Sonunda işe yarar bir şey yaptım

Güncelleme Tarihi:

Sonunda işe yarar bir şey yaptım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2011 21:49

Sonra ‘Margin Call-Oyunun Sonu’ filminin dev kadrosunda yer aldı ve geçen ay merkezi Roma’da bulunan Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım örgütü F.A.O’ya iyi niyet elçisi oldu. Unvanının alır almaz “Yaşamımda nihayet işe yarayabilecek muazzam ve gururlu bir görevi üstlendim” dedi.

‘Oyunun Sonu’ filmi sanki bugün dünyayı vuran küresel finans krizini anlatıyor. Doğru mu?
- Buna finans felaketi diyebiliriz. Burada ahlaki değerler çok önemli. Bir ciddi karar alınırken ahlaki değerlere önem verilmezse sadece çıkarlar ön planda tutulursa batmak engellenemez hale gelir. Çirkin bir durum. Bu maalesef her şirkette yaşanabilen gerçek bir senaryo.
/images/100/0x0/563d9306f018fb32c8ef15fa

Siz bu filme nasıl katıldınız?
- Senaryoyu okudum ve inanılmaz etkisinde kaldım. Ardından kastın listesi geldi. Dev bir kadro. Zachary Quinto’yu beğenirim. Kevin Spacey olağanüstü bir oyuncu. Stanley Tucci, Demi Moore, Paul Bettany. 24 saat içinde geçen konuya serpiştirilmiş bu yeteneklerin arasında kim olmak istemez ki...

Ama siz sette fazla kalmadınız galiba.
- Ben, dahil olduğumda zaten filmin dörtte üçü çekilmişti. Çalışma sürem üç günde sona erdi.

Rol seçerken neye dikkat edersiniz?
- Öncelikle rolü benimsemek gerekir. Çünkü sizi izleyen seyirciye istenen ve gereken mesajı vermek zorundasınız. Seyirci bir amaçla sinemaya gelir. O seyirciyi tatmin etmeniz, sonrasında kendi kendine bir durum değerlendirmesi yapmasını sağlamayı amaçlandırır. O mesajı veremezseniz o rolü hakkıyla canlandıramadığınız ortaya çıkar.

The Borgias dizisi çok tuttu. Orada ailenin dini adamı Rodrigo’yu canlandırdınız.
- Evet beklenenden fazla ilgi gördü. Borjalar’ı tanımak için geçmişe gitmek kadar bu ailenin yaşamını yerinde incelemek gerekir. Biz de öyle yaptık. Arşivleri, belgeleri inceledik.

Ve Birleşmiş Milletler’e bağlı Gıda ve Tarım Örgütü F.A.O’ya iyi niyet elçisi seçildiniz.
- Her yönü ile onur verici, kutsal bir görev. Çok gururlandım. Nihayet hayatta işe yarayan bir şey yaptığımı algıladım. Amacım özellikle açlıkla mücadele için Afrika’da yoğun kampanyaları etkili bir şekilde yönetebilmek ve sayısı milyarın üstünde olan aç çocukları doyurabilmek için acil çareleri işler hale getirebilmek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!