Sirkeci otelleri bile Formula 1’le 100 Euro

Güncelleme Tarihi:

Sirkeci otelleri bile Formula 1’le 100 Euro
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2005 01:34

Formula 1 yarışı nedeniyle 5 yıldızlı otellerde yer kalmadı. Sirkeci otellerinde bile 20 Euro olan fiyatlar 100 Euro'ya çıktı.

Haftasonu İstanbul’da gerçekleşecek Formula 1 yarışı nedeniyle, 5 yıldızlı otellerde yer kalmadı. TUROB Başkanı Timur Bayındır, Sirkeci otellerinde bile daha önce 20 Euro olan oda fiyatlarının 100 Euro’ya çıktığını söyledi.

TURİSTİK Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Formula 1 Türkiye Grand Prix’si nedeniyle Sirkeci’deki bazı oteller hariç, İstanbul’daki otellerin aşağı yukarı dolduğunu bildirdi. Bayındır, Formula 1 Türkiye Grand Prix’si için İstanbul’a gelişlerin başladığını belirterek, ‘Yarış nedeniyle kente yurtdışından 40 bin kişinin gelmesini bekliyoruz. Sirkeci’deki bazı oteller hariç İstanbul’daki oteller aşağı yukarı dolu. Formula 1 nedeniyle normal satışlara göre otel fiyatları yükseldi. Sirkeci’de 20 Euro’ya satılan oda fiyatları 100 Euro’ya kadar çıktı’ dedi.

TUZLA’DA KİRALIK EV:

Yarışın yapılacağı İstanbul Park Pisti’ne yakın olduğu için bazı kişilerce Tuzla’da ev kiralandığını da kaydeden Bayındır, ‘Formula1 için İstanbul’a gelecek yaklaşık 40 bin kişinin otel, ulaşım ve yemek dahil olmak üzere 100 milyon Euro dolayında döviz bırakmasını bekliyoruz’ dedi. İstanbul’daki otellerin bir kısmı yarış döneminde oda fiyatlarında artışa giderken, sektördeki genel eğilim ise Formula 1 süresince ‘kapı fiyatlarını’ uygulayarak, normal dönemlerde başvurulan indirimleri askıya almak yönünde. İstanbul’daki bazı 5 yıldızlı otellerin Formula 1 bilançosu şöyle:

Barcelo Eresin Topkapı: Formula 1 boyunca tamamen dolu. Fernando Alonso’yu destekleyecek İspanyol Formula 1 tutkunları, işletmeyi İspanyol Barcelo Grubu’nun alması ile bu oteli seçti.

Ceylan Intercontinental: Formula 1 süresince yüzde 100 dolu olacak.

Conrad İstanbul: Doluluk oranı yüzde 100’e yakın. Formula 1 için gelen müşterileri daha sonra da otele çekebilmek amacıyla fiyat artırılmadı.

Divan Hotel: Formula 1’de doluluk oranı yüzde 100 olurken, fiyatlarda bir değişim yok.

Green Park Hotel Bostancı: İstanbul’un Anadolu yakasındaki tek 5 yıldızlı oteli Formula 1 süresince tamamen dolu.

Hyatt Regency: Otel, organizasyon boyunca yüzde 100 oranında dolu.

Çırağan Palace Kempinski: Bugünden itibaren hafta sonuna kadar yüzde 90 ile 95 arasında doluluk oranı bekleniyor.

Hilton: Otelin doluluk oranı yüzde 98.

Mövenpick: Yüzde 100 dolu olacak otelde, Formula 1 sırasında oda fiyatları 400-500 dolar aralığında olacak.

Polat Renaissance: Otelin 19-21 Ağustos arası ortalama doluluk oranı yüzde 94. Otel, cuma günü yüzde 89.6, cumartesi yüzde 100, pazar günü ise yüzde 91.6’lık doluluğa sahne olacak.

Radisson SAS: Organizasyon döneminde yüzde 95’lik doluluk oranına ulaşacak otelin, müşterilerinin yüzde 90’ı Formula 1 için gelenler olacak. Otelde 93 Euro olan tek kişilik oda fiyatı, KDV hariç 230 Euro’ya çıkacak.

