Son gözde beyaz bileklikler

Güncelleme Tarihi:

Son gözde beyaz bileklikler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2005 00:18

Lance Armstrong’un kanserle savaş vakıflarına destek için taktığı sarı bileklikler, yeni bir moda akımı başlattı. Aylarca kollarından sarı bileklikleri çıkarmayan ünlülerin son gözde aksesuvarı, ‘Yoksulluk Tarihe Karışsın’ vakfının simgesi olan beyaz bileklikler...

Ünlüler dünyasında bir modanın yayılması, kişilerin zevkleriyle doğru orantılı değil. Yıldızlar, daha çok birbirlerini taklit eder gibi görünüyor. Söz gelimi, bir oyuncu ayak bileğine bilezik takarsa, rakipleri de hemen aynı aksesuvarı edinip aynı şekilde kullanmaya başlıyor. Bir yıldıza armağan edilen pırlanta tek taş yüzük, yeni bir akım yaratıyor.

Ayaklarını kırmızı halıdan başka yere pek değdirmeyen ünlülerin son merakı ise beyaz bileklikler... Kanseri yenen şampiyon bisikletçi Lance Armstrong’un bileğinden hiç eksik etmediği sarı bileklik, bu modaya ilham kaynağı oldu.

Armstrong, kanserle mücadele etmek amacıyla kurulan dernek ve vakıflara yardım sağlamak için sarı bileklik tercih ettiğinden beri, çoğu ünlü artık değerli taşlarla bezenmiş altın, gümüş bileziklere rağbet etmiyor. Onlar için şu sıralar varsa yoksa beyaz ince bileklikler... İki dolara satılan bu plastik bileklikler, genç yaşlı herkesin kolunda haftalardır...

Sembol amacına ulaştı

Yıldızların garip meraklarına bir yenisinin eklendiği kesin, ama bu aksesuvar, takan herkes için özel bir anlam taşıyor. ‘Yoksulluk Tarihe Karışsın’ vakfına maddi destek sağlamak için bilekleri süsleyen bu plastiklerin amacına ulaştığı ortada. Artık Hollywood’da bunları kullanmayan ünlü kalmadı denebilir.

Beyaz bileklik böylesine büyük ilgi görünce, çeşitli yardım kuruluşları da farklı renklerde bileklik üreterek, kendilerine gelir sağlamak üzere harekete geçti. Ancak biraz geç kaldılar, çünkü böyle buluşları ilk uygulayan daima en çok kazanan olur! Yıldızların bileklerine renk renk plastik kayış takmayı göze alamayacakları kesin.

Eğer başka kuruluşlar da beyaz bileklikle bağış toplamaya kalkışırlarsa ne olur peki? Yanıt basit, bilekliklerden elde edilen gelir, doğruca yoksulluğu tarihe karıştırmayı amaçlayanların kasasına gider.

Altın ile taktı Joss Stone, BRİT ödüllerinde beyaz bilekliğini altın bileziklerle kullandı.

Törende kullandı The OC’den Mischa Barton’ın bilekliği, BAFTA ödül töreninde kolundaydı...

Gözde aksesuvarı

Sienna Miller’ın şu sıralar en gözde aksesuvarı da bu bileklik.

Modelin bileğinde Claudia Schiffer, bilekliğiyle vakfa destek olanlardan...

Siyah-beyaz şıklığı Ünlü sunucu Davina McCall, bilekliği siyah-beyaz elbisesi ile tamamlamış.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!