Spor yaparken varolduğumu hissediyorum

Güncelleme Tarihi:

Spor yaparken varolduğumu hissediyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 01:26

Jülide Ateş, zamana sağlıklı beslenme ve düzenli spor ile meydan okuyor. Yelkenden tenise, golften basketbola pek çok spor türüyle ilgilenen ünlü spiker, haftanın en az üç günü de Kemer Golf & Counrty Club’ta spor yapıyor. Sedir dergisi, Ateş’in spor maratonunu sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı

Jülide Ateş, sırasıyla yelken, basketbol, tenis, golf ve fitness yapmış. Şimdilerde ise haftanın en az üç günü Kemer Golf& Country Club’ta spor yapıyor. Ateş, “Buradaki kompakt yaşam, hayatımı kolaylaştırıyor” diyor ve ekliyor: “Hayatımda spor hep oldu. 42 yaşındayım; kendimi çok sağlıklı ve zinde hissediyorum. Estetikten öte sağlık açısından mutlaka spor yapın derim. Sporla meşgul olan insanın beyni endorfin salgılar. Dolayısıyla spor yapan insan ‘mutlu insan’dır. Spor insanı zihnen de meşgul eder. Boş insan daha negatif düşünmeye yatkındır.”

KROS

Cardio egzersizimi salonda değil de doğada, daha fazla oksijeni ciğerlerime çekerek yapıyorum. Bu beni daha çok motive ediyor.

RUSSIAN TWIST WITH MEDICINE BALL (KARIN)

Vücudun merkez bölgesinde yer alıyor karın kasları. Hem dik durmamızı sağlıyor hem de estetik bir görüntü katıyor bize. Bu sebeple karın egzersizleri antrenmanımın temelini oluşturuyor... Dizlerim bükülü ve üst gövdem dik olacak şekilde yere oturuyorum. Ağırlık merkezi kalçalara yönlendiriliyor. Ayaklarımı yerden kesiyorum. Üst vücudumu sağ ve sola döndürüyorum. Karnın yan bölümündeki Oblique kasları için faydalı bir egzersiz. 20 tekrardan 3 set yapıyorum.

KNEELING DUMBBELL - SHOULDER PRESS (OMUZ)

Kadınlar, omuz kaslarını çalıştırmaktan kaçınırlar. Erkek gibi görünmekten korkarlar ama ben tam aksini düşünüyorum. Omuz kaslarının çok estetik durduğu görüşündeyim... İki elimle sıkıca kavradığım ağırlıkları, dirseklerim 90 derecelik bir açı yakalayacak şekilde ve ellerim başımın yanında yer pozisyonda tutuyorum. Derin bir nefes alıp, nefesi verişle birlikte kollarım gergin oluncaya dek ağırlıkları yukarıya doğru itiyorum.

LOW ROW MACHINE (SIRT)

Sırt kaslarımı geliştirmek için yapmaktan büyük keyif aldığım egzersizlerin başında Low Row geliyor. Oturma plartformuna yerleştikten sonra, göğüs kemiğimi (Sternum) dayanma tamponuna yaslıyorum. Ayaklarımı da destek ünitesine yerleştirdikten sonra, bel ve omurgamın zarar görmemesi için sırt kaslarımı aktif hale getiriyorum. Derin bir nefes alıyorum ve nefesimi verirken, tutma barlarını dirseklerim vücudumun iki yanına gelinceye kadar geri çekiyorum. Yeniden nefes alarak kollarımı başlangıç pozisyonuna getiriyorum.

MERDİVEN

Crossfit stüdyosunda isteğe göre pek çok antrenman programlaması mümkün. Ama benim en sevdiğim antrenman modeli; istasyon çalışması. Antrenörüm de bu yönde bir parkur hazırlıyor bana. İkinci istasyonum; merdiven. Şimdi biraz diz çekme zamanı. Bu oldukça zor... İki istasyon arasında hiç dinlenmedim bu yüzden de nabzım çok yüksek. Bu stüdyonun sevdiğim diğer bir özelliği de, zorlandığınızı içinizde tutmak zorunda olmamanız. Dilediğim gibi bağırabiliyorum. Bu hem motivasyonumu artırıyor hem de negatif enerjimden kurtulmamı sağlıyor.

