Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

BAŞLIK SOKAK

Levent'te Aytar Sokak'a bağlanan sokaklardan. Başlık Sokak 297 adım uzunluğunda ve sokağın sol yanını tamamiyle İstanbul Trafik Vakfı otoparkı kaplamış durumda. Otoparkın otoçekicileri için yapılmış tamirhanesi de biraz ileride. Sağ yanda çoğu aynı boyda ve birbirine bitişik apartmanlar dizilmiş. Alt katlar ise kuaför, emlakçı, elektrikçi gibi dükkanlara ayrılmış.

AYAKKABI TAMİRCİSİ

Suadiye'de Kazım Özalp ve Ali Berkol sokaklarının kesiştiği işlek köşede bir ayakkabı tamircisi: Sabahattin Silkin. Babasından öğrenmiş topuk, pençe tamir edip deri yaması yapmayı. Genç yaşta babasını kaybedince okulu bırakıp hayat mücadelesinin içine dalmış. Çeşitli mağazalarda çalıştıktan sonra şimdi kendine ait ufak dükkana geçmiş. Birkaç yıl önce geçirdiği motosiklet kazası sonucu az kalsın hayatını kaybediyormuş. Ancak uzun bir süre vücut geliştirme yapmanın da katkısıyla yaşama geri dönmüş.

CEMİLZADE

116 yıllık bir gelenek Cemilzade ezme ve lokumları. Udi Cemil Bey'in 1883 yılında İstanbullular’a sunduğu badem ezmesi ve lokumlar, Şehzadebaşı, Mısırçarşısı, Kadıköy güzergahını izledikten sonra yaklaşık 10 yıl kesintiye uğramış. Şimdi Suadiye ve Selamiçeşme'de aynı lezzeti torun Satvet Cemiloğlu sürdürüyor. Bayramlarda özellikle sade badem ezmesi ve fıstıklı lokuma rağbet çok. Ancak meyvalı akide şekeri ve badem şekeri de unutulmamalı. Genç kuşak da bu geleneksel tatlarla Cemilzade sayesinde tanışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!