaj sağlayacaktır. Güzel bir topuzla makyajınızı da daha belirginleştirebilir, hoş bir görünüme sahip olabilirsiniz. Böylece önemli bir gününüzde makyaj sıkıntısından kurtulmuş olursunuz. Fırsat buldukça tazelenmek için rujunuzu yanınıza almayı unutmayın.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!