ROPE

Halatları avuçlarımla kavrayıp savurmaya başladığımda, kendimi bir süper kahraman gibi hissediyorum. Bu egzersize uzun süre dayanabilmek zor. Bu beni motive ediyor.

TRAMBOLİN

Trambolin egzersizleri göründüğü kadar kolay değil. “Daha zor ağırlık egzersizlerinin üstesinden gelebilirken bu istasyonda neden bu kadar zorlanıyorum ki?” diye soruyorum antrenörüme. Ağırlık antrenmanlarının kas gelişimine yönelik programlandığı ve eklem bağlarının göz ardı edildiğinden bahsediyor. Bu sebeple, Trambolin veya Bosu gibi direnç istasyonlarında sıçrama egzersizleri yapmaya özen gösteriyorum.

BOX SQUAT WITH KETTLEBELL (BACAK)

Squat, bacak egzersizi olsa da tüm vücudu kuvvetlendiren bir çalışma. Doğru tekniği uygulamadığınız takdirde sakatlanma riski de yüksek. Bu sebeple Crossfit antrenmanlarımı bir Personal Training eşliğinde yapıyorum. Harekete gelince, üzerinde durduğum kutular ve avuçlarımdaki zincir ve hatta zincirin ucunda yer alan Kettlebell olmadan da yapabilirim bu hareketi, ancak bu tüm adrenalini de yok eder. Bir anlamda, Crossfit benim için eşittir; adrenalin...

KNEELING DUMBBELL LATERAL RAISE (OMUZ)


Bu harekette, kollar vücudun iki yanında ve avuç içleri içeriye dönük şekilde başlanıyor. Dirseklerimi hafif bükülü olarak omuz hizasına kadar kaldırıyor ve yer çekimine karşı direnç göstererek başlangıç pozisyonuna geri dönüyorum. Omuzların yan bölümleri için de çok iyi...

KNEELING DUMBBELL BICEPS CURL (KOL)

Kol kasları, bir kadını daha güçlü ve estetik gösteriyor. Bunun yanı sıra günlük hayatta da en çok ihtiyaç duyduğumuz kaslardan biri. Ben de düşük ağırlık ve çok tekrar tekniğiyle kol kaslarımı kuvvetlendiriyorum. Hareket boyunca dirseklerim bükülü ve vücudumun iki yanında kalacak şekilde sabitliyor ve ileri-geri gitmelerini önlüyorum. Nefes alıyorum ve nefesi verirken curl hareketini gerçekleştiriyorum. Ağırlıkları, omuzuma kadar kaldırıyor ve yer çekimine karşı direnç göstererek tekrar eski konumuna getiriyorum.

CROSS OVER (GÖĞÜS)

Göğüs kasları da antrenmanlarımda önemli bir yer teşkil ediyor. Mesleğim gereği sürekli kamera önündeyim, dik ve estetik durmak zorundayım. Sırt, göğüs ve omuz egzersizleri güzel bir postür için olmazsa olmazlarım arasında yer alıyor. Cable Machine istasyonu tam bana göre. Her iki tarafta bulunan tutma barlarını, avuç içlerim birbirine bakacak şekilde kavrıyorum. İstasyonun tam ortasında konumlandıktan sonra öne doğru uzun bir adım atıyorum. Vücudumu hafifçe öne eğip, derin bir nefes alıyorum. Nefesi verirken kollarımı önde birleştiriyorum. Bu konumdayken göğüs kaslarım sıkılı şekilde birkaç saniye bekliyorum ve dirseklerim, omuzlarımla aynı hizaya gelinceye kadar başlangıç pozisyonuna geri dönüyorum.

Haberin Devamı

ŞEKER VE UNDAN KAÇINIYORUM

Haberin Devamı

Şeker ve undan kaçınıyorum; protein ağırlıklı besleniyorum. Spora başlamadan 1,5 saat önce yumurta, bir muz veya biftek dilimli salata tüketiyorum... Bu arada spor yaparken bile ekrandan haberleri takip ederim; haberden kopmamam lazım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!