Siyah Beyaz 15 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Siyah Beyaz 15 yaşında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ankara'nın kültür ve sanat alanında önemli mekanlarından biri olan Siyah Beyaz Sanat Galerisi 15 yılını ‘‘8 Çağdaş Türk Kadın Sanatçısı’’ isimli bir kitap ve ‘‘15 Yıl Sergisi’’ eşliğinde kutluyor.

15 yılında galeri 1998-1999 döneminde Fatma Tülin, Kezban Arca Batıbeki, Gülsün Karamustafa, Eda Tekcan Tomba, Selda Asal, Ayşegül İzer Dırahşan, Alev Ermiş Mavitan, Arzu Başaran yanında 15 yıl sergisi ile sanatseverlerle buluşacak. 15 Yıl Sergisi'nde geçen yıllarda eserlerini sergileyen sanatçıların bir geçidine tanık olacak.

4 Şubat günü açılacak sergide Erdağ Aksel, Ali Kotan, Ertuğrul Ateş, Bihrat Mavitan ve Mehmet Nazım gibi sanatçıların aralarında yeraldığı kalabalık bir grup, karma bir etkinlik ile izleyici karşısına çıkacak. 15 yıl gibi uzun bir rekora imza atan Siyah Beyaz Sanat Galerisi, bu çalışması ile zihinlerde geçmişe doğru bir yolculuk da yapmış olacak.

Türkiye'deki özel galericilik alanında ağır ama emin adımlarla ilerleyen Siyah Beyaz bulunduğu konumdan ödün vermeden, çizgisini korumayı başardı. Fulya ve Faruk Sade yönetiminde 1984 yılında oluşturulan Galeri ticari amaçların üstünde bir başarı grafiğini yakalamayı bildi.

Faruk Sade, oluşturulan kitapçıkta bu düşünceleri bir kez daha ödünsüz bir şekilde onayladı ve şunları söyledi:

‘‘Hep çalıştık mı ? Hayır...Teşvik edildik, yerildik, onurlandırıldık ve yaşadık. Herkese teşekkürler. Devam edeceğiz’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!