Sinema tarihinin en kötü anneleri

Güncelleme Tarihi:

Sinema tarihinin  en kötü anneleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2005 01:42

Kim ‘Sapık’ filmindeki Norman Bates karakterinin, aşırı korumacı tavırlarıyla oğlunu deli eden annesini unutabilir ki? Sinemanın en kötü anneleri listesinde Bayan Bates ilk sıralarda.

İnternet sitesi msn’in seçtiği ‘Sinema tarihinin en kötü anneleri’ arasında, Bayan Bates ilk sıralarda. Gerçek hayatta bir örneği daha bulunmadığını umut ettiğimiz, ‘Sinema tarihinin en kötü anneleri’ arasında, hiç şüphesiz, ‘Sapık’ (Psycho) filmindeki Norman Bates’in annesi geliyor.

Hayattayken aşırı korumacı tavırlarıyla oğlunu deli eden ve öldükten sonra da Norman’ın hayalinde yaşayarak karşılıklı konuştuğu annesi, 1960 yapımı filmin hiç şüphesiz en korkutucu öğesi oldu.

‘Bir erkeğin en iyi arkadaşı annesidir’ sözleriyle tarihe geçen Bayan Norman, sallanan iskemlesindeki korkunç görüntüsüyle korku sineması tarihine geçen bir anne oldu.

1967 yapımı ‘The Graduate’ de anne figürüyle hafızalara kazınan filmlerden. Anne Bancroft’un canlandırdığı Mrs. Robinson, aile dostları, genç Benjamin Braddock’ı baştan çıkarması ve kızı Elaine ile aralarına girmesiyle kötü kalpli anneler arasına ‘bileğinin hakkıyla’ girdi.

ÖLÜMÜ OĞLUNUN ELİNDEN OLDU

Anjelica Huston’ın başarılı bir oyunculuk sergilediği ‘The Grifters’ filminin Lilly Dillon karakteri ise oğlunu öldürmekten çekinmeyen anne modeliyle listede yer aldı.

1962 yapımı ‘Mançuryalı Aday-The Manchurian Candidate’ adlı filmde Angela Lansbury’nin canlandırdığı Mrs. Iselin de kötü annelerden. Lansbury, Oscar adaylığı kazandıran rolde Beyaz Saray’ı ele geçirmek isteyen, hırslı bir kadını canlandırdı ve sonunda kendi oğlu tarafından öldürüldü.

Usta oyuncu Katherine Hepburne de 1959 yapımı ‘Suddenly, Last Summer’ adlı filmdeki Violet Venable karakteriyle, oğlunu kaybettikten sonra garip davranışlar sergileyen bir anne olarak sinema tarihinin ‘en kötü anneleri’ listesine giren bir isim oldu.

‘Carrie’nin annesi de unutulmadı

Türkiye’de ‘Günah Tohumları’ adıyla gösterilen gerilim filmi ‘Carrie’deki anne Margaret White, msn’in oluşturduğu listeye giren en ürkütücü annelerden!

Piper Laurie’nin canlandırdığı Margaret White, kızı mezuniyet balosuna hazırlanırken moral vermek yerine ‘Herkes sana gülecek Carrie’ demişti. Filmin sonunda da mezarından çıkan eliyle rolünün hakkını vermişti.

Acımasız ve kötü anneler arasında ‘Sevgili Anne-Mommie Dearest’ adlı 1981 yapımı filmde Faye Dunaway ünlü yıldız Joan Crawford’ı canlandırdı. Sinemadaki başarısını kızı Christina’ya karşı gösteremeyen Crawford, mirasından da kızına hiçbir şey bırakmadı.

1980 yapımı ‘Ordinary People’ filminde Mary Tyler Moore’un canlandırdığı Beth Jarrett, çok sevdiği oğlunun ölümünden sorumlu tuttuğu diğer oğlu Conrad’ın (Timothy Hutton) ailesine dünyayı dar eden bir karakterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!