Sinemanın yükselen yıldızları

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın yükselen yıldızları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2009 15:58

Türk sinemasının son günlerdeki yükselişi, genç isimlere de fırsat tanıyor. Bir süredir reklam ya da dizilerde rastladığımız ama fazla göz önünde olmadıkları için yeteneklerinin farkına varamadığımız gençler, şimdi sinemada boy gösteriyor, rüştlerini ispatlıyor! Elele dergisi, o isimler arasındaki dört güzeli bir araya getirdi.

Haberin Devamı

YEŞİM DALGIÇER
Sadece işimi yapıp evime dönüyorum      

Onu bir yerlerden hatırlıyor gibisiniz, değil mi? Evet, aslında Yeşim Dalgıçer, yıllardır çeşitli dizilerde karşımıza bir şekilde çıkan bir isim. Gençlik dizisi “Affet Bizi Hocam”da Mine karakterini canlandıran oyuncu, bu dönemde kendini oyunculukta geliştirmenin yollarını aramış. Çünkü aslında işletme bölümü mezunu!
Okurken bir ajansa yazılmış ve sonra dizi teklifi gelince değerlendirmiş. Peşi sıra “Aşkımızda Ölüm Var”, “Acı Hayat”, “Asi” gibi pek çok dizide rol almış. ılk sinema deneyimi ise “Umut Adası” olmuş. Ardından “Osmanlı Cumhuriyeti” gelmiş. Yakında onu “Gelecekten Bir Gün” filminde izleyeceğiz.

29 yaşındaki oyuncu, reklam filmleri ve dizilerin ardından sinemaya ağırlık vermek istediğini söylüyor. En büyük isteği ise bir dönem filminde rol almak. Genç oyuncu, “Sadece işimi yapıp eve dönüyorum. Canlandırdığım karakterlerle tanınmak başarılı olduğumu gösteriyor bence, bu da bana yetiyor” diyor.
Güzel bir beraberliği olduğunu söyleyen genç yıldız, aşkı fazlasıyla hissettiğini söylüyor: “Aşk, her zaman yaşanması gereken bir heyecan. Doğru insanla karşılaşmışsanız, büyük bir adrenalin de olabilir!”

----    

Haberin Devamı

LEYLA GÖKSUN
Aşktan önce oyunculuk                      

Leyla Göksun, 14 yaşında ıngiltere’ye gidip altı sene yatılı okulda okumuş. Okuduğu dersler arasında yaratıcı drama da varmış. Dönem sonlarında tiyatro oyunları sahnelerken, oyunculuk da aklına öylece düşüvermiş. Üniversitede işletme okumuş.

Türkiye’ye döndüğünde Gaye Sökmen Ajans’a yazılmış ve yapmak istediği işin oyunculuk olduğunu anlamış: “Dergi çekimleriyle bu işe başladım, üç sene içinde 10 reklam filminde rol aldım, ardından ‘Kurtlar Vadisi’nde Gönül adında kör bir kızı canlandırdım. Akademi Kenter’de tiyatro eğitimi aldım. Hemen arkasından ‘Dabbe’ geldi.”

26 yaşındaki oyuncuya şu sıralar Mavi Jeans markasının reklamlarında da rastlayabilirsiniz. Reklam, dizi, sinema olmak üzere her alanda oyunculuğu denediğini, sırada ise tiyatro olduğunu söyleyen yıldız, şu sıralar aşka değil, oyunculuğa vakit ayırıyor!

---

Haberin Devamı

ECE ÖZDİKİCİ
Her şeyi becerebilecek kapasitem var  

Şu sıralar Emre Altuğ ile oynadığı “Sizi Seviyorum” filmiyle dikkat çeken Ece Özdikici, üniversitenin tiyatro bölümünden mezun.

İlk kez 20 yaşındayken “Aşk Her Yaşta” dizisinde rol alan genç oyuncu, ilk kazandığı parayı mezuniyet oyunu için dekor boyasına harcamış. 27 yaşındaki Ece, aradan geçen yedi yılda belediye tiyatrolarında oyunculuk yapmış.

Özel tiyatroya başlamasıyla birlikte, dizilere de daha fazla vakit ayırabilir hale gelen Ece, son iki yıldır “Deniz ve Mehtap” ve “MAT” dizilerinde rol almış.
“Ben süper oyuncuyum, çok da iyi her şeyi beceririm diye iddialı konuşamam ama her şeyi becerebilecek kapasitem ve yeteneğim olduğunu biliyorum” diyen Ece, kendini geliştirmek adına dans ve şan dersleri alıyor, resim yapmaya devam ediyor, kitap okuyor ve sergileri takip ediyor.

------------------------

Haberin Devamı

EZGİ ASAROĞLU
Hırslı değilim

İlk kez 17 yaşındayken bir ped marka-sının reklamında rol alan Ezgi Asaroğlu, yedi dizi projesinde canlandırdığı rollerin ardından, Avusturya-Fransız ortak yapımı “For a Moment, Freedom” filminde oynadı. Filmin 22 uluslararası ödül alması ve 2010 Oscar Ödülleri için Avusturya’nın Oscar aday adayı olması ise, Ezgi’nin kariyerine elbette artı üzerine artı kattı!

Rol aldığı “Kampüste Çıplak Ayaklar” filmi şu an vizyonda. “En Mutlu Olduğum Yer” ve “Acı Aşk” adlı filmleri ise yakında vizyona girecek. 22 yaşındaki genç oyuncu, sinemada bir anda yükselişe geçmiş olmasında hırsın rolünün bulunmadığını söylüyor: “Hırslı değilim, sadece kendimi geliştirmeyi seviyorum ve işimi en iyi şekilde yapmak istiyorum.”

Bir süredir Cansel Elçin ile birlikte olan Ezgi, “Ben aşkın dostlukla pekiştirilirse daha güzel olacağına inanıyorum” diyor.

ELELE

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!