Spor yapınca özgüvenim yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Spor yapınca özgüvenim yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 03:12

“Pis Yedili” dizisinin Cimbom’u Eda Ece, bu yılın sonunda izleyicinin karşısına bir sinema filmiyle çıkacak. Şu sıralar başrolünü Yetkin Dikinciler’le paylaştığı bu yeni filmin heyecanını yaşayan Ece, projelerinden sağlıklı yaşam sırlarına hakkında merak edilen her şeyi Formsante dergisine anlattı.

Haberin Devamı

Diziden önce tiyatro çalışmalarınız vardı. “Pis Yedili” olmasaydı tiyatro devam eder miydi?
- Evet muhtemelen ederdim çünkü tiyatroyu çok seviyorum. Küçüklüğümden beri pek çok tiyatro oyununda yer aldım.

Geçen iki senede popüler kültüre ve dizi dünyasına dair neler öğrendiniz?

- Bu iki senede öğrendiğim şeylerin başında set hayatı geliyor. Sette bambaşka bir düzen var. Eğer bir dizi oyuncusuysan kendine çok fazla vakit ayıramıyorsun, hayatındaki her şey set programına göre şekilleniyor. Düzenli bir hayatımız yok. Giriş çıkış saatlerimiz belli değil, haftasonlarımız yok. Kamera önü oyunculuğunun nasıl olması, kamera önünde nasıl davranılması gerektiğini de öğrendim.

Bu arada dizi sayesinde geniş bir fan grubun oluştu. Sen nereye gidersen takip ediyorlar...
- Oynadığım Cimbom karakteri gerçekten çok sevildi. Twitter’dan yüzlerce mesaj geliyor, binlerce takipçim var, inanılmaz seviyorlar. Diziyi ve beni çok sahiplendiler. Yaptığım tüm işleri takip ediyorlar, sinema filmini hemen duydular mesela, şimdi heyecanla onu bekliyorlar. Çıktığım dergileri alıyor, yorumlar yapıyorlar. Gerçekten çok ilgililer. Bu arada çok fazla sahte hesap açılıyor adıma. Mesela Facebook hesabım yok ama sahte hesaplar var. Twitter ve Instagram kulanıyorum sadece.

BABASINA KIZGIN OLAN, FİLMİ İZLEMELİ
Sinema filminden de biraz bahsedebilir misin?

- Yetkin Dikinciler ile bir baba-kız hikayesinde oynuyoruz. Aralık gibi vizyona girecek. Çok güzel bir hikayesi var.

Yetkin Dikinciler deyince aklıma ağlamaklı bir film geliyor; bol dram mı bekliyor bizi?
- Bir baba, karısını ve doğal olarak kızını (2,5-3 yaşlarındayken) terk ediyor. Yıllar sonra geri dönüp kızı kaçırmasıyla da film başlıyor. Babasına kızgın olanların özellikle izlemesi gereken bir film. Hem sıcak bir hikaye, hem de dram var; seyircinin çok seveceğini düşünüyorum.

Filmin seyirciyi en çok çarpacak, vuracak bir sahnesi?

- Öyle sahneleri var ama daha çıkmadan çok fazla konuşmayayım. Mutlaka izleyin diyorum.

“Pis Yedili” üçüncü sezonunda, daha kaç sezon sürecek sizce?

- Reytinglerimiz hiç azalmadığı için seyirci istediği sürece devam edecek. Bu sezon diziye çok yeni karakterler katıldı. Her birinin hikayesiyle de renklendi dizi.

Siz dizi izler misiniz? En çok hangi dizileri beğeniyorsunuz?

- Yabancı dizileri daha çok takip ediyorum. “Modern Family” en sevdiğim komedi dizisi ve müthiş eğleniyorum onu izlerken. “Mad Men”i de izlerdim.

BİNNUR KAYA’YA HASTAYIM!
Oyunculuğunu beğendiğin isimler kimler?

