Stajyerler tasarladı çok beğenilince üretime geçti

Güncelleme Tarihi:

Stajyerler tasarladı çok beğenilince üretime geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2006 00:00

Alman üretici Volkswagen, gençlerin nasıl bir araca binmek istediğini görmek için şirkette çalıştırdığı stajyerlerinden bir otomobil tasarlamalarını istedi. Fakat bu tasarımı yaparken VW grubundaki otomobillerin parçalarını kullanarak gerçekleştirmeleri gerekiyordu.

Sonunda en büyükleri 21 yaşında olan 13 stajyerin hazırladığı ’Golf Speed’ otaya çıktı. Golf Speed öylesine beğenildi ki, aracın 200 adetlik sınırlı sayıda seri üretime geçmesine bile karar verildi.

Şirket yetkililerinden yeni bir otomobil tasarlamak konusunda ilk teklifi aldıklarında çok heyecanlandıklarını ve böyle bir fırsatın bir insanın hayatında sadece bir kere eline geçebileceğini söyleyen stajyerler, geliştirmek için bir Golf’ü tercih ettiler. Ancak yeni otomobil karakteristik özelliklerini tüm genç sürücülerin hayranı olduğu Golf GTI’dan alacaktı. Sınırlı sayıda sadece 200 adet üretilecek olan otomobil, ön tampon ve tavan levhası gibi birçok ortak parçaya sahip. Kısa süre sonra ’Turuncu Speed ve ’Sarı Speed’ olarak caddelerde dolaşacak olan otomobiller, her iki rengi de Lamborghini’nin renk paletinden alıyorlar. 2.0 litre hacmindeki motorlarla donatılan araçlar 140 beygir dizel ve 150 beygir benzinli motor seçeneklerine sahip olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!