Siz bana kısaca Akon deyin

Güncelleme Tarihi:

Siz bana kısaca Akon deyin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2010 00:00

Amerikalı müslüman rap yıldızı Akon, 21 Mayıs’ta İstanbul’a konser vermeye geliyor. Maçka Küçükçiftlik Park’ta sahne alacak sanatçı, dünyanın en önemli erkek R&B starı olarak biliniyor ve 50 Cent, Eminem, David Guetta, Michael Jackson, Lady Gaga ve Madonna’yla yaptığı ortak çalışmalarıyla tanınıyor.

Haberin Devamı

2010 Dünya Kupası’nın resmi sanatçısı. E tabii Biletix’te satılan biletleri de ona göre: Normal biletler 68, sahne önü 165, stand 1000, loca 2 bin 500 ve king loca 8 bin 500 lira!

Bütün parçalarınıza Konvict/Mahkum diyerek başlıyor, öyle bitiriyorsunuz. Müzik şirketinizin bile adı Konvict. Yıllar önce aldığınız mahkumiyet hala bu kadar önemli mi hayatınızda?
- Bakın ben sokaktan geliyorum. Gençken sokak kanunlarıyla yaşıyordum ve zaman zaman mahkum olup hapse giriyordum. Onlar gerçekten hayatıma damga vurdu. Bu yüzden yaptığım herşeyin içine mahkum kelimesini koymaya karar verdim.
50 Cent, Eminem, Michael Jackson, Lady Gaga, Madonna gibi isimlerle çalışıyorsunuz. Sizce en keyiflisi hangisi?
- 50 Cent bir efsane falan değil, onu listeden çıkarın. Ama sanırım bugüne kadar birlikte çalıştığım, müzik yaptığım insanlar içinde beni en çok etkileyen Michael Jackson’dı. Birkaç şarkı için biraraya geldik. Muhteşemdi.
Senegal kökenli bir müslümansınız. Vecibelerinizi yerine getirir misiniz, camiye gider misiniz?
- Evet müslümanım... Fırsat buldukça da camiye giderim. Ama çoğunlukla nerede olursa orada dua edebiliyorum, çünkü yollarda ve seyahatteyim.
11 Eylül’den sonra ABD’de müslüman bir müzisyen olmanın dezavantajını hiç yaşadınız mı?
- Avntaj ya da dezavantaj diye bir şey yok. Benim için bir müzisyen yetenekli olmadır, hepsi bu.
Daha önce hiç Türkiye’ye geldiniz mi? İstanbul hakkında ne biliyorsunuz?
- Bu Türkiye’ye ikinci ziyaretim olacak ama açıkça söylemek gerekirse İstanbul hakkında çok şey bilmiyorum. Geçen sefer etrafı gezmeye pek vakit bulamamıştım. Ama uzun bir tatil yapmayı çok istiyorum.
İstanbul konseriniz için nasıl bir program hazırladınız?
- Benim programlarım her zaman hayranlarımı memnun eder. Detay vermek istemiyorum ama birlikte çok güzel zaman geçireceğimizi umuyorum.
Normalde R&B ya da Hip-hop dinleyicisi olmayan ama sizi severek dinleyen birçok insan var. Bunu neye bağlıyorsunuz?
- Sanırım benim insanlarım, şarkılarımda ne anlatmaya çalıştığımı anlıyor. Mesajım insanlara geçiyor ve aramızda bir iletişim oluşuyor.

Haberin Devamı

GERÇEKTEN DOĞRU MU?

Haberin Devamı

* Evinizde bir helikoptere, kendi benzin istasyonunuza sahip olduğunuz ve yetişkin bir kaplan beslediğiniz....
- Evet, doğru.
* Sahneye fırlayan ve birlikte seksi dans şovu yaptığınız bir kızın babası tarafından mahkemeye verildiğiniz....
- Evet, doğru.
* Tam adınızın Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam olduğu...
- Evet, doğru.

BİR NEW JERSEY ÇOCUĞU

* SOKAKLAR... St. Louis doğumlu Aliaune Thiam, çocukluk yıllarını Senegal’de geçirdikten sonra ailesiyle birlikte New Jersey’ye yerleşti. Hip-hop müzikle ve suçla burada tanışan Akon, birkaç kez hapse girdi. Fakat yetenekliydi. Evindeki stüdyosunda, kendi kendine yaptığı kayıtlarla “Trouble” albümünü çıkardı.
* ŞÖHRET... Değişik rap tekniğiyle SRC/Universal Records’un dikkatini çekti ve ilk albümünü 2004’te yayınladılar. “Trouble”dan çıkan single’ı “Locked Up” ABD’de 10, İngiltere’de 5 numaraya yükseldi. Yine aynı yıl çıkan “Lonely” İngiltere, Avustralya ve Almanya’da da 1 numara olmayı başardı.
* PARA... Ertesi yıl “Trouble” albümünün başarısıyla kendi şirketi “Konvict Records”u kurdu. Eminem’le ortak çalışması “Smack That”i yaptı. Snoop Dogg ile yaptığı I Wanna Love You Amerika listelerinde 1 numara oldu. 2007 yılında 50 Cent ile birlikte yaptığı “I’ll Still Kill” ABD de ise üçüncü sıraya oturdu.
* BAŞARI... Yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı düet şarkılar için aranılan isim. Michael Jackson Thriller 25 albümü için Wanna Be Startin’ Somethin’ şarkısını coverladı, Jackson ile beraber yorumladı. Piyasaya yeni çıkan albümü Freedom’da ise Lady GaGa ile ortak çalışmalara da yer veriyor.
* ŞAMPİYONLUK... 2009 yazında ünlü DJ David Guetta’yla Sexy Bitch şarkısını seslendirdi ve çok ses getirdi. Akon 2010 FIFA Dünya Kupası’nın resmi sanatçısı. Bu yıl çıkaracağı Stadium adlı albümünde 2010 FIFA Dünya Kupası’nın resmi şarkısı olan Oh Africa parçasına da yer verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!