Sizce de bir gecede mi parladı?

Güncelleme Tarihi:

Sizce de bir gecede mi parladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2013 00:00

Şu sıralar yurtdışındaki pek çok önemli derginin kapağını o süslüyor. Güzelliğiyle baş döndürmesinin yanı sıra dikkat çeken en önemli özelliği başarılı oyunculuğu. İki yıl öncesine kadar kimsenin tanımadığı, şimdiyse Oscar adayı olan Jessica Chastain (36) nasıl bu kadar meşhur oldu dersiniz...

Haberin Devamı

24 Şubat Oscar törenleri yaklaşırken bu yılın sıradışı aday filmleri ve yetenekli kadın oyuncu adayları Quvenzhane Wallis, Emmanuelle Riva, Jennifer Lawrence’ın arasında, iki yıl öncesine kadar çok fazla tanınmayan Jessica Chastain bu yarışta öne çıkan bir isim olarak dikkat çekiyor.
Özellikle üç Oscar adaylığı dışında 61 ödülü olan 2011 yapımı ‘Hayat Ağacı/The Tree of Life’ ve ilk kez Oscar’a aday olduğu yine aynı yıl yapımı tamamlanan bol ödüllü ‘The Help’ filmiyle kısa sürede büyük ün kazanan oyuncu, bu yıl da ‘Zero Dark Thirty’ ile bildiğiniz gibi ikinci kez Oscar’a aday olmayı başardı.
Geçen yıl Meryl Streep’in ‘The Iron Lady’ ile drama dalında kazandığı Altın Küre en iyi kadın oyuncu ödülünü bu yıl almayı başaran Chastain ödül konuşmasında küçük yaştan beri oyuncu olmanın hayalini kurduğunu ve bunun için de çok çalıştığını söylüyor.

Haberin Devamı

ROL İÇİN HER ŞEYİ YAPARIM

Orta halli bir ailenin çocuğu olarak 1977 yılında Kaliforniya’da doğan Jessica Chastain’in ilkokulda başladığı dans hayatını tiyatro izlemiş. Daha küçük yaşlarda ‘Romeo ve Jüliet’ de dahil birçok Shakespeare oyununda rol almayı başaran Jessica Chastain, daha sonra oradan mezun Robin Williams’ın bursuyla Juilliard’a girmeyi başarıyor.
Chastain’in başarılı tiyatro hayatı yanında Julliard’daki son yılında televizyonda da ‘ER’, ‘Dark Shadows’, ‘Law&Order’ gibi dizilerde oynamaya başlıyor.
2008 yılında ilk kez rol aldığı ‘Stolen’ filmini, 2010 yılında Helen Mirren’in başrol oynadığı ‘The Debt’ filminde Mossad ajanını oynadığı yardımcı rol izliyor.
‘Shakespeare in Love’ın yönetmeni Oscar’a da aday olan John Madden’e olan hayranlığı nedeniyle The Debt’deki rolünü çok istediğini söyleyen oyuncu, bu rol için dört ay boyunca dövüş dersleri almasının yanında Almanca da öğrenmiş.
Terrence Malick’in  yazıp yönettiği Sean Penn ve Brad Pitt’le başrolleri paylaştığı ‘Hayat Ağacı’ filminde de yönetmene olan inancı nedeniyle senaryoyu okuyup bitirdiği ilk andan itibaren filmin çok başarılı olacağını hissettiğini belirtiyor.

BAŞKA DÜNYADAN GELMİŞ GİBİ

Haberin Devamı

Oyuncu olmasında ailesinden çok, onun gibi küçük yaşlardan itibaren oyuncu olmak isteyen ama bu şansı bulamayan anneannesinin destek olduğunu ve ilk tiyatro oyununa da çok küçükken onun tarafından götürüldüğünü belirten Chastain, Hayat Ağacı’nda ayrıca Sean Penn’le aynı filmde oynamanın kariyerindeki öneminin de altını çiziyor.
İlk kez Los Angeles’a taşındığında kast ajanslarının zayıf ve sıska görünüşü nedeniyle başka dünyadan gelmiş bir görünüşü olduğunu söylediklerini ve zor günler yaşadığını açıklamaktan da çekinmeyen Jessica Chastain, oyuncu olarak tiyatro, televizyon ve sinemada değişik işler yapmak isteğini bu seçimlerinde onun için iyi bir karakter bulmanın belirleyici olduğunu vurguluyor.
Kathryn Stockett’in romanından uyarlanan, Oscar dışında 41 ödülü olan ‘Help’ filminde zengin kocasını memnun etmeyi beceremeyen çaresiz ev kadınını oynayan Chastain, film için aldığı kilolar, giysi ve makyaj nedeniyle sonrasında kimsenin onu sokakta tanımamasını ve bu kadar kendisinden farklı bir tipi oynamasını da en büyük başarısı olarak görüyor.
Zero Dark Thirty’de bütün hayatını Usame Bin Ladin’i yakalamaya adayan,    duygularını asla belli etmeyen CIA ajanını canlandıran Jesscica Chastain’in oyunculuğunun en güçlü açığa çıktığı anlar filmde duygularını serbest bıraktığı anlar.
İki Oscar ödüllü Kathryn Bigelow’un filmi yönetmesi dışında erkek kurbanı kadın, erkeklerle tanımlanan ya da onlarla olan aşk ilişkileriyle varolan klişe kadın tiplemeleri dışında bir rolü oynuyor olması Chastain’in ‘Zero Dark Thirty’deki Maya rolünü kabul etmesinde önemli.
Oynadığı Maya rolüne esin kaynağı olan kişiyle gizli ajan olması nedeniyle tanışmadığını ama ülkesi için yaptığı fedakârlık ve bu önemli görev nedeniyle ona hayran olduğunu söyleyen oyuncu, bu yüzden de onun yaptığı gibi bu filmde iyi bir iş çıkarmak için çalıştığını vurguluyor.
‘Mama’ filmiyle birlikte haftanın gişe yıldızı olarak da adından söz ettiren Jessica Chastain, halen Broadway’de devam eden ‘Heiress’de de oynamaya devam ediyor.
Geleceğin Meryl Streep’i gözüyle bakılan oyuncunun oyuncu idolleri Issabelle Huppert, Tilda Swinton ve Jullianne More.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!