Siparişle kilim dokuyor, örtü, perde işliyorlar

Güncelleme Tarihi:

Siparişle kilim dokuyor, örtü, perde işliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2003 02:05

Bakırköy, Cevizlik mahallesinde bulunan Sandık, tümüyle el dokuması ev tekstil ürünleri satan bir mağaza. Sandık'ta, nevresim takımlarından masa örtülerine, perdeden peştamala herşeyi bulmak mümkün. Satılanlar, Denizli Buldan, Kastamonu, Safranbolu gibi dokumalarıyla ünlü yörelerden geliyor. Ayrıca örtü yaptırabiliyor, işletebiliyorsunuz. Fiyatların da öyle pahalı olmadığını hatırlatalım.

Sandık'ın sahibi Meziyet Erkan, mart ayından beri, bu mağazada yerel kumaşlardan yapılmış çeşit çeşit örtü, çarşaf, perde, kilim satıyor. Bunların yanında, lavanta kesesi, pareo, yastık kılıfı, şal da bulmak mümkün. Sandık'ı Kapalıçarşı'da turistlere yönelik Türk işi mallar satan dükkanlardan ayıran yanı, sipariş alıyor olması. Zevkinize göre, örtü, perde, kilim dokutturabiliyor ve üzerini işletebiliyorsunuz. Üstelik, tüm bu işlemler kumaşların anavatanlarında yapılıyor. Buldan keteni ve ipeği Denizli Buldan ve Kızılcabölük'te, Kastamonu, Safranbolu ve Karabük bezi bu yörelerde dokunuyor, işleniyor. Bunlara ek olarak Özbek keteninden yapılan örtüler bulunuyor. Siparişinizin elinize ulaşması, yaptırmak istediğiniz ürünün boyutlarına ve işlemesinin yoğunluğuna göre değişiyor. Genellikle siparişlerin teslimi on gün sürüyor.

El dokuması renkli pareolar da ilgi görüyor. Dükkanda ayrıca Meziyet Hanım'ın Ayvalık'taki evinin bahçesindeki zeytin ağaçlarından toplanan zeytinlerin posasından yapılan zeytinyağ sabunları 1 milyon liraya satılıyor. Meziyet Erkan, müşterileri arasında sanıldığının aksine ev hanımlarının çok küçük bir bölüm olduğunu, daha çok gençlerin, yeni evlilerin, el dokuması ürünleri tercih ettiğini söylüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!