Ritz Carlton: Formula 1 boyunca yüzde 100 oranında dolu olacak otellerden.

Swissotel: Yüzde 100 dolu. Formula 1 sırasında normal kapı fiyatları uygulanacak.

The Marmara: Yüzde 90-95 arasında doluluk oranı var. Kalan odalar da otelin sürekli misafirleri için ayrıldı. 195 dolarlık tek kişilik oda fiyatı 270 dolara, 212 dolarlık çift kişilik oda fiyatı da 300 dolara yükseldi.

İstanbul’da yer bulamayan soluğu Bursa’da alacak

TÜRSAB
Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yapacağı, dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Formula 1’i izlemek isteyen turistlerin, İstanbul’daki konaklama sıkıntısı yüzünden dünden bu yana Bursa’ya gelmeye başladıklarını söyledi. Arap turistlerin çoğunlukta olduğu yarışseverlerin Bursa’daki otelleri doldurduklarını ifade eden Erdem, şöyle konuştu: ‘İstanbul’da konaklama sıkıntısı çeken yerli ve yabancı turistler yüzünden kentimizdeki 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerde, doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Şu an için otellerimizde hiç yer yok. Rezervasyonlar, 23 Ağustos’a kadar dolu. İstanbul’da yer bulamayanlar, Bursa’nın da aralarında bulunduğu yakın kentlere rağbet ediyor.’

Pazar günü piste giden otoyol ücretsiz

TÜRKİYE ve İstanbul’un tanıtımı için büyük önem taşıdığı belirtilen Formula-1’de gerçekleştirilecek büyük yarışı izleyeceklerin pazar günü 07.00-19.00 saatleri arasında İstanbul Samandıra, Kurtköy ve Şekerpınar gişelerinden ücretsiz geçebilmeleri amacıyla hazırlanan kararname Bakanlar Kurulunda imzaya açıldı. Başbakanlık Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, söz konusu kararnamenin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayoları Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine hazırlandığı bildirildi. Kararname sayesinde, 21 Ağustos 2005 pazar günü 07.00 ila 19.00 saatleri arasında İstanbul Park’a gitmek isteyen araçlar İstanbul Samandıra, Kurtköy ve Şekerpınar gişelerinden ücretsiz geçebilecek.

Coca-Cola 2008’e kadar F-1 İstanbul sponsoru

COCA
-Cola İçecek (CCİ), Formula 1 2005 Türkiye Grand Prix’inin 2008’e kadar resmi içecek sponsoru oldu. CCİ’den yapılan yazılı açıklamada, şirketin Formula 1 alanında kuracağı 600 metrekarelik alanda yarış severlere farklı etkinlikler sunacağı, üç boyutlu simülatörlerde gerçek Formula 1 sürüş heyecanını yaşatacağı kaydedildi. Coca Cola İçecek Pazarlama Müdürü Çiçekten Becel, Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı ve ülke tanıtımı açısından çok büyük öneme sahip Formula 1 Türkiye Grand Prix’in bugüne kadar yapılmış en büyük spor organizasyonlarından biri olduğunu belirterek, şirketin gerek yurtiçi gerek yurtdışında büyük ilgi ve heyecan uyandıran bu organizasyona destek olarak spor severlerin heyecanlı anlarını daha keyifli ve hatırlanır kılmayı hedeflediğini söyledi. Becel, yarışları seyretmeye gelen tüm misafirlerin çeşitli etkinliklerin düzenleneceği Coca Cola Park’a davetli olduğunu ifade ederek, şirketin 19 satış noktası ve özel olarak hazırlanan araçlarla faaliyet göstereceğini bildirdi.

F-1 görevlileri Cat marka bot giyecek

FORMULA 1 Grand Prix’sinde, pist içinde sportif anlamda görev alacak 659 görevlinin botları ‘Yeşil’ firması tarafından karşılanacak.

