Starsailor’u dağıtmamak için elimizden geleni yaptık

Güncelleme Tarihi:

Starsailor’u dağıtmamak için elimizden geleni yaptık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2013 00:00

Starsailor grubunun melankolik ve hüzün dolu yapısına vurulmamızın sebebi onun sesiydi. James Walsh, efsanelere benzeyen söz ve beste yeteneğini 2001’den beri paylaşıyor. Dağılan Starsailor ardından solo projesiyle İstanbul’da Babylon’da konser verdi James Walsh ve sorularımızı yanıtladı.

Haberin Devamı

İstanbul’a olan ilginizden haberdarız. Sizi bu şehre bağlayan şey nedir?
- Tarih, kültür ve hayranların tutkusu. Elbette bir Liverpool hayranı olarak ve 2005 Avrupa Kupası’nı İstanbul’da kazanmış olmamızın büyük etkisi de var.
İstanbul’u üç kelimeyle anlatsanız?
- Güzel, kalabalık ve arkadaşça.
Starsailor’ın başarısının ardından tek başına devam etmek nasıl etkiledi?
- Biraz gergindim çünkü, ben grupla çalmayı sevmişimdir hep. Ama sanırım grubu dağıtmamak için elimizden geleni yapıp farklı yolları denedik, olmadı.
Starsailor’a başladığınızda amacınız neydi? Yaratacağınız etki hakkında önceden bir fikriniz var mıydı?
- Açıkçası amacım para kazanmaktan çok, yaptığımız şarkıların ileride de hatırlanır olmasıydı. İnsanlar unuttuktan sorna para kazansam ne olur? Ama yaşamak için müzikten para kazanmak da çok büyük bir motivasyon. Başka bir şey yapma zorunluluğu beni hep iyi müzik için tetikledi.
İlk albüm ‘Love Is Here’a dönelim. Bu büyük etkiyi tahmin etmiş miydiniz?
- Pek sayılmaz. Deli bir olaydı. O dönem tutkunuz ve beklentilerinizle hareket ediyorsunuz ama etrafınızdakiler ve plak şirketi de sizin gibi oluyor bazen. Bu durumda hakikaten insanın ayaklarını yere sağlam basıp ne kadar şanslı olduğunu farketmesi lazım.
Son günlerde Chuch Palahniuk’un Lullaby projesinde yer alıyorsunuz. Biraz detay alabilir miyiz neler olduğuna dair?
- Çok güzel bir dönem bu. Lullaby’ın müzikleri için Sacha Skarbek gibi bir müzisyenle çalıştığım için memnunum. Palanhniuk ise inanılmaz bir yazar. Lullaby gibi bir kitabı yazması bile kalitesini gösteriyor. Albüme yaptığım müziklerdeyse kişinin kendini gördüğü ve dinlenebilir melodi arasında bir denge oluşturmaya çalışıyorum.
Palahniuk’un başka hangi romanlarından etkilendiniz?
- Dövüş Kulübü’ne bayılıyorum. Lullaby ve tabii ki Tıkanma’yı çok seviyorum.
Başka favori yazarlarınız kimler?
- Haruki Murakami’yi okuyorum. Norwegian Wood romanını çok sevmiştim ama favori yazarım her zaman Graham Greene’dir. Brigton Rock her zaman klasiktir. Bu arada Murakami’den sonra da Orhan Pamuk okumak istiyorum.
‘Love Is Here’ albümünü ilk dinlediğimde o nostaljik melankolik sözleri ve tonlar beni şok etmişti. Hâlâ o sound’u devam ettiriyorsunuz. Bu melankolinizin sebebini ve ilham kaynağınızı merak ediyorum...
- Ailem büyük ilham kaynağı. Evlenip çoluk çocuğa karışmak büyük maceraymış. İnişler çıkışlar yaşadım, yaşıyorum ve bunlar benimle müziğimi etkiliyor. İzlediğim filmlerden de aşırı etkileniyorum. Özellikle bazı dokunaklı sahnelerde kafamda o an beste yapıyorum ve yine kafamda soundtrack besteliyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!