Son 50 yılın gurur tablosu

Güncelleme Tarihi:

Son 50 yılın gurur tablosu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2006 00:00

Son 50 yılda Türkiye’yi gururlandıran başarıların, yüzümüzü güldüren önemli olayların ve ilklerin yer alacağı "Sen Gülerken Çok Güzelsin" sergisi, 26-30 Nisan tarihleri arasında Darphane-i Amire’de gezilebilecek. Sergide spordan modaya, sağlıktan sanata kadar pek çok alanda Türkiye’yi gururlandırarak gülümseten başarılar, özel arşivlerden seçilmiş fotoğraflar ve belgelerle günümüze yansıtılacak.

Ara Güler, Yaşar Saygı, Mesut Ilgım gibi önemli fotoğrafçıların arşivleri, serginin danışmanlığını yapan Burçak Evren’in özel koleksiyonu ve gazete arşivlerinden seçilen fotoğraf ve belgelerle hazırlanan sergiyi gezenler, Türkiye’yi onurlandıran olayları ve kişileri gülümseyerek hatırlayacak.

Yale Üniversitesi’nde görev yapan dünyanın en genç profesöründen, Susuz Yaz filminin Berlin Film Festivali birinciliğine; ilk televizyon yayıncılığından Keban Barajı’nın açılışına; Avrupa Şampiyonu kadın sporcumuzdan Time Dergisi’ne konu olan fotoğrafçımıza; Hayat Dergisi’nin ilk sayısından Viyana’yı moda ile fetheden tasarımcımıza ve Eurovision birinciliğimize kadar Türkiye’yi gülümseten pek çok olay sergiye konu olmuş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!