Formula 1 Türkiye Grandprix’sinde, 148 bayrak hakemi, 176 müdahale hakemi, 150 kişilik yangın ekibi, 50 kişilik pit ve padok görevlisi, 14 zone şefi, 21 kişilik yarış kontrol ekibi ve 100 kişilik tıbbi ekibin ‘Yeşil’ firmasının temin edeceği iklim ve piste uygun ‘Cat’ markalı botları giyecekleri açıklandı. Formula 1 gibi seçkin bir organizasyon içinde bir Türk markası olarak yer almaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirten ‘Yeşil’ yetkilileri, ‘Ülkemiz için sportif, sosyal ve ekonomik açıdan büyük önem taşıyan dev bir projenin içinde bir Türk markası olarak yer almak bizim için son derece onur verici. İstanbul Park Pisti’nde görev yapacak tüm görevlilerin, kendilerini rahat hissedebilecekleri şekilde çalışmalarını yürütebilmeleri için bu projeye dahil olduk’ diye konuştular.

OSD: Formula 1 otomotive olan ilgiyi artıracak

OTOMOTİV
Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, Formula 1 Türkiye Grand Prix’sini, Türkiye’nin tanıtımına katkısı ve seyir zevki dışında, Türkiye’nin otomotive olan ilgisini, bilgisini de geliştirecek bir faaliyet olarak değerlendirmek gerektiğini kaydetti.

İstanbul Park Pisti’nde 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Formula 1 yarışının otomotiv sanayine etkilerine ilişkin bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Tezer, otomotiv endüstrisiyle iç içe girmesi dolayısıyla Formula 1’in diğer sporlardan ayrıldığını anlattı.

Seyir zevki ve sosyal yönü dışında etkinlikte izleyicilere otomotiv ve otomotiv teknolojisindeki en son gelişmelerin sergilendiğini de aktaran Prof. Dr. Tezer, bu organizasyonlarda pistte yarışanın, araç değil, doğrudan teknolojik gelişmeler, altyapı olduğunu ifade etti.

Bir anlamda motor, diğer aksam ve parçalardaki teknolojik gelişmelerin yarıştığını kaydeden Prof. Dr. Ercan Tezer, her yarıştan sonra yeni performans hedeflerinin ortaya konulduğunu söyledi.

350 Euro’luk bilet karaborsada 2500 Euro

İSTANBUL’da hafta sonu yapılacak olan Formula 1’in 350 Euro değerindeki 3 günlük kombine biletlerinin ikinci el ve internette 2 bin 500 Euro’ya satıldığı iddia edildi. Büyük yarışa birkaç gün kala 350 Euro değerinde 3 günlük kombine F1 biletlerinin ikinci el piyasasında ve internette 2 bin 500 Euro’ya satıldığını kaydeden Biletix Genel Müdürü Ali Abhary, talebin yüksek olduğu etkinliklerde bu durumun normal olduğunu söyledi. Abhary, satışta olan pek çok uygun koltuk için Biletix’i arayabileceklerini bildirdi. MSO ve Biletix yetkililerinin verdiği bilgilere göre, tüm F1 biletlerinin 21 Ağustos tarihi dahil olmak üzere satışı Biletix noktalarında devam edecek. Biletlerini henüz almayan sporseverler ‘www.msoistanbul.com’ adresini ziyaret ederek veya daha fazla bilgi için 0216 556 98 00 numaralı telefonu arayarak biletlerini alabilecek.

İSTANBUL PARK’TA SATIŞ:

F1’in açık tribün biletleri de, Biletix’in tüm perakende noktalarından satışa sunuldu. Ayrıca 16 Ağustos tarihinden sonra Biletix noktalarından alınan her bilet, İstanbul Park’ta bulunan Ana Bilet Gişesi’nden edinilebilecek. 16 Ağustos tarihinden sonra alınan biletlerde ise kurye ile teslimat seçeneği olmayacak. İstanbul Park’ın çevresinde de 4 ayrı bilet gişesi bulunacak. Tüm bilet gişeleri, yarışın olduğu hafta sonunda, cuma gününden pazar gününe kadar 7.30 ile 18.00 saatleri arasında açık olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!