Şöhretlerin atasözleri

Güncelleme Tarihi:

Şöhretlerin atasözleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2006 00:00

Hafta Sonu Dergisi, birbirimizi eleştirirken ya da uyarırken kullandığımız atasözlerini ünlülerimize uyarladı. İşte bazı atasözleri ve deyim yerindeyse ’cuk’ oturan ünlüler...

Adı çıkmış dokuza inmez sekize

(Ayşegül Gerçin, Derin Mermerci) Ayşegül Gerçin artık köşesinde otursa da kurtuluşu yok, herkesin gözünde ’Çapkın Ayşegül’. Derin Hanım’a gelince... En yakın arkadaşının kocasını ayarttı. Kadınlar ona güvenmez.

Oğlum zenginse gelinim sevinsin, damadım zenginse

kızım sevinsin


(Cefi Kamhi, Osman Çarmıklı) Ne şanslı adamlar! Hem gelinleri sevinecek hem de damatları.

Kırkından sonra azanı teneşir paklar

(Asil Nadir, Kemal Gülman, Zerrin Özer) Beylerin hepsi kızları yaşında genç kızlarla evli. Aralarındaki yaş farkı en az 30. Zerrin Hanım ise yarı yaşında bir gençle nikah masasına oturdu. Daha ne olsun?

Alır gelir pencüse, severler güzeli genç ise

(Güllü Aybar, Ghade Şakir, Ayşegül Nadir, Seda Sayan...) Hepsi genç erkekleri seviyor. Bu söz onlar için söylenmiş olsa gerek. Gençleri seven erkekleri ise saymaya gerek yok. Hangisi sevmiyor ki?

Horoz ölür, gözü çöplükte kalır

(Süha Özgermi, Ertekin Dinçay, Tevfik Dölen, Gönül Yazar) Laf bunlar aslında... Bir atımlık barutları bile olsa, horoz yine horozdur.

Sabreden derviş muradına ermiş

(Yeşim Salkım, Siren Ertan) Yeşim Hanım, İlker’i (İnanoğlu) genç kızlığından beri beğenirmiş. Üç kocanın ardından muradına erdi. Siren Hanım ise Gökhan Çarmıklı ile evlenmek için çok mücadele etti ve yılmadan bekledi. Sonunda o da muradına erdi. Bravo.

İnsan yedisinde neyse yetmişinde de odur

(Alinur Velidedeoğlu, Reha Süren, Yavuz Demir, Serdar Bilgili, Ömer Dinçkök) Gençliklerinde ne iseler hálá aynılar. Her dönemin en hızlı isimleri onlar.

Çok yaşayan değil çok gezen bilir

(Ender Mermerci, Rahmi Koç, Leyla Alaton) Neredeyse tüm dünyayı gezen Ender Mermerci de tecrübelerini yakında Gülsen Güleşçi gibi seyahatname yazarak anlatırsa hiç şaşırmayın. Leyla Hanım ve Rahmi Bey gördüklerini, yaşadıklarını basın vasıtasıyla zaman zaman kamuoyuyla paylaşıyor.

Alçak yerde tepecik kendini dağ sanır

(Selim Hamamcıoğlu, İlker Mengi, Can Akçay, Baran Süzer vs.) Aşk defterinde iki isim olanı, üçüncü biriyle flörte başlayınca playboy ilan ediyor...

Gürültü istemeyen, kazancı dükkanına girmez

(Ayşegül Nadir, Siren Ertan, İnci-Erol Aksoy) Ayşegül Hanım basının kendisinden çok söz etmesine sinir oluyor ama olay yaratmaktan geri kalmıyor. Diğerleri de hem gündemde olmayı istemediklerini söylüyor, hem basından uzak duramıyor.

Bülbülün çektiği dili belası

(Deniz Akkaya, Hülya Avşar, Berna Laçin) Deniz Akkaya ve Hülya Avşar’ın öfke, neşe ya da laf olsun diye söylediği tüm sözler sonradan başlarına dert oluyor. Berna Laçin’in arkadaşı Esra Akkaya’yı korumak için konuşması ise suçlanmasına yol açtı. Aslında bu atasözü, gündem oluşturmak için konuşan tüm ünlüler için geçerli.

Kaynana pamuk ipliği olup raftan düşse, gelinin başını yarar

(Tüm sosyetik hanımlara ithaf olunur) Adını açıklamaya gerek var mı?

Bir çiçekle yaz olmaz

(Kaya Çilingiroğlu, Ömer Dinçkök, Süleyman Kosif) Kaya Bey’in Türkiye’nin en güzel kadını Hülya Avşar’ı kimlerle aldattığını bilen biliyor. Ömer Dinçkök, iş dünyasının en çapkın evlilerinden. Süleyman Bey ise oğlu Sinan’ı evlendirmeden önce sıkı bir çapkın kesildi. Mankenlerle gezip tozmaya başladı. Şimdilik durulmuş gibi.

Kurt kocayınca köpeklerin maskarası olur

(Sergen Yalçın) Türkiye’nin değil dünyanın en iyi futbolcularındandı. Kendini futbol yerine kumara ve güzel hanımlara adadı. Sonuç ortada.

Dumansız baca kahırsız koca olmaz

(Ayşegül Dinçkök, Hülya Avşar) Ömer Bey birçok güzelin ardından şimdilerde Azeri manken Nigar Talibova ile, Kaya Bey ise herkesle...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!