Şipşak Jenifer Lopez poposu

Güncelleme Tarihi:

Şipşak Jenifer Lopez poposu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2007 00:00

Bugünlerde Türkiye ve yurtdışında, tahmin edemeyeceğiniz sayıda kadın estetik cerrahlara Jenifer Lopez poposu sipariş ediyor.

Yerçekimine kapılan popoları toparlamak için kullanılan ameliyat, yağ emme (liposuction), masaj gibi yöntemlere bir yenisi eklendi. Yüz cerrahisinde kullanılan ipe asma yöntemi, artık sarkan popolardan kurtulmak isteyenlere de uygulanıyor. Genetik yapı, yerçekimi etkisi, kilo verme gibi nedenlerle kendini bırakan popolar, policondan üretilen iple toplanıyor. Yukarı çekiliyor ve asılıyor. İşlemden sonra havada bir popoyla eve dönmek mümkün oluyor. Hatta isterseniz aynı akşam yeni poponuzla partiye, düğüne, konsere katılabilirsiniz.

Plastik Cerrah Dr. Emirali Hamiloğlu, lokal anesteziyle yapılan işlemin 30-45 dakika sürdüğünü söylüyor. Kalça asmada iki ana araç kullanılıyor. Kalınlığı kalçaya göre seçilen ip ve bu ipi kalçanın içinden geçirmeye yarayan paslanmaz çelikten kanül. Kanülün ucu bildiğimiz dikiş iğnelerine benziyor. Poponun her bir tarafına 3 veya 4 tane, 2-3 milimetrelik kesi yapılıyor. Kesilerin içinden, ucuna ip geçirilen kanülle giriliyor. Ciltten 2 santimetre aşağıya inilerek, ip aynen halka şeklinde geriliyor. İp çekilerek, doku bir anlamda büzülüyor. Böylece popo dokusu toplanıyor ve kaldırılıyor. Yine cilt altından, popo orta çizgisine yakın yerdeki kas kılıfına (fasya) düğüm atarak tutturuluyor.

Dr. Hamiloğlu, "Topladığımız yarı elastik ipi, sağlam bir dokuya düğümlüyoruz. Kurtulup, geriye kaçma riski çok düşük. İp 1-1.5 yılda dokuda yok oluyor. Ancak operasyonun etkisi 4-5 yıl sürüyor" diyor.

Dr. Hamiloğlu kadınların bir yandan iş hayatında, sosyal yaşamlarında daha canlı ve genç görünmek isterken, diğer yandan bunun için gereken zamanı ayırmaktan kaçındıklarını söylüyor. "Özellikle plastik cerrahide, lokal anesteziyle yapılabilecek küçük işlemler tercih ediliyor. Operasyondan yaşamlarının çok etkilenmesini istemiyorlar. Minimum cerrahi, maksimum fayda fikri hakim olmaya başladı" diyor.

Bulgar cerrah Dr. Nikolay Serdev’in geliştirdiği ip ve kanüllerle asma yöntemi ayrıca meme ve kaş kaldırma, yüz ve alın germe, elmacık kemiğini belirginleştirme, kepçe kulak, burun ameliyatlarında da kullanılıyor. Her bir bölge için ayrı kalınlıkta ip geriliyor. Sözü edilen her bölgede iple halka oluşturularak asma, germe, şekil verme işlemi yapılıyor. Dr. Hamiloğlu da yöntemi Dr. Serdev’den öğrenmiş. Burun kemiğinde ciddi bir kemer yoksa, sorun düşük olmasıysa ip işe yarıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!