Şirket içinde K2

Güncelleme Tarihi:

Şirket içinde K2
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2011 21:53

Geçen yıl Kale Grubu bünyesinde kurulan K2 üyelerinin tamamı önceden bir şekilde müzikle ilgilenmiş kişiler. Kimi evinde arkadaşlarına gitar çalmış, kimi profesyonel anlamda şan dersi almış ya da sürekli çeşitli gruplarda yer almış.

Haberin Devamı

Fakat hepsi iş hayatına atılınca müzikten uzaklaşmış. Şirket içinde tanışıp, grup kurup kendilerince müzik yapmaya karar verince projelerini üst yönetime
sunan ekip, olumlu yanıt alınca yeni enstrümanlarla başladı provalarına. Sekiz ayda konser verebilecek hale gelen grup bir de Santral Otto’da konser verdi. Rock’n Roll’dan popa, Latin’den blues’a kadar farklı türlerde hazırladıkları cover şarkılar çok beğenildi. İlk konserden sonra üç okula müzik atölyesi kuran K2, hem bu sayıyı arttırmak hem de bir albüm kaydetmek istiyor. Bunun için şimdiden çalışmaya başladılar bile...

Yusuf Aydın (35-Gitar, Grup Network Sistem Yöneticisi)
DOĞDUĞUNDAN BERİ GİTARLA İÇ İÇE

Yusuf Aydın, K2’nin gitaristlerinden biri. Enstrümanıyla tanışıklığı çok eskiye dayanıyor. Anne baba demeyi öğrendiği gün gördüğü ilk enstrüman da gitar oldu. O günden beri de elinden gitarını amatörce de olsa bırakmayan Yusuf Aydın ortaokul, lise ve üniversite yıllarında müzikle uğraştı ve çeşitli müzik etkinliklerine katıldı.

Haberin Devamı

Vedat Yılmaz (36-Gitar, Usta İletişim Yöneticisi)
MANDOLİNLE METALLICA

Lisedeyken, babasının yaptığı mandolinle Metallica parçalarını yorumlayarak başladı müziğe. İlk gitarına üniversitede sahip oldu. Daha önce profesyonel bir grupla çalışmadı ve K2 grubuyla ilk kez sahneye çıktı. “Üniversitede yakın arkadaş çevremize mini konserler verirdik. İlk sahne tecrübemde karşımda 250 kişi görmek beni çok heyecanlandırdı” diyor.

Şirket içinde K2

Uğur Uzun (25-Bas Gitar, Renkser Sorumlusu)
K2’YLE GİTARDAN BASA GEÇTİ

Uğur Uzun da grubun büyük çoğunluğu gibi amatörce ilgilendi gitarla. Lise ve üniversite yıllarında amatör olarak arkadaşlarıyla gitar çalarken K2 grubunda bas gitariste ihtiyaç olunca uzun bir süre bas gitara alışmaya çalıştı.

Nurulbeşer Oğuzoğlu (27-Vokal, Kale Sinterflex Proje Satış)
TİMUR SELÇUK’TAN EĞİTİM ALDI

Müzik, onun neredeyse hayatı. Ortaokuldaki müzik öğretmeninin koroda farketmesiyle kendini 13 yaşındayken Timur Selçuk’un yanında buldu. Şan ve solfej dersleri aldı. Lise ve üniversitede, okulun müzik grubuyla müzik yarışmalarına katıldı. Lise sonda katıldığı İstanbul Devlet Konservatuvarı Şan ve Müzikal Bölümleri’nin elemelerini kazanarak 1. dönem hem lise son sınıfa, hem de şan bölümüne devam etti. Ancak bu dönemde üniversite ya da konservatuvar arasında kalıp  işletme eğitimini tercih etti. O zamandan beri ilk grubu K2 oldu.

Haberin Devamı

Sencer Çakıtlı (35-Gitar, İhracat Departmanı Rusya Bölge Sorumlusu)
EN PROFESYONEL O

1993’te kendi çabalarıyla gitar çalmayı öğrendi. Üniversitede müzik kulübünde solo ve ritim gitar çaldı, pek çok konser verdi. 1998-2000 arasında barlarda düzenli programlar yaptı. Askerlik dönemindeyse Kosova’da Arnavut bir grup ile ortak halk konserleri düzenledi. 2003’te kendi grubu Parietis’i kurdu. 2005’ten beri birçok müzik grubunda çaldı, müziğe hiç ara vermedi. “Pek çok gruba girdim çıktım profesyonellik anlamında şu an kadar çalıştığım en iyi grup K2. Kimse bu kadar planlı programlı çalışamaz. Bunun da sebebi şirket geleneğinden gelenlerin ciddi bakışı” diyor.

Haberin Devamı

Ömer Şair (32-Davul, Pazar Araştırma Yöneticisi)
LİSEDEN BERİ İLK KEZ

Lisede arkadaşlarıyla birlikte çok küçük bir çevreye müzik yapıyordu. O dönemden K2’ye kadar nadiren davul çalabildi. Tek başına ya da ev ortamında çalınabilecek bir enstrüman olmadığı için fazla çalma fırsatı olmadığından yakınsa da, K2’yle birlikte davula özlemini giderdi.

Burak Orhun (42-Davul, Kale Grubu İtalya Genel Müdürü)
İTALYA’DAN ÇALIŞMA DEVAM EDECEK

Ortaokul ve lisede davul çalsa da neredeyse 20 yıldır eline baget almadı. Grup fikri ortaya çıkınca sekiz ay boyunca haftada iki gün grupla birlikte çaldı. Grubu bir proje yönetimi gibi gören Orhun bir konserde kaç parça çalınacağından neyin lazım olduğuna kadar her şeyle ilgilendi. Sadece stüdyo değil evde de çok çalıştı. Fakat şirketin İtalya bölümünün genel müdürü olduğu için yerine yeni davulcu Ömer Şair girdi. Burak Orhun: “İtalya’da en kısa sürede evime bir elektronik davul alıp çalışmaya başlayacağım. 1-2 ayda bir de İstanbul’a gelince grupla provalara gireceğim yani grubun artık iki davulcusu var” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!