- Binnur Kaya’ya hastayım, gerçekten onu çok seviyorum. “Aramızda Kalsın”ı Binnur Kaya için izledim ve çok güldüm. Bana hep dramı yakıştırıyorlar ama ben komedi oynamak isterim aslında. Demet Evgar’ı ve “Bir Kadın Bir Erkek”i de çok severek izliyordum.

Bu diziden sonra eğitim için ara verir misiniz yoksa yeni projelere devam mı edersiniz?
- “Pis Yedili”den sonra gelecek teklifler nasıl olur bilemediğim için bir şey söylemem zor. Ama eğitimim şu anda da devam ediyor zaten. Oyuncu koçuyla çalışıyorum. Eğitim her zaman devam edecek çünkü her yeni rol yeni bir karakter, yeni bir konsantrasyon gerektiriyor. Karakteri anlamak adına birikim şart.

Detaycı bir insan mısınızdır, hayatı programlamayı sever misiniz?
- Detaycı veya çok programlı yaşayan bir insan kesinlikle değildim; çok rahat ve keyfiydim. Bu tamamen değişti çünkü rahat ve programsız bir insan dizi sektöründe inanılmaz zorlanır. Tüm hayatımı set belirliyor diyebilirim.

UZUN ZAMANDIR UYKUYA HASRET KALDIM
Bedenizinizi ve ruhunuzu dinlendirmek için neler yaparsınız?
- Uyuyorum. Uykuya hasretim bu yüzden dinlenmek için evde zaman geçiriyorum. İnsan, dışarıdaki koşturmadan uzak, bir şeylere yetişmek zorunda kalmadığı anlar arıyor. Hiçbir şey düşünmeden evde kitap okuyarak veya film izleyerek dinleniyorum. Öyle bir ruh halim oluyor ki sorumluluklardan uzaklaştığım bir alana çekilmek istiyorum.

Bu tempo içerisinde beslenmenize dikkat edebiliyor musunuz?
- Set ortamında fazla yağlı, tuzlu yemekler yemek durumunda kalabiliyorum. O yüzden evde pişirip yanımda götürmeye çalışıyorum. Bir de sana beslenme programı oluşturup ona göre yemek gönderen firmalar var ya, bu ara onları kullanıyorum. Ekran önünde olduğum için vücuduma dikkat etmek zorundayım.

Spor yapıyor musunuz?
- Pilates yapıyorum, spor salonu üyeliğim var. Setten fırsat buldukça gitmeye çalışıyorum. Boş günlerimde açık havada yürümeyi de çok seviyorum. Spor yapmamak insanın özgüvenine de zarar veriyor. Spor yaptığım zaman duruşum düzeliyor, bedenimle daha çok ilgileniyorum, özgüvenim daha bir yerinde oluyor.

Bakım anlamında neler yaparsınız?
- Cilt bakımım için epey vakit harcıyorum. Makyaja alışık olmayan bir cilt olduğu için pek çok sorun oldu. Cilt doktoruma düzenli bakıma gidiyorum. Ayrıca saçlarım için de doktorumun yazdığı karışımları kullanıyorum.

Nedir bu karışımlar?
- Argan yağı, Bepanthen ampul ve ismini tam bilmediğim yağları eczacı karıştırarak hazırlıyor. İnanılmaz iyi geliyor. Masaj, cilt bakımı yaptırmak, spa’ya gitmek çok sevdiğim ve beni rahatlatan şeyler.

Haberin Devamı

EN İYİ OYUNCU OLACAĞIMA EN MUTLU İNSAN OLAYIM
Geleceğe dair hayalleriniz neler?
- Kariyer anlamında gelecekte “tatmin olmuş”, çok güzel rolleri, başarıyla oynamış olmak istiyorum. İçime sindirdiğim ve gurur duyduğum işler yapmış olmak istiyorum. İşimin dışında ise mutlu ve huzurlu yaşamak önceliğim... Hatta “En iyi oyuncu ben olayım” demektense en mutlu insan olmayı daha çok istiyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!